1
Aparat 4-u-1 za pripremu zdrave hrane za bebe

Slatka strana paprike

Slatka strana paprike

Pružamo savjete za uvođenje dohrane vašeg djeteta, kao i ukusne recepte i prijedloge za svježe i zdrave obroke kako bismo vam pomogli da svom djetetu osigurate zdrav početak života.

Porcije Dovoljno za približno 260 ml, odnosno 4 porcije (60 g po porciji), Vrijeme kuhanja: približno 15 minuta na pari

Sastojci

  • Poriluk: 1/2 stabljike (pribl. 20 g)
  • Tikvica: 1/4 male (pribl. 40 g)
  • Crvena paprika babura: 1/2 srednje (pribl. 40 g)
  • Rajčica: 1 srednja (pribl. 140 g)
  • Dobro kuhana riža: 140 g po porciji

Upute za kuhanje

    1
  • Operite povrće, a zatim prepolovite rajčicu i papriku baburu te izvadite sjemenke. Izrežite povrće na kockice veličine približno 1 cm.
  • 2
  • Skinite poklopac s vrča i sve sastojke stavite u vrč. Vratite poklopac i fiksirajte ga u odgovarajući položaj.
  • 3
  • Skinite poklopac sa spremnika za vodu i ulijte vodu u spremnik dok voda ne dosegne oznaku razine od "15 min".
  • 4
  • Vratite poklopac i fiksirajte ga u odgovarajući položaj. Pritisnite kako biste fiksirali vrč u položaj za kuhanje na pari.
  • 5
  • Postavite vrijeme kuhanja na pari na 15 minuta. Kuhanje na pari će započeti i automatski će se zaustaviti nakon 15 minuta.
  • 6
  • Vratite regulator za kuhanje na pari na položaj "OFF" (isključivanje).
  • 7
  • Okrenite vrč naopako.
  • 8
  • Stavite ga na glavnu jedinicu, a zatim ga zakrenite u smjeru kazaljke na satu i fiksirajte u položaj za miješanje.
  • 9
  • Miješajte 2 ili 3 puta po 15 sekundi, sve dok ne postignete željenu gustoću. Hrana za stariju djecu treba imati komadiće kako bi se potaknulo žvakanje.
  • 10
  • Prebacite u zdjelu i ostavite da se ohladi prije posluživanja jedne porcije uz približno 140 g kuhane riže.
  • Savjet kuhara: Bogato vitaminom C. Vitamin C pomaže tijelu da proizvodi kolagen koji se povezuje s normalnom zdravom funkcijom krvnih žila, kostiju, hrskavice, kože, zuba i desni. Poslužite s pireom od mesa ili ribe. Poslužite umak s kuhanom tjesteninom, rižom ili nekom drugom važnom namirnicom po vlastitom izboru. Spremanje: pogodno za zamrzavanje
Step 1

Step 1

Step 2

Step 2

Step 3

Step 3

Step 4

Step 4

Step 5

Step 5

Step 6

Step 6

Step 7

Step 7

Step 8

Step 8

Step 9

Step 9

Step 10

Step 10

Slatka strana paprike