Pružamo savjete za uvođenje dohrane vašeg djeteta, kao i ukusne recepte i prijedloge za svježe i zdrave obroke kako bismo vam pomogli da svom djetetu osigurate zdrav početak života.
Porcije Dovoljno za približno 260 ml, odnosno 5 porcija (50 g po porciji), Vrijeme kuhanja: približno 20 minuta na pari
Sastojci
- Celer: 1⁄2 stabljike (pribl. 40 g)
- Rajčica: 1 srednja (pribl. 130 g)
- Mrkva: 1⁄2 srednje (pribl. 40 g)
- Kuhani slanutak: 40 g
- Dobro kuhani rezanci: 50 g po porciji
- Dobro kuhani pire od govedine: 50 g po porciji
Upute za kuhanje
1 - Operite povrće te ogulite i operite mrkvu. Zatim prepolovite rajčicu i izvadite sjemenke. Izrežite povrće na kockice veličine približno 1 cm.
2 - Skinite poklopac s vrča i sve sastojke stavite u vrč. Vratite poklopac i fiksirajte ga u odgovarajući položaj.
3 - Skinite poklopac sa spremnika za vodu i ulijte vodu u spremnik dok voda ne dosegne oznaku razine od "20 min".
4 - Vratite poklopac i fiksirajte ga u odgovarajući položaj. Pritisnite kako biste fiksirali vrč u položaj za kuhanje na pari.
5 - Postavite vrijeme kuhanja na pari na 20 minuta. Kuhanje na pari će započeti i automatski će se zaustaviti nakon 20 minuta.
6 - Vratite regulator za kuhanje na pari na položaj "OFF" (isključivanje).
7 - Okrenite vrč naopako i dodajte kuhani slanutak (slanutak skuhajte zasebno).
8 - Stavite vrč na glavnu jedinicu, a zatim ga zakrenite u smjeru kazaljke na satu i fiksirajte u položaj za miješanje.
9 - Miješajte 3 ili 5 puta po 15 sekundi, sve dok ne postignete željenu gustoću.
10 - Prebacite u zdjelu i ostavite da se ohladi prije posluživanja jedne porcije uz približno 50 g kuhanih rezanaca i 50 g pirea od govedine.
- Savjet kuhara: Obrok pogodan za zamrzavanje
1. faza
2. faza
3. faza
4. faza
5. faza
6. faza
7. faza
8. faza
9. faza
10. faza