Eco Conscious Edition

Predstavljamo novi Philips Eco Conscious Edition

Prvi komplet za doručak na svijetu izrađen od 100 % biološke plastike* iz otpadnog jestivog ulja. Bolji planet započinje boljim doručkom.

Philips Eco Conscious Edition, vrhunske karakteristike, komplet za doručak, HD5120

Predstavljamo Philips Eco Conscious Edition

Kuhalo za vodu

 

Brzo i jednostavno pripremite omiljeno piće za razbuđivanje, svako jutro.

Toster

 

Napravite točno onakav tost kakav volite, svako jutro.

Blender

 

Pripremite svoj omiljeni frape za van.

Prvi komplet za doručak na svijetu izrađen od otpadnog jestivog ulja*

Philips Eco Conscious Edition, od biološkog materijala

Pomognite nam da zaobiđemo čistu plastiku uz komplet za doručak izrađen od otpadnog jestivog ulja i drugog otpadnog biljnog materijala. Otpadno jestivo ulje može zagaditi vodu i prirodu. Međutim, ne mora biti tako. Ustvari, otpadno ulje može postati resurs – biološka plastika*. Uz tu revolucionarnu inovaciju, nastojimo izbjegavati plastiku proizvedenu iz fosilnih goriva i umjesto toga osloniti se na ono što već imamo.

Upotrebom te biološke plastike u našem kompletu za doručak Eco Conscious doprinosimo smanjenju emisija CO2 u postupku proizvodnje za 21 %**. Dio našeg plana održivosti odnosi se na upotrebu manje sirovina, a više recikliranih materijala.

*Centralni dio certificirano izrađen od 100 % PP plastike od otpadnog jestivog ulja i drugog otpadnog biljnog materijala. (BioPP do 94 % od ukupne količine plastike).
**Izračun se temelji na proizvodnji istog proizvoda s pomoću bioplastike u odnosu na 100 % djevičanske plastike (ili djevičanskog polipropilena).

S našim kompletom Eco Conscious Edition ukomponirali smo izvrstan dizajn i vrhunske karakteristike te održivu inovativnost

Philips Eco Conscious Edition, vrhunske karakteristike, komplet za doručak, HD5120

Istražite naš asortiman

Komplet za doručak, videozapis o proizvodu

Philips Eco Conscious Edition, za svaki dom, komplet za doručak

Za svaki dom

Zahvaljujući modernom i minimalističkom dizajnu naše kolekcije, održivost nikad nije djelovala tako elegantno. Naš asortiman nadahnut prirodom rabi umirujuće boje i prirodne materijale, uz završnu obradu koja će izgledati sjajno u bilo kojoj kuhinji.

Philips Eco Conscious Edition, reciklirani materijali, komplet za doručak

Reciklirani materijali

Vjerovali ili ne, pretvorili smo otpadno jestivo ulje i drugi otpadni biljni materijal u biološku plastiku*. Točkice na našim proizvodima sitne su nesavršenosti nastale kroz taj proces.
Nije li to sjajno?

Philips Eco Conscious Edition, svakodnevna uporaba, komplet za doručak

Za dugotrajnu, svakodnevnu uporabu

U proizvodnji se ne fokusiramo samo na održivost, već i na dugotrajnost. Svi naši proizvodi pomno su izrađeni od recikliranih i izdržljivih materijala. Za dugotrajnost.

Philips Eco Conscious Edition, vrhunske karakteristike, komplet za doručak

Vrhunske karakteristike

Za brz i učinkovit početak dana. Uštedite vrijeme i smanjite količinu otpada u kuhinji uz Philips Eco Conscious Edition.

Jedan od važnih koraka u našem planu je dugotrajnost.

Više o Eco Conscious Edition

Saznajte odgovore na najčešća pitanja

Što je to biološki materijal?

Biološki materijal je materijal koji se sastoji od bioloških proizvoda ili obnovljivih materijala iz kućanstava ili poljoprivrednih pogona (uključujući biljne, životinjske te materijale iz mora) ili materijala iz šume ili industrijskih sirovina. Obično nastaje za svega nekoliko godina, a tijekom nastanka obično preuzima CO2 iz atmosfere, čime smanjuje efekte globalnog zatopljenja.

Što su materijali dobiveni iz fosilnih goriva?

Materijali dobiveni iz fosilnih goriva su materijali proizvedeni iz petrokemikalija. To je bio biološki materijal , ali kroz procese koji su trajali stotinama milijuna godina  , fosiliziran je u sirovu naftu, čije su količine u zemlji ograničene. Stoga nije održiva niti pogodna za kružnu ekonomiju, jer njezin nastanak trajao je milijunima godina, a njezinom eksploatacijom u konačnici u zrak ispuštamo CO2, što doprinosi procesima  koji dovode do globalnog zatopljenja.

Koja je razlika između biološkog materijala i materijala iz fosilnih goriva?

Glavna razlika između biološkog materijala i materijala iz fosilnih goriva svodi se na to što proizvodnja fosilnih materijala traje puno duže, zbog čega ih je lako iscrpiti, što ih čini manje održivima, dok se biološki materijali mogu obnoviti u roku od nekoliko godina, pri čemu izdvajaju CO2 iz zraka, što ih čini održivima.

Što je to biološki PP?

To je najzastupljenija vrsta plastike na svijetu, pri čemu su glavni elementi strukture materijala, karboni, izrađeni od bioloških materijala, uglavnom biljnog porijekla.

Što je biološka plastika i plastika iz fosilnih goriva?

Karboni su glavni strukturni elementi plastičnih materijala, a dobivamo ih iz bioloških sirovina (uglavnom iz biodizela iz biljaka) ili fosilnih goriva (sirova nafta iz naftnih crpilišta). Možete rabiti iste proizvodne linije za obje vrste sirovina, jer su osnovni elementi, karboni, identični.

Što je obnovljivi PP?

Obnovljivi PP je PP sposoban za obnavljanje koji se ne iscrpljuje kroz upotrebu u sklopu kružne ekonomije, preko kemijskog i mehaničkog recikliranja.

Što je kružna ekonomija?

Kružna ekonomija je sustav čiji je cilj uklanjanje otpada uz kontinuiranu upotrebu resursa. 

Što je globalno zatopljenje?

Globalno zatopljenje je porast prosječne temperature klimatskog sustava Zemlje na koji presudan utjecaj imaju ljudske aktivnosti. Najznačajniji ljudski utjecaj je ispuštanje stakleničkih plinova poput ugljikovog dioksida i sl. Dominantan izvor tih plinova je spaljivanje fosilnih goriva.

Podrška tvrtke Philips je ovdje, kontakt

Trebate podršku za
starije modele?

Kako pronaći broj proizvoda?
Pronalaženje broja proizvoda
Gdje mogu pronaći broj svog proizvoda?
Recite nam nešto o svom proizvodu i pokazat ćemo vam gdje možete pronaći broj proizvoda.
Ako vam je proizvod pri ruci, u nastavku odaberite njegovu grupu i kategoriju proizvoda.
Lokacije broja proizvoda na našim uređajima

Prijavite se na naš newsletter

* Polje je obavezno

Ekskluzivne promocije i kuponi

Predstavljanja proizvoda

Savjeti i trikovi

*

Želio bih primati promotivne komunikacije o Philips proizvodima, uslugama, događajima i promocijama, na temelju svojih preferencija i ponašanja. Mogu se jednostavno odjaviti u bilo kojem trenutku!

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Našu web stranicu najbolje možete pregledati u najnovijoj verziji Microsoft Edgea, Google Chromea ili Firefoxa.