Pružamo savjete za uvođenje dohrane vašeg djeteta, kao i ukusne recepte i prijedloge za svježe i zdrave obroke kako bismo vam pomogli da svom djetetu osigurate zdrav početak života.
Porcije Dovoljno za približno 260 ml, odnosno 4 porcije (60 g po porciji), Vrijeme kuhanja: približno 15 minuta na pari
Sastojci
- Poriluk: 1/2 stabljike (pribl. 20 g)
- Tikvica: 1/4 male (pribl. 40 g)
- Crvena paprika babura: 1/2 srednje (pribl. 40 g)
- Rajčica: 1 srednja (pribl. 140 g)
- Dobro kuhana riža: 140 g po porciji
Upute za kuhanje
1 - Operite povrće, a zatim prepolovite rajčicu i papriku baburu te izvadite sjemenke. Izrežite povrće na kockice veličine približno 1 cm.
2 - Skinite poklopac s vrča i sve sastojke stavite u vrč. Vratite poklopac i fiksirajte ga u odgovarajući položaj.
3 - Skinite poklopac sa spremnika za vodu i ulijte vodu u spremnik dok voda ne dosegne oznaku razine od "15 min".
4 - Vratite poklopac i fiksirajte ga u odgovarajući položaj. Pritisnite kako biste fiksirali vrč u položaj za kuhanje na pari.
5 - Postavite vrijeme kuhanja na pari na 15 minuta. Kuhanje na pari će započeti i automatski će se zaustaviti nakon 15 minuta.
6 - Vratite regulator za kuhanje na pari na položaj "OFF" (isključivanje).
7 - Okrenite vrč naopako.
8 - Stavite ga na glavnu jedinicu, a zatim ga zakrenite u smjeru kazaljke na satu i fiksirajte u položaj za miješanje.
9 - Miješajte 2 ili 3 puta po 15 sekundi, sve dok ne postignete željenu gustoću. Hrana za stariju djecu treba imati komadiće kako bi se potaknulo žvakanje.
10 - Prebacite u zdjelu i ostavite da se ohladi prije posluživanja jedne porcije uz približno 140 g kuhane riže.
- Savjet kuhara: Bogato vitaminom C. Vitamin C pomaže tijelu da proizvodi kolagen koji se povezuje s normalnom zdravom funkcijom krvnih žila, kostiju, hrskavice, kože, zuba i desni. Poslužite s pireom od mesa ili ribe. Poslužite umak s kuhanom tjesteninom, rižom ili nekom drugom važnom namirnicom po vlastitom izboru. Spremanje: pogodno za zamrzavanje
1. faza
2. faza
3. faza
4. faza
5. faza
6. faza
7. faza
8. faza
9. faza
10. faza