Pružamo savjete za odvikavanje od dojenja, kao i ukusne, svježe kuhane recepte i prijedloge za obroke kako bismo vam pomogli da svojoj bebi osigurate zdrav početak života.
Porcije Dovoljno za približno 350 ml, odnosno 3 porcije (125 g po porciji), Vrijeme kuhanja: Vrijeme kuhanja na pari: približno 20 minuta
Sastojci
- Pileća prsa: 1⁄2 filea (pribl. 80 g)
- Slatki krumpir: 2 mala (pribl. 225 g)
- Jabuka (zrela): 1⁄2 male (pribl. 70 g)
Upute za kuhanje
1 - Ogulite i operite jabuku te joj izvadite jezgru, a zatim ogulite i operite slatki krumpir. Uklonite svu kožu i masnoću s pilećih prsa. Izrežite sve sastojke na kockice veličine približno 1 cm.
2 - Skinite poklopac s vrča i sve sastojke stavite u vrč. Vratite poklopac i fiksirajte ga u odgovarajući položaj.
3 - Skinite poklopac sa spremnika za vodu i ulijevajte vodu u spremnik dok ne dosegne oznaku razine od "20 min".
4 - Vratite poklopac i fiksirajte ga u odgovarajući položaj. Pritisnite kako biste fiksirali vrč u položaj za kuhanje na pari.
5 - Postavite vrijeme kuhanja na pari na 20 minuta. Kuhanje na pari će započeti i automatski će se zaustaviti nakon 20 minuta.
6 - Vratite regulator za kuhanje na pari na položaj "OFF" (isključivanje).
7 - Okrenite vrč naopako.
8 - Stavite ga na glavnu jedinicu, a zatim ga zakrenite u smjeru kazaljke na satu i fiksirajte u položaj za miješanje.
9 - Miješajte 3 ili 5 puta po 15 sekundi, sve dok ne postignete željenu gustoću.
10 - Prebacite u zdjelu i ostavite da se ohladi prije posluživanja jedne porcije.
- Savjet kuhara: Spremanje: pogodno za zamrzavanje
1. faza
2. faza
3. faza
4. faza
5. faza
6. faza
7. faza
8. faza
9. faza
10. faza