Čokoladni souffle pripremljen s Philips štapnim mikserom. Pročitajte cijeli recept ovdje.
Vrijeme kuhanja: 13 minuta
Sastojci
- 90 g čokolade (s najmanje 70% kakaa)
- 125 g mlijeka
- 25 g brašna
- 25 g maslaca (s najmanje 80% masnoće)
- 65 g šećera u prahu
- 75 g sirovih bjelanjaka (~3 jajeta)
- 45 g sirovih žumanjaka (~3 jajeta)
- 1 čajna žličica vanilina šećera
- 5 g soli
Upute za kuhanje
- Izmiješajte mekani maslac s brašnom i soli dok se smjesa ne ujednači.
- Stavite mlijeko i 50 g šećera u prahu u posudu s drškom. Neka se kuhaju dok mlijeko ne prokuha, zatim dodajte čvrsto povezanu smjesu maslaca i brašna i miksajte dok se ne pretvore u ujednačenu smjesu bez grudica.
- Ugasite vatru, dodajte komadiće čokolade i miješajte dok se čokolada ne istopi. Nakon što se čokolada istopi, dodajte vanilin šećer i žumanjke te ih dobro izmiksajte dok ne postanu mekani i kremasti.
- Istucite bjelanjke sa šećerom u prahu s pomoću posebno osmišljenog dodatka za Philips štapni mikser s dvije metlice.
- Dodajte tri čajne žličice pjene od bjelanjaka u čokoladnu smjesu i neprestano miješajte, zatim postupno dodavajte preostalu pjenu.
- Napunite prethodno pripremljene kalupe smjesom od soufflea.
- Stavite kalupe u pećnicu na 190 stupnjeva na 13 minuta. Poslužite souffle dok je još vruć i po želji probijte koru žličicom te dodajte umak od vanilije.