1
Aparat 4-u-1 za pripremu zdrave hrane za bebe

Slanutak među rezancima

Pružamo savjete za uvođenje dohrane vašeg djeteta, kao i ukusne recepte i prijedloge za svježe i zdrave obroke kako bismo vam pomogli da svom djetetu osigurate zdrav početak života.

Porcije Dovoljno za približno 260 ml, odnosno 5 porcija (50 g po porciji), Vrijeme kuhanja: približno 20 minuta na pari
Vegetarijanska
0-30 minuta
Povrće

Sastojci

  • Celer: 1⁄2 stabljike (pribl. 40 g)
  • Rajčica: 1 srednja (pribl. 130 g)
  • Mrkva: 1⁄2 srednje (pribl. 40 g)
  • Kuhani slanutak: 40 g
  • Dobro kuhani rezanci: 50 g po porciji
  • Dobro kuhani pire od govedine: 50 g po porciji

Upute za kuhanje

    1
  • Operite povrće te ogulite i operite mrkvu. Zatim prepolovite rajčicu i izvadite sjemenke. Izrežite povrće na kockice veličine približno 1 cm.
  • 2
  • Skinite poklopac s vrča i sve sastojke stavite u vrč. Vratite poklopac i fiksirajte ga u odgovarajući položaj.
  • 3
  • Skinite poklopac sa spremnika za vodu i ulijte vodu u spremnik dok voda ne dosegne oznaku razine od "20 min".
  • 4
  • Vratite poklopac i fiksirajte ga u odgovarajući položaj. Pritisnite kako biste fiksirali vrč u položaj za kuhanje na pari.
  • 5
  • Postavite vrijeme kuhanja na pari na 20 minuta. Kuhanje na pari će započeti i automatski će se zaustaviti nakon 20 minuta.
  • 6
  • Vratite regulator za kuhanje na pari na položaj "OFF" (isključivanje).
  • 7
  • Okrenite vrč naopako i dodajte kuhani slanutak (slanutak skuhajte zasebno).
  • 8
  • Stavite vrč na glavnu jedinicu, a zatim ga zakrenite u smjeru kazaljke na satu i fiksirajte u položaj za miješanje.
  • 9
  • Miješajte 3 ili 5 puta po 15 sekundi, sve dok ne postignete željenu gustoću.
  • 10
  • Prebacite u zdjelu i ostavite da se ohladi prije posluživanja jedne porcije uz približno 50 g kuhanih rezanaca i 50 g pirea od govedine.
  • Savjet kuhara: Obrok pogodan za zamrzavanje
1. faza

1. faza

2. faza

2. faza

3. faza

3. faza

4. faza

4. faza

5. faza

5. faza

6. faza

6. faza

7. faza

7. faza

8. faza

8. faza

9. faza

9. faza

10. faza

10. faza

Slanutak među rezancima