Nasjeckajte luk i češnjak s pomoću dodatka Chopper Philips štapnog miksera.
Stavite ulje u odgovarajuću posudu dok ne postane vruće. Dodajte luk i češnjak i ostavite ih da se pirjaju dok ne postanu prozirni i mekani.
Dodajte krumpir i ostavite ga da se pirja jednu do dvije minute, zatim dodajte vruću juhu i 1/2l prokuhane vode te jednu čajnu žličicu soli. Kuhajte krumpir 10-15 minuta dok ne postane mekan. Potom dodajte grašak i ostavite sve da se kuha dok svi sastojci ne postanu mekani.
Kad i grašak postane mekan, dodajte metvicu i izmiksajte s pomoću štapnog miksera dok ne dobijete krem juhu.
Po želji juhu možete izliti kroz sito kako biste dobili glatkiju teksturu.
U međuvremenu pripremite jaja: skuhajte vodu s 1/2 čaše octa. Razbijte jedno po jedno jaje u posudu, a na laganu vatru stavite i brzo miješajte kružnim pokretima vodu s octom. Dodavajte jedno po jedno jaje dok miješate i ostavite da se kuhaju 30 sekundi, zatim ih izvadite s pomoću metalne žlice s prorezima.
Dodajte prepeličja jaja u juhu, stavite papar prema vlastitom ukusu i dodajte metvicu i kiselo vrhnje.
Klikom na poveznicu napustit ćete službenu web stranicu tvrtke Philips Electronics Ltd. ("Philips"). Sve poveznice na web-stranice trećih strana koje se mogu pojaviti na ovim stranicama date su samo za vašu udobnost i ni na koji način ne predstavljaju bilo kakvu povezanost ili odobravanje informacija koje se nalaze na tim povezanim web-mjestima. Philips ne daje nikakve izjave niti jamstva bilo koje vrste u vezi s web-mjestovima trećih strana ili informacijama koje se na njima nalaze.