Krem juha od graška i prepeličjih jaja

Krem juha od graška i prepeličjih jaja pripremljena s Philips štapnim mikserom. Pročitajte cijeli recept ovdje.

Vrijeme kuhanja: 20 minuta

Sastojci

  • 500 g zamrznutog ili svježeg graška
  • 200 g oguljenog krumpira1 luk srednje veličine
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 500 ml pileće juhe guste smjese / 1l
  • 100 ml kiselog vrhnja s 15 % masnoće
  • 12 prepeličjih jaja
  • 1 komad mesa
  • ½ čaše octa
  • sol i papar

Upute za kuhanje

  • Nasjeckajte luk i češnjak s pomoću dodatka Chopper Philips štapnog miksera.
  • Stavite ulje u odgovarajuću posudu dok ne postane vruće. Dodajte luk i češnjak i ostavite ih da se pirjaju dok ne postanu prozirni i mekani.
  • Dodajte krumpir i ostavite ga da se pirja jednu do dvije minute, zatim dodajte vruću juhu i 1/2l prokuhane vode te jednu čajnu žličicu soli. Kuhajte krumpir 10-15 minuta dok ne postane mekan. Potom dodajte grašak i ostavite sve da se kuha dok svi sastojci ne postanu mekani.
  • Kad i grašak postane mekan, dodajte metvicu i izmiksajte s pomoću štapnog miksera dok ne dobijete krem juhu.
  • Po želji juhu možete izliti kroz sito kako biste dobili glatkiju teksturu.
  • U međuvremenu pripremite jaja: skuhajte vodu s 1/2 čaše octa. Razbijte jedno po jedno jaje u posudu, a na laganu vatru stavite i brzo miješajte kružnim pokretima vodu s octom. Dodavajte jedno po jedno jaje dok miješate i ostavite da se kuhaju 30 sekundi, zatim ih izvadite s pomoću metalne žlice s prorezima.
  • Dodajte prepeličja jaja u juhu, stavite papar prema vlastitom ukusu i dodajte metvicu i kiselo vrhnje.
Krem juha od graška i prepeličjih jaja-recept | Philips

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Našu web stranicu najbolje možete pregledati u najnovijoj verziji Microsoft Edgea, Google Chromea ili Firefoxa.