Tjestenina Bolognese pripremljena s Philips štapnim mikserom. Pročitajte cijeli recept ovdje.
Porcije 4, Vrijeme pripremanja: 10 minuta, Vrijeme kuhanja: 43 minuta
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 luk srednje veličine, sjeckani
- 1 mrkva srednje veličine, sitno sjeckana
- 1 stabljika celera, sitno sjeckana
- 70 g gljiva, sjeckanih
- 250 g nemasne mljevene junetine
- 2 žlice paste od rajčice
- 400 g konzerviranih sjeckanih rajčica
- 2 čajne žlice mješavine začina
- 1 režanj češnjaka, sjeckan
- 250 g tjestenine (penne)
- 270 ml vode
- 90 ml crnog vina
Upute za kuhanje
- U unutarnju posudu dodajte ulje, luk, mrkvu, celer, gljive i meso.
- Pritisnite tipku MENU i izaberite program FRY. Pritisnite COOKING TIME i podesite vrijeme na 13 minuta. Pritisnite START.
- E i podesite vrijeme na 13 minuta. Pritisnite START. 3. Pržite 8 minuta i potom dodajte pastu od rajčice, sjeckane rajčice, češnjak, mješavinu začina i crno vino te nastavite s programom FRY još 5 minuta.
- Dodajte tjesteninu i vodu. Pritisnite tipku MENU i izaberite program STEW i vrijeme od 30 minuta. Zatvorite poklopac uređaja i pritisnite START.
- Po završetku pripreme jela Multicooker automatski prelazi u način rada održavanja topline (funkcija KEEP WARM).
- Kad priprema hrane završi, isključite uređaj iz struje.
- Poslužite s parmezanom.