1
Proizvodi

Pomoć u kontroliranju astme pruža tuljan Sami

Kontroliranje astme daje vam
slobodu uživanja u životu

kontroliranje astme kako biste imali više vremena za život
Život s astmom znači kombinaciju svih čimbenika koji mogu dovesti do toga da se vi ili vaše dijete osjećate bolje ili lošije, ili dovesti do napada. Vremenske prilike, vježbanje i čak hrana mogu utjecati na stanja astme. Međutim, pravilno uzimanje lijekova za astmu i praćenje plana terapije mogu pomoći u boljoj kontroli svakodnevnih aktivatora i same astme. Naša rješenja za kontroliranje astme daju vam kontrolu nad astmom, bilo da od nje bolujete vi ili vaše dijete, tako da se možete usredotočiti na ono najvažnije.

Kontroliranje astme daje vam
slobodu uživanja u životu

Život s astmom znači kombinacija svih čimbenika koji mogu dovesti do toga da se Vi ili Vaše dijete osjećate bolje ili lošije, ili dovesti do napadaja. Vremenske prilike, vježbanje, čak i hrana, mogu utjecati na stanja astme. Međutim, pravilno uzimanje lijekova za astmu i praćenje plana terapije mogu pomoći u boljoj kontroli svakodnevnih okidača i same astme. Naša rješenja za kontroliranje astme daju vam kontrolu nad astmom, bilo da od nje bolujete Vi ili Vaše dijete, tako da se možete usredotočiti na ono najvažnije. 
kontroliranje astme kako biste imali više vremena za život

Proizvodi za kontroliranje astme mogu pomoći u sljedećem:

Checkmark
Smanjenje kroničnih simptoma astme
Checkmark
Praćenje dugoročnog plana terapije
Checkmark
Odgovaranje na aktivatore oko Vas

Imate li kontrolu nad astmom?

Ako mislite da imate kontrolu nad svojom ili djetetovom astmom, u dobrom ste društvu. Većina ljudi koji žive s astmom vjeruje da je imaju pod kontrolom, ali istraživanja su pokazala da je to istina za manje od pola njih3.

 

Pročitajte više o učinkovitom kontroliranju astme i sredstvima koja možete upotrebljavati kako biste sebi i svom djetetu poboljšali kvalitetu života.

Checkmark
67 % pacijenata koji ne kontroliraju astmu u SAD-u pogrešno vjeruje da je imaju pod kontrolom 3.
Checkmark
Za 66 % pojedinaca utvrđeno je da ne uzimaju redovito propisane lijekove4.
1 in 3 adults graph
Gotovo 1 od svake 3 odrasle osobe barem 1 dan u godini ne dođe na posao zbog astme6.
90 percent graph
90 % pacijenata ima neodgovarajuću MDI tehniku5.
1 in 2 graph
Gotovo 1 od svaka 2 djeteta barem 1 dan u godini ne dođe u školu zbog astme6.

Brinete li o djetetu s astmom?

Može biti zastrašujuće i stresno paziti da Vaše dijete redovito provodi terapiju astme. Uporaba uređaja za dopremanje lijeka kao što je inhalacijski nastavak ili nebulizator može pomoći djetetu u dopremanju lijeka do pluća gdje djeluje, a Vama osigurati spokoj.
 

Naši uređaji za terapiju disanja kod djece i maske u veličini koje odgovaraju djeci, osmišljeni su da Vama i djetetu olakšaju kontroliranje astme. 

dijete s nebulizatorom innospire go
dijete s tuljanom samijem

Terapija disanja bilo gdje

Kontroliranje astme može zahtijevati predanost, ali Vas ne mora sputavati, ili Vam narušavati svakodnevnu životnu rutinu.  Naš asortiman terapija disanja ili nebulizatora pruža Vam prilagodljivost kako biste astmu mogli kontrolirati kod kuće, u školi ili u pokretu. Odaberite uređaj koji odgovara Vašem stilu života i Vašoj rutini.
terapija disanja kod kuće
prijenosna terapija disanja

Saznajte činjenice

Pročitajte više o uobičajenim mitovima o astmi

Pitajte svog zdravstvenog djelatnika ili ljekarnika o kontroliranju astme

Pitajte svog zdravstvenog djelatnika ili ljekarnika o kontroliranju astme


Vaš zdravstveni djelatnik ili ljekarnik može biti vrijedan izvor informacija koje će Vam pomoći da razumijete uporabu uređaja za kontroliranje astme i prednosti koje pruža njihovo dodavanje u plan terapije. U našem praktičnom vodiču možete pronaći informacije o vrstama dostupnih uređaja, što će Vam pomoći u diskusiji i proširivanju znanja. Neki uređaji dostupni su samo na liječnički recept.

Česta pitanja

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI:
Informacije na ovom web-mjestu služe samo u informacijske svrhe i ne smiju se upotrebljavati umjesto savjeta liječnika.

FUSNOTE:

[1] U odnosu na prethodni model Aeroneb Go

[2] Uz upotrebu 2,5 ml salbutamola

[3] gsk.com. Media/620439/the state-of-uncontrolled-asthma-in-america-infographic.pdf. Pristup: listopad 2017.

[4] Bidwal M, Lor K, Yu J, IpE. Evaluation of asthma medication adherence rates and strategies to improve adherence in the underserved population at a federally qualified health center. Res Social Adm Pharm. 2017, 13(4): 759-766.

[5] Bonds R.S. Misuse of medical devices among patients in a tertiary care Allergy/Immunology practice. Journal of Allergy and Clinical Immunology, 2017, 133(3) supplement: AB156.

[6] CDC National Asthma Control Program. Asthma’s Impact on the Nation. Pristup: prosinac 2016.