1
Proizvodi

Uz Philips friteze na vrući zrak zaista pržite na vrući zrak!

S 80% manje masnoće

  Zdravije prženje

  s Rapid Air tehnologijom

  Jedinstvena tehnologija Rapid Air omogućava vam prženje s vrućim zrakom kako bi vaša hrana bila hrskava izvana, a mekana iznutra. To zapravo znači da trošite manje ulja nego u klasičnim fritezama, točnije samo pola žlice ulja za prženje hrane izvrsnog okusa i 80% manje masnoća.

   

  Pogledajte sve friteze na vrući zrak

   

  Unfortunately this product is no longer available

  Preporučena maloprodajna cijena. Svaki trgovac određuje svoju maloprodajnu cijenu.: Kn 2.189

  Rapid Air tehnologija

  Jedinstvena Rapid Air tehnologija omogućava vam prženje, pečenje, hrskavo pečenje i pripremanje jela kao s roštilja uz malo ili nimalo ulja.

  Prilagodba temperature

  Prilagodba temperature omogućava vam da unaprijed prilagodite temperaturu za kuhanje, čak do 200 stupnjeva.

  Podesite vrijeme kuhanja

  Integrirani timer omogućava vam da unaprijed postavite vrijeme kuhanja do 30 minuta. Ova friteza na vrući zrak sadrži funkciju automatskog isključivanja.

  Pametni gumb

  Spremite postavke za vaše omiljeno jelo tako da sljedeći put obrok bude spreman pritiskom gumba!

  Kapacitet kuhanja

  Veliki kapacitet kuhanja od 1,2 kg (5-8 obroka) za ukusnija jela.

  Digitalni zaslon

  Pomoću digitalnog zaslona osjetljivog na dodir lakše i preciznije možete kontrolirati vrijeme i temperaturu kuhanja kako biste postigli najbolje rezultate!

  Kako Rapid Air

  tehnologijom radi?

  Jedinstvena kombinacija vrućeg zraka koji cirkulira brzo i točno, te optimalna ravnoteža temperature i grill element omogućavaju vam da pržite, pečete i/ili pripremate hranu kao s roštilja. S obzirom na činjenicu da koristite samo zrak, sigurnije je za upotrebu te proizvodi manje neugodnih mirisa od klasične friteze.

  Programi za kuhanje hrane

  Uz Philips fritezu na vrući zrak možete kuhati gotovo sve i to vrlo brzo. Od pomfrita do piletine, muffina ili povrća sa žara, s manje masnoće i više hranjivih tvari. Kapacitet friteze na vrući zrak seže od prženja, pečenja, hrskavog pečenja i pečenja kao s roštilja što je gotovo nevjerojatno! Jednostavno morate probati.

  Pogledajte

  sve friteze na vrući zrak

  i izaberite najbolju za sebe

   

  Pogledajte sve friteze na vrući zrak

  Knjižica s receptima

  Aplikacija s receptima za Philips fritezu na vrući zrak

  Preuzmite sa Google Play or App Store

  Međunarodne nagrade

  Imate li pitanja o fritezama na vrući zrak? Pročitajte najčešća pitanja u nastavku

  Što sve mogu pripremiti u fritezi na vrući zrak?

   

  U fritezi na vrući zrak možete pripremati različita ukusna jela, od promfrita, krumpirića, raznih zalogajčića, mesa, peradi i sl. Također možete pripremati i kompliciranija jela, kao što je tapas. Možete čak napraviti i brownie kolač!


  Jela od mesa
  Piletina, govedina i mnoga druga jela koja se obično prže, peku ili pripremaju na roštilju imaju jednako odličan okus kada ih pripremate u fritezi na vrući zrak.


  Povrće
  Povrće koje se može roštiljati kao što su tikvice, kukuruz i paprika također mogu biti pripremljeni u fritezi na vrući zrak. Povrće koje se obično kuha kao što su mrkve, brokula ili grah se ne mogu pripremati u fritezi na vrući zrak.


  Smrznuta hrana
  Zamrznuti krumpirići i drugezamrznute  namirnice mogu se pripremati u fritezi na vrući zrak. Zamrznute namirnice ne morate prethodno odmrznuti. Smrznuti sastojci zahtjevaju malo duže vrijeme kuhanja, ali to svakako ne utječe na krajnji okus hrane. Regulator temperature omogućava vam da izaberete najbolju postavku temeprature za svaku vrstu hrane koju pripremate.


  Više jela odjednom
  Moguće je istovremeno pripremati dvije različite vrste jela u fritezi na vrući zrak. Sve što morate je umetnuti razdjelnik u posudu i dvije polovice ispuniti sastojcma za dva različita jela, na primjer: pileći batci s jedne strane, a s druge strane krumpirići. Jedino na što morate pripaziti je da prilagodite temperature da odgovara pripremi za oba jela.

  Zašto je friteza na vrući zrak bolja od klasične friteze?

   

  Za razliku od klasične friteze, kod friteze na vrući zrak ne morate koristiti ulje za prženje da bi ste pripremali ukusnu hranu. Friteza na vrući zrak pruži hranu putem strujanja vrućeg zrak koristeći Rapid Air tehnologiju.

  Zahvaljujući Rapid Air tehnologiji, krumpirići prženi u fritezi na vrući zrak sadrže do 80% manje masnoće nego krumpirići prženi u klasičnoj fritezi. Kada pripremate domaći pomfrit, postotak masnoće može biti čak do 1,5%.
  Kako nije potrebno korištenje ulja za pečenje prilikom pripreme hrane u fritezi na vrući zrak, ona ujedno proizvodi manje neugodniha mirisa u odnosu na klasične friteze.

  Koja je kvaliteta jela pripremljena u fritezi na vrući zrak?

  Friteza na vrući zrak omogućava vam hrkavu hranu izvana, a mekanu iznutra. Ova friteza na vrući zrak savršena je za pripremu krumpirića i raznih drugih namirnica, jela i zalogajčića.
  Kod pripreme većine namirnica, kao što je meso, perad i povrće, kod pečenja dobijemo hrskavu koricu. Ukoliko volite jače hrskavu koricu možete premazati sastojke s uljem.

  Mogu li koristiti papir za pečenje ili aluminijsku foliju u fritezi na vrući zrak?

   

  Da, možete koristiti papir za pečenje i/ili aluminijsku foliju u fritezi na vrući zrak. Kako možete koristiti papir za pečenje u fritezi na vrući zrak?

  1. Papir za pečenje postavite u posudu za pečenje, pod uvjetom da jedva strši izvan posude. Pobrinite se da nikad ne prelazi van ruba košarice.
  Kako koristiti aluminijsku foliju u fritezi na vrući zrak?

  1. Slobodno možete koristiti aluminijsku foliju ili metalne posude u fritezi na vrući zrak.

  2. Probajte koristiti što je manje moguće aluminijske folije te provjerite ima li dovoljno prostora oko jela kako bi zrak nesmetano mogao cirkulirati.

   

  Napomena: Nikada ne stavljajte papir za pečenje ili aluminijsku foliju u fritezu na vrući zrak bez da ste stavili hranu na njih - grijač bi mogao usisati papir za pečenje ili aluminijsku foliju i moglo bi se zapaliti. Također imajte na umu da su papir za pečenje ili aluminijska folija malo veći od hrane koju planirate kuhati.

  Zašto se friteza na vrući zrak zagrijava izvana za vrijeme upotrebe?

   

  Vanjski dio friteze na vrući zrak zagrijava se zbog isijavanja topline koja je potrebna za kuhanje jela. No, ne brinite, to je normalno. Sve drške i tipke koje trebate dotaknuti tijekom uporabe neće se zagrijate i bit će ugodne na dodir.


  Prilikom pokretanja friteze na vrući zrak, tava i posuda će uvijek će bit vrući kako bi se hrana pravilno kuhala. Zato pripazite; tava i posuda su uvijek jako vrući na dodir. No dok ste god svjesni vrućih dijelova friteze na vrući zrak i ne dirate ih, friteza na vrući zrak je potpuno sigurna za uporabu.

  Zašto bijeli dim izlazi iz moje friteze na vrući zrak?


  Kada sastojci koje kuhate imaju veliki postotak masnoće, friteza na vrući zrak će prikupiti višak ulja ili masti u tavu. Ako se to ulje/mast zagriju to može izazvati bijeli dim. Ovo neće oštetiti vašu fritezu na vrući zrak niti će utjecati na kvalitetu kuhane hrane.
  Da biste spriječili nastanak bijelog dima, preporučamo sljedeće:

  1. Nemojte pripremati izuzetno masnu hranu poput kobasica i/ili drugih masnih namirnica

  2. Kada kupujete namirnice, prvo provjerite tablicu s hranjivim vrijednostima s pakiranja i provjerite količinu masti te namirnice. Predlažemo da kupite namirnice s manje masnoća, ako je moguće. Ukoliko ipak kupite namirnicu s velikim postotkom masnoće, teško ćete postići hrksavu koricu kod pečenja.

  3. Očistite tavu odmah nakon kuhanja. Obucite kuhinjske rukavice i upotrijebite papirne ubruse kako bi ste papirom upili svu masnoću s dna posude. Najbolje je to učiniti odmah nakon kuhanja, jer kad vam se ulje ohladi, stvrdnut će se i teško ćete kasnije ukloniti.

  Koliko dugo treba fritezi na vrući zrak da se ohladi prije nego što ju mogu spremiti?

  Naravno, prije nego spremite fritezu na vrući zrak, svakako pričekajte da se ohladi. Možete ubrzati proces hlađenja na način da izvadite vruću posudu iz friteze nakon korištenja. Nakon što ste uklonili vruću posudu, friteza na vrući zrak se može ohladiti u roku od 30 - 45 minuta.Tavu možete ohladiti tako da je napunite hladnom vodom iz slavine.

  Možda ste zainteresirani za...

  Viva Collection Multicooker

  Viva Collection Multicooker

  • 5 l
  Overall rating 5.0 / 5
  3
  HD3037/70
  Registracija

  Registrirajte se i pobjedite!