Čašice za djecu

Savršen izbor: pronađite najbolju čašicu za svaku fazu djetetova razvoja


Čašice za malu djecu

Kada učite dijete novim vještinama, može pomoći ako se proces podijeli. Upravo smo to učinili kako bismo vašem djetetu pomogli da prijeđe s bočice na čašicu za samostalno pijenje. Koristite ovaj vodič kako biste saznali koja su četiri koraka u djetetovom prelasku s bočice na čašicu za samostalno pijenje te koja će čašica najbolje odgovarati vašem djetetu.

Veća slika

Općenito, djeci treba približno 15 mjeseci da dovrše prelazak s bočice na čašicu, a počinju s približno 4 mjeseca starosti. Svaka čašica za samostalno pijenje ima oznaku dobi, ali imajte na umu da je to samo oznaka! Svako dijete uči vlastitom brzinom.

 

Koraci
Kako bi naučila piti poput odraslih, vaša dijete morat će svladati naprednije oralne motorne sposobnosti i koordinaciju očiju i ruku.

 

Ovako ćemo im pomoći da to postignu, korak po korak:

 

Korak 1: pijenje pomoću ručki

Učenje započnite tako da djetetu pomognete da nauči držati čašicu za samostalno pijenje. Bebu možete upoznati s time dok je još uvijek hranite na bočicu tako da koristite našu čašicu za pomoć pri prelasku s bočice: dijete drži meke ručke jednostavne za držanje dok pije iz poznatog sisača.

Najbolja čašica za samostalno pijenje: čašica za pomoć pri prelasku s bočice

Idealno za: djecu od 4+ mjeseci koje mogu uspravno sjediti bez potpore

 

Korak 2: pijenje iz usnika

Kada djete počne prelaziti na krutu hranu, možete joj pomoći da stekne novu vještinu: pijenje iz usnika. Za izvlačenje tekućine iz usnika potrebna je veća vještina nego za pijenje iz sisača. Podržava i djetetov prelazak sa sisanja na pijenje sisanjem, do čega obično dolazi sa 6 mjeseci. Kako bismo olakšali prve gutljaje, kreirali smo meki usnik koji je fleksibilan i mekan za desni. Kada dijete počne više koristiti zube, možete prijeći na tvrdi usnik otporan na zagriz.

Najbolja čašica za samostalno pijenje: čašica s usnikom

Idealno za: djecu od 6+ mjeseci koje mogu sjediti u visokoj stolici

 

Korak 3: pijenje pomoću slamke

Sljedeće na redu je usvajanje vještine pijenja pomoću slamke – prirodan tijek nakon što dijete nauči piti iz usnika. Pijenje pomoću slamke pomaže djetetu da razvije naprednije oralne motorne sposobnosti, a to je i trajna vještina odraslih.

Najbolja čašica za samostalno pijenje: čašica sa slamkom

Idealno za: djecu od 9+ mjeseci koje pužu

 

 

Odabir najbolje čašice za samostalno pijenje koja će podržati djetetovu fazu razvoja

Za početak, koristite naznake dobi kako biste pronašli čašicu za samostalno pijenje koja odgovara djetetovoj fazi razvoja. Imajte na umu da nema krutih i brzih pravila. Možda vaše dijete ne može pouzdano samostalno sjediti uspravno ili treba više vremena da svlada hvatanje čašice. Važno je da odaberete čašicu koja odgovara njezinoj fazi razvoja i pomaže joj da prijeđe na sljedeći korak.

 

Neizostavna rješenja

Ako mislite da je ovo mnogo čašica, razmislite ponovo. Većina Philips Avent čašica za samostalno pijenje, usnika i poklopaca mogu se izmjenjivati. To znači da lako možete koristiti isti usnik na više različitih čašica ili postaviti usnik na bočicu. Praktično, zar ne?

 

Želite saznati više o čašicama za samostalno pijenje za malu djecu? Kliknite ovdje kako biste istražili asortiman.

Pročitajte više o ovoj temi

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Našu web stranicu najbolje možete pregledati u najnovijoj verziji Microsoft Edgea, Google Chromea ili Firefoxa.