1

Način na koji odgovarajuća bočica za bebe može pomoći u smanjenju kolika


Bočice i sisači

Kolike. To je misterija koja zbunjuje roditelje diljem svijeta. Iako nema načina da se potpuno uklone (to je privremeno i normalno stanje), vrsta bočice koju koristite može vašoj bebi olakšati nelagodu.

Pozadina kolika

Prije nego što uđemo u svijet bočica, odvojimo trenutak da razmotrimo kolike. Evo što znamo: kolike su privremena faza neutješnog plakanja kod zdravih beba koje se obično događa kad je beba stara između 2 tjedna i približno 3-4 mjeseca. Ono što je bitno je da se zapravo radi o normalnom stanju.

Sve bebe to prolaze!

 

Hranjenje na bočicu koja sprječava kolike

Dakle, što kolike imaju s hranjenjem na bočicu? Iako je neutješno plakanje dobro poznata faza u ranom razvoju bebe, njegov uzrok može se razlikovati od bebe do bebe.

 

Jedan od čimbenika koji mogu pogoršati kolike je nerazvijen probavni sustav (sve je tako novo!) i zrak u trbuhu.

 

To je naročito važno imati na umu ako bebu hranite na bočicu jer bebe koje se hrane na bočicu mogu ući u fazu kolika malo ranije u odnosu na bebe koje se doje. Razlog? Suvišan zrak može slučajno ući dok beba siše i uzrokovati nelagodu.

 

Bitni su detalji

Kako možete pomoći bebi ako posumnjate da udiše dodatni zrak tijekom hranjenja na bočicu?

 

Iako ne možemo promijeniti način na koji beba prirodno pije iz bočice, možemo poboljšati način na koji je bočica dizajnirana. Stoga smo u sisač ugradili jedinstveni ventil koji se savija dok se beba hrani kako bi se spriječilo nakupljanje vakuuma i usmjerava zrak u stražnji dio bočice. Zadržava zrak u bočici i dalje od bebinog trbuha kako bi se smanjila količina plinova, pljuckanje i podrigivanje.

 

Istraživanja pokazuju da taj dizajn za sprječavanje kolika doista čini razliku u razini ugode koju beba osjeća tijekom i nakon hranjenja. Opažajnim istraživanjem koje je Centar za istraživanje prehrane djece u Londonu proveo na 145 zdravih beba koje su rođene u skladu s terminom, u dobi od 2 i 6 tjedana, utvrđeno je da su bebe hranjene na Philips Avent bočicu koja sprječava kolike imale manje kolika u odnosu na bebe hranjene na standardnu bočicu.

 

Štoviše, bebe hranjene na Philips Avent bočicu koja sprječava kolike bile su znatno manje nemirne, naročito noću, u odnosu na bebe hranjenje na bočicu standardnog dizajna.

 

Dakle, iako možda nećete moći u potpunosti ukloniti kolike (to je normalna i privremena faza), možete pomoći smanjiti simptome koristeći bočicu koja je posebno dizajnirana za smanjenje kolika. Pozdravljamo manje štucanja u vrijeme hranjenja.

 

Želite saznati više o našim bočicama i sisačima? Kliknite ovdje kako biste istražili ukupnu ponudu.

Pročitajte više o ovoj temi

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Našu web stranicu najbolje možete pregledati u najnovijoj verziji Microsoft Edgea, Google Chromea ili Firefoxa.