Consumer
Proizvodi

Pizza s pršutom, mozzarellom i svježim smokvama

Sastojci za tijesto

200 g integralnog brašna
500 g brašna
375 ml mlake vode
4 žlice suhog kvasca
2 žlice mlijeka
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica soli

Sastojci za umak od rajčice

3 dl iscijeđenih rajčica
1 žlica meda
1 žlica balzamičnog octa
kajenski papar

Sastojci za nadjev

5 kriški pršuta narezanih na tanke rezance
2 svježe smokve
100 g (bivolje) mozzarelle
50 g parmezana
100 g rikole
20 g prženih pinjola  
Svježi bosiljak (mali listovi)

Ovo je osnovni recept. Umjesto pršuta možete koristiti losos ili govedinu. Također možete koristiti drugo povrće i sami odabrati dodatke.
 

Način pripreme

Stavite nastavak za tijesto u kuhinjski stroj i izvažite sastojke.
U posudu za miješanje stavite integralno brašno, brašno, kvasac i mlaku vodu.
Uključite kuhinjski stroj i pustite ga da umijesi sve sastojke i napravi glatko tijesto.
Mijesite 5 minuta brzinom 3.
Nakon 5 minuta dodajte mlijeko, ulje i sol te mijesite još 5 minuta brzinom 3.
Za to vrijeme namažite veliku zdjelu maslinovim uljem.
Umijesite tijesto za pizzu u veliku kuglu i stavite je u zdjelu.
Pokrijte zdjelu mokrom krpom i ostavite da se tijesto diže 2 sata na sobnoj temperaturi.
Pomiješajte sastojke i napravite umak od rajčice.
Razvaljajte tijesto u obliku kruga promjera 30 cm, s tim da rubovi budu malo deblji.
Izlijte umak od rajčice na tijesto i razmažite stražnjom stranom žlice.
Poslažite rezance pršuta, rajčicu i ploške mozzarelle na pizzu te pospite parmezanom.
Zagrijte pećnicu najmanje 30 minuta na 250 °C tako da bude jako vruća.
Ako Vaša pećnica ima gril, i njega uključite na maksimum (isključite ga kada stavite pizzu peći)
Pecite 15 minuta na 250 °C. Nakon prvih sedam minuta okrenite pizzu tako da prednja strana bude na stražnjoj strani pećnice.
Pečenu pizzu pospite pinjolima, rikolom, bosiljkom i svježim smokvama.

Dobar tek!