Zašto je važno pratiti klimu u bebinoj sobi


Monitori i toplomjeri

Kako se ispostavilo, monitori za bebe ne služe samo da bacite pogled na bebu nego mogu i podržati bebin zdrav razvoj. Sastavili smo ovaj vodič kako bismo vam pomogli da shvatite koliko klima može utjecati na bebino zdravlje, koja je idealna klima u prostoriji i kako vam monitor za bebe može pomoći.

Kako klima u sobi može utjecati na zdravlje vašeg djeteta?

Iako većini nas malo toplija ili vlažnija prostorija ne predstavlja problem, djeca su obično osjetljivija na temperaturu i vlažnost. Na primjer, previše niska razina vlage može uzrokovati isušivanje očiju i grla. Kada je temperatura preniska ili previsoka, mala djeca ne mogu regulirati svoju tjelesnu temperaturu prema prostoriji u nalaze za razliku od odraslih.

 

Koja je idealna klima u sobi?

Idealna klima u sobi prije je raspon nego određena temperatura ili razina vlage. Najzdravija sobna temperatura za bebu negdje je između 16 – 20 C (60,8 – 68 F), a razine vlage idealno bi bilo održavati između 40 i 60 %.

 

Kako monitor za bebe može pomoći

Ako se pitate kako biste još trebali i pratiti djete između hranjenja, umirivanja i općenito roditeljstva, bez brige. Pametni monitor pruža vam podršku: on za vas kontinuirano prati temperaturu i vlažnost u djetetovoj sobi.

 

Kada postavite granične vrijednosti temperature i vlage na pametnom monitoru, primat ćete obavijesti kada klimatska očitanja premaše te granične vrijednosti. Na taj način uvijek ćete znati je li klima zdrava za dijete ili ju je potrebno prilagoditi.

 

Ovisno o očitanju, možete izvršiti prilagodbe kako bi djetetu bilo ugodno. Je li razina vlage previsoka? Možda biste mogli otvoriti prozor da uđe svjež zrak. Bojite se da će se beba pregrijati? Provjerite da beba nije previše obučena i razmislite o uporabi klimatizacijskog uređaja kako biste postigli ugodniju temperaturu prostorije.

  

Dakle, kao što vidite, monitor ne služi samo tome da bacite pogled na dijete. On predstavlja jednostavan način da se dijete osjeća ugodno danju i noću

Pročitajte više o ovoj temi

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Našu web stranicu najbolje možete pregledati u najnovijoj verziji Microsoft Edgea, Google Chromea ili Firefoxa.