Volite li ležernu i valovitu kosu? Naučite kako napraviti željenu frizuru bez odlaska frizeru

Ženka s kovrčavom kosom

Lagane kovrče su postale apsolutni hit. Nose se u svim prilikama bilo da se radi o otmjenoj zabavi, vjenčanju ili šetnji gradom jednostavno su nezaobilazna frizura koja mami poglede. Prirodnost ovako fenirane kose očarava, a njezina svestranost je čini pogodnom za ležerni outfit, ali i za koktel zabave.

Kovrče izvrsno izgledaju bez obzira na boju kose i idealno su rješenje za srednju i dugu kosu. Neskladne ili pažljivo fenirane, uvijek privlače pogled i tjeraju vas da razmišljate o vremenu i troškovima odlaska kod frizera. Rezultate savršeno laganih kovrča možete dobiti i kod kuće bez korištenja usluga frizerskog salona.

 

Otkrijte korake koji će vam pomoći da napravite savršene i lagane kovrče i koji će vam styling proizvodi i uređaji trebati.

 

Proizvodi za njegu i oblikovanje kose

 

Svaka frizura započinje pranjem i njegom kose. Odlučite se za hidratantni šampon ili onaj posebno dizajniran za valovitu kosu, te odaberite balzam i masku za kosu iz istog paketa, kako bi vaše kovrče bile svilene i sjajne.

 

Ako je kosa jako tanka i zapetljana, ritual njege kose dovršite proizvodom poput posebnih sprejeva i ulja, bez ispiranja. 

 

Ne zaboravite na proizvode koji pružaju toplinsku zaštitu vašoj kosi. To će spriječiti oštećenja i omogućiti vam da napravite svoju omiljenu frizuru kad god želite, uz savršene rezultate.

 

Pjena za kosu nije obavezna, ali postoje proizvodi posebno dizajnirani za valovitu kosu, što daje veću elastičnost kosi. Sredstvo za fiksiranje ne bi trebalo zanemariti ako želite da vam kovrče izdrže duže vremena.

1. Uređaji posebno dizajnirani za savršene kovrče

Uređaji posebno dizajnirani za savršene kovrče

Ako želite sami oblikovati i napraviti kovrče, vrlo je važno koristiti uređaje koji su učinkoviti u oblikovanju, a istovremeno nježni prema vašoj kosi. Postoje proizvodi za kosu s karakteristikama sličnim onim profesionalnim, osmišljeni u skladu s najnovijim tehnologijama.

 

Sušilo za kosu

Sušilo za kosu

Ako odlučite napraviti kovrče pomoću automatskog uvijača, važno je da je vaša kosa savršeno suha prije nego što je krenete oblikovati. Odaberite sušilo s pametnim senzorima, koje će automatski prilagoditi temperaturu sušenja tako da ne ošteti kosu. Postoje novi modeli koji nude ionsku njegu kod koje negativno nabijeni ioni eliminiraju statički elektricitet, regeneriraju kosu i zaglađuju vlasi radi postizanja većeg sjaja kose. Rezultat koji vam omogućuje MoistureProtect je glatka i sjajna kosa bez statičkog elektriciteta.

 

Klasični uvijač

 

Klasični uvijač prvi je izbor ženama kada su u pitanju kovrče. Obratite posebnu pozornost na njegov premaz, važno je odabrati uređaj koji štiti vašu kosu i daje joj potreban sjaj.

 

Automatski uvijač za kosu

 

Automatski uvijači jamče vam savršene kovrče kao u salonu, uz minimalan napor. Mogu prilagoditi svoju valovitost, tako da imate savršeno simetričnu frizuru. Najnoviji modeli potpuno su sigurni od slučajnih opeklina tijekom feniranja. Osim toga, podešavanje vremena i temperature dat će savršene rezultate, bez obzira želite li lagane, elastične ili izdržljive kovrče.

 

I u ovom je slučaju važno obratiti pažnju na premaz; varijante pametnih senzora pružit će vam laganu i nenametljivu frizuru, na temperaturi prilagođenoj da ne dehidrira kosu i spriječi lučenje sebuma koji joj osigurava zdravlje i sjaj. Jedan od takvih proizvoda je i Philips Moisture Protect Auto Curler, koji svoju temperaturu prilagođava potrebama vaše kose dok je keramička cijev za kovrčanje obogaćena keratinom radi glatkog klizanja i zaštite tijekom oblikovanja.

Philips vikler

Uređaji za ravnanje kose

 

Mnoge žene radije koriste jedan uređaj za nekoliko vrsti frizura. Takozvana pegla za kosu je savršena i za ravnanje i za uvijanje kose. S lakoće možete dobiti zavodljive kovrče iz jednog poteza ako ispravno podesite temperaturu i imate kvalitetnu peglu za kosu s premazom od keramike ili titana.

 

Rotirajuća četka

 

Ako želite u isto vrijeme sušiti i fenirati kosu, klasična ili automatska rotacijska četka mogla bi postati vaš novi najbolji prijatelj. Model jednostavan za rukovanje, s dvosmjernom rotacijom i snažnim protokom zraka i srednjom temperaturom, koji vašoj kosi pruža njegu. Kovrče napravljene četkom obično imaju više volumena i prirodniji izgled.

2. Kako dobiti savršene kovrče kod kuće, korak po korak

 

Koliko god vam se činilo da možete napraviti savršene kovrče sami, znajte da vam treba pravi styling proizvod koji će obaviti više od pola posla. A sve što trebate učiniti je točno slijediti navedene korake:

 

Pranje i njega kose

Šamponiranje kose

Bilo koja frizura započinje s pravilnom čistom i hidratiziranom kosom. Operite kosu omiljenim šamponom, nježno masirajte vlasište i ostavite ga da djeluje 2-3 minute. Nakon toga nježnim pokretima prođite po cijeloj dužini kose. Dobro isperite i nanesite hidratantni regenerator ili ako želite dubinsko vlaženje, masku za kosu. Dopustite da proizvod djeluje u skladu s uputama na pakiranju i lagano isperite nakon naznačenog razdoblja.

 

Sušenje kose

Sušenje kose

Ako odlučite raditi kovrče sa sušilom ili peglom za kosu, morat ćete dobro osušiti kosu prije nego što ju krenete oblikovati. Prije sušenja nanesite sprej koji se ne ispire, a po želji i malo pjene za kovrče ako želite dugotrajniji učinak.

 

Ako se odlučite za istovremeno sušenje i oblikovanje, možete koristiti rotirajuću četku. To će vam pomoći da u kratkom vremenu dobijete lagane i glomazne kovrče.

 

Oblikovanje kose i priprema

 

Raščešljajte kosu češljem ili četkom za kosu i prije uporabe frizerskih alata nanesite proizvod za termičku zaštitu. Odvojite pramenove uske debljine i pričvrstite ih pomoću kopči za kosu, kako biste lakše napravili kovrče uz pomoć uvijača ili pegle za kosu.

 

Izrada kovrči

Izrada kovrči

Ako koristite klasični uvijač za kosu ili peglu za kosu, postupak je sličan. Odaberite smjer za svaki dio i uvijte pramenove, jedan po jedan. Možete se odlučiti za različite debljine pramenova ako želite da vaša kosa izgleda prirodnije.

Izrada petlje s pločom

Ako odaberete opciju ravnanja kose, nakon zagrijavanja provucite pramen između dvije ugrijane ploče pegle i okrenite uređaj u odabranom smjeru cijelom dužinom pramena. Ponovite postupak za ostale pramenove kose.

 

Oblikovanje frizure

 

Prođite prstima kroz kosu poput češlja, ako želite da kovrče budu ležernije i izgledaju prirodnije. Za dugotrajnost frizure nanesite lagani, dugotrajni sprej. Raspršite ga s udaljenosti od 15-20 cm i ne zaboravite zaštititi oči tijekom nanošenja spreja.

 

Frizura je nešto što može promijeniti naš izgled i zadiviti oko promatrača. Uz Philips proizvode za njegu kose možete zablistati kad god poželite!

Našu web stranicu najbolje možete pregledati u najnovijoj verziji Microsoft Edgea, Google Chromea ili Firefoxa.