Prirodna ljepota je istinska ljepota, a svatko od nas se želi osjećati zadovoljno i sretno u svome tijelu. Philips vam donosi idealan ritual njege.

Trikovi i savjeti za ritual dnevne njege.

Trikovi i savjeti za ritual dnevne njege.
Mali beauty vodič za žene

Prirodna ljepota je istinska ljepota, dolazi iznutra, ali također moramo i sami učiniti da izgledamo dobro. Bitno je imati na umu neke korisne trikove i poštivati pravilan ritual njege.  

 

U nastavku donosimo 20 trikova koji će pomoći u postizanju željenih rezultata: 

1. Pravilna njega ruku 

 

Ruke zahtijevaju što više vlage. To je osobito izraženo kada su izložene hladnoći jer tada koža može postati iznimno suha. Koristite hidratantnu kremu najmanje tri puta na dan nakon pranja ruku. Možete se odlučiti za maslac, kokos ili maslinovo ulje. Ljeti možete koristiti laganiju kremu.
 

Za meke ruke, možete nanijeti nekoliko kapi losiona glicerina noću, najmanje dva puta tjedno. 

2. Osnovna njega zanoktica

 

Nanesite ulje za zanoktice kako biste spriječili njihovo isušivanje i pokušajte prestati s navikama njihova rezanja jer se tako mogu pojaviti infekcije.

3. Kako poboljšati rast kose

 

Za brži rast kose najvažnija stvar je da se kosa i njeni vrhovi uredno održavaju i podrezuju. Vrhovi se vremenom razdvajaju i usporavaju rast kose. Istodobno izbjegavajte svakodnevno pranje kose. Preporuča se oprati kosu dva ili tri puta tjedno. To omogućuje prirodnim uljima prodiranje i hidrataciju kose, stimulirajući rast kose.

4. Kako spriječiti gubitak kose

 

Masirajte vlasište eteričnim uljima koja ubrzavaju cirkulaciju i pomažu u ubrzanju rasta kose. Ovaj postupak ponovite nekoliko puta tjedno tijekom dvije ili tri minute. Možete koristiti eterično ulje lavande, ružmarina, kokosa, jojobe ili badema. Naravno, ricinusovo ulje je poznato za ovu korist, tako da ga možete koristiti s povjerenjem ako imate problema gubitka kose. Njega kose prirodnim preparatima uvijek je dobar izbor.

5. Isperite kosu hladnom vodom

 

Hladna voda ostavlja sjajnu kosu, a vlasi su dulje svilenkaste i meke na dodir.

6. Trik za zdravu i sjajnu kosu 

 

Osim upotrebe posebnih proizvoda za njegu kose, kao što su maska ​​ili regenerator, važno je odabrati uređaje koji će brinuti o njenom zdravlju. Odaberite sušilo za kosu sa zaštitnim senzorom koji može prilagoditi temperaturu sušenja tipu kose, a istovremeno održavati prirodnu hidrataciju kose. Nakon sušenja kosa ostaje hidratizirana i sjajna, a kutikula glatka.

Zvuči dobro
DryCare Prestige Sušilo za kosu MoistureProtect

7. Kako nahraniti i hidratizirati ispucale usne

 

Tajna za sprječavanje isušivanja usana je korištenje hidratantnog balzama za usne na bazi ulja, kokosovog maslaca, shea maslaca ili kremastog ruža, posebno tijekom zime kada se češće dolazi do njihovog pucanja. Osim toga, prije spavanja možete nanijeti malo hidratantne kreme. Pijte što više vode i izbjegavajte vlaženje usana jezikom. Ova navika samo uništava zaštitni sloj usne, zbog prijenosa sline na usne.

8. Kako se riješiti neuglednih podočnjaka

 

Tajna za rješenje natečenih očiju i podočnjaka leži u kuhinji. Pokrijte oči kriškama krastavaca, krumpira ili vrećicama kuhanog i ohlađenog zelenog čaja, kamilice ili mente i pustite ih da djeluju deset minuta. Ovaj postupak ponovite svakodnevno ili nekoliko puta tjedno. Jednako djelotvorno je i bademovo ulje, ružina voda i naravno odmor. Stres i nedostatak sna glavni su uzroci koji dovode do pojave podočnjaka. Satovi joge vam pomoći smanjiti stres i osjećati se osvježeno i umirujuće. 

Kako se riješiti neuglednih podočnjaka

9. Savjeti za smanjenje bora

 

Prije svega, važno je hidratizirati kožu, koristiti losion za zaštitu od sunca ljeti i odmoriti se. Osim krema protiv bora, potrebno je koristiti i hidratantnu kremu, po mogućnosti s kokosovim ili arganovim uljem. 

 

Pravilna prehrana, bogata antioksidansima, neophodna je za zaštitu od slobodnih radikala koji djeluju na kožu i promiču nastanak bora. Jagode, borovnice, klice kale, šljive, artičoke, maline i jabuke ne bi smjeli biti izostavljene iz dnevne prehrane.

10. Rješenje za liječenje proširenih pora

 

Uvijek držite kožu čistom, a pogotovo prije nego što odete u krevet. Kao prirodni lijek koji je lak za kućnu upotrebu, možete isprobati tretman vodenom parom. U posudu s toplom vodom ulijte nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa (eukaliptus ima antibakterijskim učinkom). Stavite glavu preko pare, pokrijte glavu ručnikom i ostanite 10-15 minuta. Zatim isperite mlakom vodom.

11. Spriječite pojavu mitesera i akni

 

Kako bi spriječili pojavu akni, neophodno je da koža bude čista. Čišćenje i ispiranje kože sapunom i vodom treba biti dio svakodnevnog rituala njege. Nanesite nekomedogenu hidratantnu kremu. 

 

Za mitesere, najučinkovitije rješenje je korištenje prirodnih maski za lice. Pomiješajte žlicu meda s četiri ili pet kapi limunovog soka. Nanesite na područja s crnim točkicama, ostavite da djeluje 20 minuta, a zatim isperite obilnom vodom. Med je hidratizirajući i ostavlja vašu kožu čistom i baršunastom.

12. Izbjeljivanje zubi kod kuće

 

Ako želite probati prirodni tretman kod kuće, operite zube natrijevim bikarbonatom dva puta tjedno. Da bi učinak tretmana izbjeljivanja bio što duži, upotrijebite električnu četkicu za zube, po mogućnosti posebnu glavu četkice koja uklanja mrlje na površini. 

13. Kako se riješiti celulita 

 

Masirajte područja zahvaćena celulitom posebnom četkom. Ova masaža potiče cirkulaciju krvi i limfnu drenažu te se izvodi na suhu kožu kružnim pokretima. 

 

Osim masaže, možete isprobati i s kavom. Pomiješajte zrna kave s kokosovim uljem i područja za masažu s celulitom. Ponovite ovaj tretman dva ili tri puta tjedno.

14. Kako spriječiti i liječiti strije 

 

Prehrana igra važnu ulogu u sprječavanju strije, tako da biste trebali jesti hranu bogatu vitaminima C, D, E, cink i bjelančevine, ali i što više tekućine.

 

Kao tretman protiv strija, možete nanositi kremu za retinol ili područja koja su zahvaćena tretirati uljem zelenog čaja dva puta dnevno. Osim strija, zeleni čaj pomaže da vaša koža bude hidratizirana.

15. Uklanjanje dlačica bez iritacija kože 

 

Postoje različite metode za uklanjanje dlačica s vašeg tijela, ali ako koristite britvicu, trebate znati da se ona ne smije koristiti na suhoj koži jer ćete nadražiti kožu, što može dovesti do folikulitisa tijekom vremena. Uvijek nanesite poseban gel za brijanje. Djelotvorno rješenje je depilacija s IPL uređajem, pogotovo zato što se na duže vrijeme uklanja neželjena dlaka s bilo kojeg dijela tijela. Uklanjanje dlačica IPL metodom je bezbolno.

Lumea Prestige IPL – uređaj za uklanjanje dlačica

Ovaj proizvod više nije dostupan

16. Kako ispravno ukloniti mrtve stanice kože

 

Piling kože treba raditi tek nakon tuširanja jer će vruća voda otvoriti pore i olakšati cijeli proces. Nanesite piling losion i masirajte kožu kružnim pokretima četkom ili spužvom dvije ili tri minute po području. Obratite više pozornosti na koljena i laktove, gdje je koža jača i zadebljanija. Ne zaboravite nanositi hidratantnu kremu na kraju.

17. Koristite prirodne maske za zdravu kožu

 

Prirodne maske idealne su za čišćenje i vlaženje kože. Kako bi dobili željene učinke, važno je koristiti masku koja odgovara vašem tipu kože. Primjerice, za akne se preporučuje maska ​​zobi i meda, a za osjetljivu kožu prikladna je maska ​​s kuhanom mrkvom.

Koristite prirodne maske za zdravu kožu

18. Ne zaboravite se hidratizirati

 

Voda je korisna ne samo za zdravlje tijela, već i za dobro raspoloženje. Voda pomaže u detoksifikaciji tijela i održava hidrataciju i elastičnost kože. Osim toga, pomaže spriječiti pojavu bora i akni.

19. Redovito mijenjate jastučnicu

 

Preporuča se mjenjati jastučnicu svaki tjedan jer se masnoća i prašina koja se nakuplja u kosi prenosi na jastuk i tako pospješuje nastanak akni.

20. Ne stavljajte dezodorans odmah kad ste izašli iz kupaonice

 

Kada izađete iz kupaonice, pore su još uvijek otvorene, a ako primijenite dezodorans, riskirate iritaciju kože. Pričekajte najmanje 15 minuta da zatvorite pore.

 

Koje god savjete primjenite, koža, kosa i cijelo tijelo će vam biti zahvalni. Bilo da se odlučite samo na hidratizaciju kože ili cjelovitu njegu uvijek vodite računa o onome što vam najviše odgovara. Philips tehnologija idealan je partner u njezi tijela. Uz MoistureProtect sušilo za kosu ili IPL uređaj osigurajte željene rezultate svaki put. 

 

Mi svoj ritual njege već započeli, nadamo se i vi!

Moglo bi vas interesirati

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Našu web stranicu najbolje možete pregledati u najnovijoj verziji Microsoft Edgea, Google Chromea ili Firefoxa.