Obavijest o
privatnosti – Philips Sonicare

Ova obavijest o privatnosti posljednji je put ažurirana 16. ožujka 2018.

Philips Sonicare pruža usluge koje služe unapređenju četkanja i navika vezanih uz oralnu higijenu te druge usluge ("Usluge") korisnicima diljem svijeta. Namjena je ove Obavijesti o privatnosti pomoći vam u razumijevanju naših praksi povezanih s privatnošću kad upotrebljavate naše Usluge, uključujući informacije o tome koje podatke prikupljamo, zašto ih prikupljamo i što činimo s njima te koja su vaša individualna prava.

 

Philips Sonicare upotrebljava osobne podatke koje prikupljaju ili obrađuju povezane četkice Philips Sonicare i analizatori daha Philips Sonicare ("Uređaji") i/ili aplikacija za mobilne uređaje Philips Sonicare ("Aplikacija").

 

Ova Obavijest o privatnosti odnosi se na osobne podatke koje prikuplja ili obrađuje Uređaj i/ili Aplikacija, kojima upravlja ili koje kontrolira tvrtka Philips Oral Healthcare, LLC ili bilo koja od njezinih podružnica ili povezanih tvrtki ("Philips", "naš", "mi" ili "nas").

 

Pročitajte i našu Obavijest o kolačićima i Odredbe uporabe u kojima se opisuju uvjeti uporabe naših Usluga.

Koji se Osobni podaci prikupljaju i u koje svrhe

 

Osobne podatke primamo ili prikupljamo, kao što je detaljno opisano u nastavku, kad pružamo Usluge, kao i kad preuzmete i instalirate Uređaj ili Aplikaciju, pristupate im ili kad upotrebljavate Usluge. Te osobne podatke možemo upotrebljavati za izvršavanje Usluga koje zatražite u okviru ugovorne obveze, za upravljanje Uslugama i pružanje podrške za njih te pružanje, poboljšanje, prilagođavanje ili prodaju Usluga na temelju svog legitimnog interesa ili radi ispunjavanja pravnih obveza kojima možemo biti podložni.

account data

Osjetljivi osobni podaci

Prije prikupljanja osjetljivih osobnih podataka obavijestit ćemo vas o tome i zatražit ćemo vašu izričitu suglasnost. Ti podaci obuhvaćaju postavljene ciljeve kvalitete četkanja i daha, podatke o četkanju i druge navike/aktivnosti njege usne šupljine. Suglasnost možete povući u bilo kojem trenutku, bez utjecaja na zakonitost obrađivanja utemeljenu na suglasnosti koju ste dali prije nego što ste je povukli.

 

Nemojte nam slati niti otkrivati nikakve osjetljive osobne podatke (npr. OIB, informacije povezane s rasnim ili etničkim podrijetlom, političko opredjeljenje, religija ili druga vjerovanja, zdravstveno stanje, biometrijska ili genetička svojstva, informacije o kažnjavanju ili članstvo u sindikatu) u Aplikaciji, putem nje ili na neki drugi način.

Više tekstaManje teksta

Podaci o računu

Osobne podatke prikupljamo kad izradite račun. U Aplikaciju se možete prijaviti s pomoću računa MyPhilips ili uporabom profila društvene mreže. Osobni podaci koje prikupljamo mogu obuhvaćati vaše korisničko ime, profilnu fotografiju, ime, adresu e-pošte, spol, datum rođenja / dob, državu, jezik, najnoviju objavu na Twitteru, URL profila, profil društvene mreže, lokaciju i lozinku.

 

 • Prikupljeni osobni podaci upotrebljavaju se za izrađivanje računa i upravljanje njime. Račun možete upotrebljavati za sigurnu prijavu u aplikaciju. Ako izradite račun MyPhilips za prijavu u aplikaciju, poslat ćemo vam poruku e-pošte za dobrodošlicu kako bismo potvrdili vaše korisničko ime i lozinku, komunicirali s vama radi odgovora na upite, slali vam obavijesti koje se tiču isključivo usluge ili izravne marketinške komunikacije u slučaju da to prihvatite. Račun MyPhilips možete upotrebljavati i za naručivanje proizvoda ili usluge tvrtke Philips, sudjelovanje u promociji ili igri, sudjelovanje u aktivnosti društvene mreže povezanoj s promocijom tvrtke Philips (na primjer, kad pritisnete "sviđa mi se" ili "dijeli") i sudjelovanje u testiranju proizvoda ili anketama.
Više tekstaManje teksta
Data filled in by you

Drugi dani podaci

Ti podaci obuhvaćaju odgovore iz upitnika za dodavanje, kao i na druga kontekstualna pitanja u vezi vaših navika/aktivnosti njege usne šupljine.

 

 • Prikupljeni podaci upotrebljavaju se kao pomoć pri četkanju te za poticanje boljih navika vezanih uz oralnu higijenu i postizanje dugoročnih promjena oralnog zdravlja. To činimo mjerenjem napretka vaših ciljeva i pružanjem preporuka za njegu usne šupljine kojima ćete ispuniti svoje ciljeve.

Podaci s Uređaja

Dok instalirate ili upotrebljavate Uređaj te mu pristupate, mogli bismo prikupljati informacije specifične za Uređaj. To uključuje informacije o vašem Uređaju, uključujući i jedinstveni korisnički broj uređaja. Osim toga, prikupljamo podatke o sesiji i uporabi vezane uz vašu uporabu Uređaja.

 

Ako upotrebljavate povezanu četkicu Philips Sonicare, Uređaj će bilježiti vašu uporabu Uređaja, uključujući vrijeme uporabe, napunjenost baterije i podatke senzora kao što su lokacija, pokret i pritisak četkice, kao i vrstu glave četkice i način rada tijekom četkanja, usmjeravajući ih u Aplikaciju. Ti podaci obuhvaćaju i jedinstveni korisnički broj uređaja, podatke o sesiji i uporabi, odnosno informacije o vašoj uporabi Uređaja.

 

 • Prikupljeni podaci upotrebljavaju se za praćenje vašeg četkanja i sinkronizaciju s našom prilagođenom 3D kartom usne šupljine u aplikaciji Sonicare, za potrebe prilagođenog programa za četkanje mjesta koja ste propustili, praćenje učinkovitosti glave vaše četkice i prikaz upozorenja za potrebu zamjene glave četkice.

  Ako upotrebljavate analizator daha Philips Sonicare, Uređaj će bilježiti vašu upotrebu Uređaja, uključujući vrijeme uporabe, napunjenost baterije i podatke senzora kao što su plinovi bakterija s hlapljivim sumpornim komponentama te vlažnost usne šupljine, usmjeravajući ih u Aplikaciju. Ti podaci obuhvaćaju i jedinstveni korisnički broj uređaja, podatke o sesiji i uporabi, odnosno informacije o vašoj uporabi Uređaja.

 

 • Prikupljeni podaci upotrebljavaju se za prikaz rezultata kvalitete daha u stvarnom vremenu, za praćenje uzoraka te pružanje prilagođene obuke i edukacije u cilju unapređenja kvalitete daha i poboljšanja vaših navika njege usne šupljine.
Više tekstaManje teksta
Cookies

Kolačići

Kolačiće, oznake ili slične tehnologije upotrebljavamo za upravljanje Uslugama te njihovo pružanje, poboljšanje, razumijevanje i prilagođavanje. Kolačići nam omogućuju prepoznavanje vašeg mobilnog uređaja i prikupljanje osobnih podataka među kojima su vaš jedinstveni korisnički broj uređaja, IP adresa vašeg mobilnog uređaja, vrsta internetskog preglednika na mobilnom uređaju ili operacijski sustav koji upotrebljavate, podaci o sesiji i uporabi ili informacije o radu usluge, a to su informacije o uporabi Aplikacije.

 

Ako želite dodatne informacije o uporabi kolačića ili drugih sličnih tehnologija koje se upotrebljavaju u ovoj Aplikaciji, pročitajte našu Obavijest o kolačićima koju možete pronaći u postavkama privatnosti u Aplikaciji.

Više tekstaManje teksta
Location data

Podaci o lokaciji

Kad dopustite pristup podacima o lokaciji, možemo prikupljati podatke o zemljopisnoj lokaciji mobilnog uređaja. U bilo kojem trenutku možete blokirati prikupljanje podataka o zemljopisnoj lokaciji putem postavki Aplikacije ili mobilnog uređaja.

 

 • Kad upotrebljavate funkciju "Pronađite Philips u svojoj blizini" na stranici podrške, morate podijeliti svoje podatke o lokaciji s tvrtkom Philips. Ako upotrebljavate naše značajke lokacije, na temelju vaših podataka o lokaciji usmjerit ćemo vas u prodavaonicu u vašoj blizini ili na podatke za kontakt službe za korisničku podršku u vašoj državi.

Informacije o transakcijama

Ako plaćate naše Usluge, možemo dobivati informacije i potvrde, kao što su računi, uključujući one iz prodavaonica aplikacija ili od trećih strana koje obrađuju plaćanje.

 

Podrška za kupce

Možete nam dati informacije povezane s vašom uporabom Usluga, uključujući interakciju s tvrtkom Philips i način na koji vas možemo kontaktirati radi pružanja korisničke podrške. Upravljamo Uslugama i pružamo ih, uključujući osiguravanje korisničke podrške te poboljšanje, popravljanje i prilagođavanje Usluga. Vaše informacije upotrebljavamo i kako bismo vam odgovorili kad nas kontaktirate.

Combined data

Kombinirani podaci

Možemo kombinirati osobne podatke, uključujući podatke o računu, druge podatke koje nam date, podatke o uređaju, kolačiće, podatke o lokaciji, podatke prikupljene tijekom interakcija s digitalnim kanalima tvrtke Philips i uporabe tih kanala, kao što su društvene mreže, web-mjesta, e-pošta, aplikacije i povezani proizvodi, IP adresa, kolačići, informacije o uređaju, komunikacija koju pritisnete ili dodirnete, detalji o lokaciji i web-mjesta koja posjetite.

 

Kombinirani podaci analiziraju se i upotrebljavaju radi pružanja Usluga, npr. za praćenje vašeg četkanja i sinkronizaciju s našom prilagođenom 3D kartom usne šupljine u aplikaciji Sonicare; za potrebe prilagođenog programa za četkanje mjesta koja ste propustili; za praćenje učinkovitosti glave vaše četkice i prikaz upozorenja za potrebu zamjene glave četkice; za uzorke kvalitete daha, uvide i obuku. Te podatke možemo objediniti, uklanjajući pojedinačne osobne podatke, kako bismo kreirali publikacije, prezentacije, izvješća ili drugu (marketinšku) komunikaciju koja se može upotrebljavati i za unutarnje i vanjske svrhe te kako bi nam pomogli da poboljšamo sadržaj, funkcionalnost i lakoću uporabe Aplikacije, Uređaja i Usluga, kao i da razvijamo nove proizvode i usluge.

 

Ako prihvatite primanje promotivne komunikacije o proizvodima, uslugama, događajima i promocijama tvrtke Philips koji su relevantni za vas na temelju vaših preferencija i internetskih navika, možemo vam slati marketinšku i promotivnu komunikaciju e-poštom, telefonom i drugim digitalnim kanalima, kao što su aplikacije za mobilne uređaje i društvene mreže. Kako bismo mogli prilagoditi komunikaciju prema vašim preferencijama i navikama te pružiti vam relevantniji i prilagođeniji doživljaj, možemo analizirati i kombinirati vaše osobne podatke. U bilo kojem trenutku možete odbiti tu komunikaciju i otkazati predbilježbu na nju.

Više tekstaManje teksta

Dopuštenja

Aplikacija može zatražiti dopuštenje za pristup telefonu ili senzorima (npr. fotoaparat, Wi-Fi, zemljopisna lokacija ili Bluetooth) ili drugim podacima (npr. fotografije, raspored ili kontakti) na mobilnom uređaju.

 

 • Te podatke upotrebljavamo samo kad je to potrebno za pružanje Usluga i samo nakon što nam date izričitu suglasnost.

 

 • Ponekad je dopuštenje tehnički preduvjet operacijskih sustava mobilnih uređaja. U tom slučaju, Aplikacija može zatražiti dopuštenje za pristup tim senzorima ili podacima, ali neće prikupljati te podatke, osim ako to nije nužno za pružanje Usluge aplikacije i samo nakon što date suglasnost.
Više tekstaManje teksta
Third parties

S kime se dijele Osobni podaci?

 

Philips može otkriti vaše osobne podatke davateljima usluga treće strane, poslovnim partnerima ili ostalim trećim stranama sukladno ovoj Obavijesti o privatnosti i/ili primjenjivom zakonu.

Davatelji usluga

Surađujemo s davateljima usluga treće strane koji nam pomažu u upravljanju Uslugama i pružanju podrške za njih te pružanju, poboljšanju, razumijevanju, prilagođavanju i prodaji Usluga.

 

Vaše osobne podatke možemo dijeliti sa sljedećim davateljima usluga:

 

 • Davatelji IT usluga i usluga računalnog oblaka

Ti davatelji usluga pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje Aplikacije ili pružanje Usluga.

 

 • Plaćanje

Surađujemo s davateljima usluga koji mogu rukovati i obrađivati vaše financijske podatke u vezi sa značajkama plaćanja ove Aplikacije, uključujući prodavaonice aplikacija i ostale treće strane koje obrađuju plaćanja.

Ti su davatelji usluga WorldPay

 

Philips od svojih davatelja usluga zahtijeva adekvatnu razinu zaštite osobnih podataka sličnu razini koju i sami pružamo. Od svojih davatelja usluga zahtijevamo da obrađuju osobne podatke samo sukladno našim uputama i samo u specifične svrhe koje su navedene, da imaju pristup minimalnoj količini podataka koju trebaju za pružanje specifične usluge i da zaštite sigurnost osobnih podataka.

 

Druge treće strane

Philips može surađivati i s trećim stranama koje obrađuju osobne podatke u vlastite svrhe. Pažljivo pročitajte njihove obavijesti o privatnosti jer vas informiraju o praksama koje se tiču privatnosti, uključujući vrstu podataka koje prikupljaju te način na koji ih upotrebljavaju, obrađuju i štite.

 

Ako Philips podijeli osobne podatke s trećom stranom koja ih upotrebljava u vlastite svrhe, Philips će se pobrinuti da vas obavijesti i/ili dobije vašu suglasnost sukladno primjenjivim zakonima prije nego što podijelite osobne podatke.

 

Može se dogoditi da Philips proda poslovni odjel ili neki njegov dio drugoj tvrtki. Takav prijenos vlasništva može obuhvaćati i prijenos Vaših osobnih podataka izravno povezanih s tim dijelom poslovanja tvrtki kupcu. Sva svoja prava i obveze prema ovoj Obavijesti o privatnosti tvrtka Philips slobodno može dodijeliti bilo kojoj od svojih podružnica po pitanju spajanja, preuzimanja, promjene strukture ili prodaje sredstava, ili sukladno zakonskom djelovanju ili na neki drugi način, a osobne podatke možemo prenijeti bilo kojoj svojoj podružnici, sljednim entitetima ili novom vlasniku.

 

Vaše osobne podatke možemo dijeliti sa sljedećim trećim stranama:

 

 • ONVZ (samo u Nizozemskoj)

Te vam treće strane mogu pružati svoje vlastite usluge. Vaše osobne podatke možemo podijeliti s ONVZ-om na vaš zahtjev i/ili u skladu s primjenjivim zakonima.

 

Prijenos izvan granica

Vaši osobni podaci mogu se pohranjivati i obrađivati u bilo kojoj državi u kojoj imamo objekte ili u kojoj angažiramo davatelje usluga, a uporabom Usluga dajete suglasnost za prijenos informacija (ako postoji) u države izvan države u kojoj živite koje mogu imati pravila za zaštitu podataka koja se razlikuju od onih u vašoj državi. U određenim okolnostima sudovi, agencije za provođenje zakona, regulatorne agencije ili nadležne službe za sigurnost u tim drugim državama mogu imati pristup vašim osobnim podacima.

 

Ako se nalazite u Europskom gospodarskom prostoru, vaši osobni podaci mogu se prenijeti našim podružnicama ili davateljima usluge u državama izvan Europskog gospodarskog prostora kojima Europska komisija priznaje adekvatnu razinu zaštite podataka prema standardima Europskog gospodarskog prostora (cijeli popis tih država dostupan je ovdje http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm. Kad su u pitanju prijenosi iz Europskog gospodarskog prostora u države koje Europska komisija ne smatra adekvatnima, kao što su Sjedinjene Američke Države, uveli smo odgovarajuće mjere, kao što su Obvezujuća korporacijska pravila za podatke klijenata, dobavljača i poslovnih partnera i/ili standardne ugovorne klauzule koje prihvaća Europska komisija za zaštitu Osobnih podataka. Kopiju tih mjera možete dobiti tako da pratite navedenu vezu ili kontaktirate privacy@philips.com.

 

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke?

Vaše osobne podatke zadržat ćemo sve dok je to potrebno ili dopušteno za svrhe u koje su prikupljeni. Kriteriji koje upotrebljavamo za utvrđivanje razdoblja zadržavanja podataka obuhvaćaju: (i) trajanje uporabe Aplikacije i Usluga; (ii) postoji li pravna obveza kojoj smo podložni; ili (iii) preporučuje li se zadržavanje podataka s obzirom na naš pravni položaj (primjerice s obzirom na primjenjive zakone o zastari, pravne procese ili regulatorne istrage).

Više tekstaManje teksta
Choices and rights

Vaši izbori i prava

Ako želite poslati zahtjev za pristup, ispravljanje, brisanje, ograničenje ili prigovor obradi osobnih podataka koje ste nam ranije dali ili ako želite poslati zahtjev za primanje elektroničke kopije osobnih podataka u svrhe njihovog prijenosa u drugu tvrtku (u mjeri u kojoj vam to omogućuje ovo pravo na prijenos podataka sukladno primjenjivom zakonu), možete nas kontaktirati na privacy@philips.com. Na vaš zahtjev odgovorit ćemo sukladno primjenjivom zakonu.

 

U zahtjevu jasno navedite kojim osobnim podacima želite pristupiti radi ispravljanja, brisanja, ograničenja ili prigovora obradi . Radi vaše zaštite, možemo ispuniti samo one zahtjeve koji se tiču osobnih podataka povezanih s vašim računom, adresom e-pošte ili drugim informacijama računa koje upotrebljavate za slanje zahtjeva, a prije ispunjavanja zahtjeva možda ćemo morati potvrditi vaš identitet. Vaše zahtjeve nastojat ćemo ispuniti što prije ako je to razumno izvedivo.

 

Imajte na umu da ako upotrijebite neke od odabira i prava, možda nećete moći upotrebljavati određene usluge tvrtke Philips (u cjelini ili dijelom).

Više tekstaManje teksta
We protect your personal data

Štitimo vaše osobne podatke

Ozbiljno shvaćamo svoju dužnost za zaštitu podataka koje povjerite tvrtki Philips od slučajnog ili neovlaštenog mijenjanja, gubitka, zlouporabe, otkrivanja ili pristupa. Philips upotrebljava razne tehnologije zaštite te tehničke i organizacijske mjere koje pomažu u zaštiti podataka. U tu svrhu primjenjujemo, između ostaloga, kontrolu pristupa, upotrebljavamo vatrozidove i sigurnosne protokole.

Više tekstaManje teksta
Special information for parents

Posebne informacije za roditelje

Iako Usluge nisu namijenjene djeci, sukladno primjenjivom zakonu, pravilo tvrtke Philips nalaže poštovanje zakona kad on zahtijeva dopuštenje roditelja ili skrbnika prije prikupljanja, uporabe ili otkrivanja Osobnih podataka djece. Predani smo zaštiti privatnosti djece te potičemo roditelje i skrbnike da preuzmu aktivnu ulogu u internetskim aktivnostima i interesima svoje djece.

 

Ako roditelj ili skrbnik sazna da nam je njegovo dijete dalo svoje Osobne podatke bez njegovog dopuštenja, može nas kontaktirati na privacy@philips.com. Ako saznamo da nam je dijete dalo svoje Osobne podatke, te ćemo podatke izbrisati iz svoje baze.

Više tekstaManje teksta
Local specific information

Specifične lokalne informacije: Prava privatnosti u Kaliforniji (samo SAD)

Dio 1798.83 građanskog zakonika Kalifornije dopušta našim klijentima koji su stanovnici Kalifornije da od nas jednom godišnje zatraže i besplatno dobiju informacije o osobnim podacima (ako ih ima) koje smo dali na uvid trećim stranama u izravne marketinške svrhe tijekom prethodne kalendarske godine. Ako je to primjenjivo, te informacije obuhvaćaju popis kategorija osobnih informacija koje su podijeljene te nazive i adrese svih trećih strana s kojima smo podijelili informacije u prethodnoj kalendarskoj godini. Ako ste stanovnik Kalifornije i želite podnijeti takav zahtjev, posjetite naše web-mjesto s informacijama o privatnosti: http://www.philips.com/a-w/privacy/questions-and-feedback.html

Više tekstaManje teksta
Changes to the privacy notice

Promjene Obavijesti o privatnosti

Naše Usluge mogu se s vremena na vrijeme promijeniti bez prethodne obavijesti. Iz tog razloga zadržavamo pravo povremene promjene ili ažuriranja ove Obavijesti o privatnosti . Kad ažuriramo ovu Obavijest o privatnosti, ažurirat ćemo i datum na vrhu Obavijesti o privatnosti.

 

Savjetujemo vam da redovito provjeravate najnoviju verziju ove Obavijesti o privatnosti.

 

Nova Obavijest o privatnosti stupit će na snagu po objavi. Ako ne prihvaćate promijenjenu obavijest, trebate promijeniti svoje preferencije ili razmisliti o tome da prestanete upotrebljavati naše Usluge. Ako nastavite pristupati našim Uslugama ili ih upotrebljavati nakon što spomenute promjene stupe na snagu, potvrđujete da ste informirani i prihvaćate promijenjenu Obavijest o privatnosti.

Više tekstaManje teksta
Contact

Kontaktirajte nas

Ako imate ikakva pitanja o ovoj Obavijesti o privatnosti ili o načinu na koji Philips upotrebljava osobne podatke, kontaktirajte našeg službenika za zaštitu podataka na privacy@philips.com. Umjesto toga, imate pravo uložiti pritužbu nadležnom tijelu odgovornom za vašu državu ili regiju.

 

Koninklijke Philips N.V.

High Tech Campus 5

5656AE, Eindhoven

The Netherlands