Obavijest o privatnosti

Ova obavijest o privatnosti posljednji je put ažurirana 7. siječnja 2019.

Ova aplikacija pruža vam personaliziranu rutinu čišćenja kože i brijanja; osobne vodiče za kožu i/ili programe za brijanje; savjete za oblikovanje i brijanje; personalizirani savjet o najboljim stilovima prema licu; savjete za brijanje i oblikovanje; i druge usluge ("Usluge").
Svrha ove Obavijesti o privatnosti je pomoći vam u razumijevanju naših praksi koje se tiču privatnosti kad upotrebljavate naše Usluge, uključujući informacije o tome koje podatke prikupljamo, zašto ih prikupljamo i što radimo s njima, kao i vaša individualna prava.
Ova aplikacija upotrebljava osobne podatke koje je prikupio ili obradio električni aparat za brijanje tvrtke Philips koji zadovoljava uvjete  ("Uređaj") i/ili ova aplikacija za mobilne uređaje ("Aplikacija").

Podaci koji se prikupljaju i upotrebljavaju

podaci o računu

Podaci o My Philips računu

Prikupljamo podatke koje ste nam dali izravno ili putem svog profila na društvenoj mreži. Ti podaci obuhvaćaju korisničko ime, profilnu fotografiju, ime, adresu e-pošte, spol, datum rođenja / dob, državu, jezik, najnoviji tweet, URL profila, lokaciju i lozinku.

 

Prikupljeni podaci upotrebljavaju se za izrađivanje MyPhilips računa, računa ove Aplikacije ili računa druge aplikacije tvrtke Philips te upravljanje njime. MyPhilips račun upotrijebit ćemo da vam pošaljemo poruku e-pošte za dobrodošlicu kako bismo potvrdili vaše korisničko ime i lozinku, komunicirali s vama radi odgovora na upite, slali vam obavijesti koje se tiču isključivo usluge ili izravne marketinške komunikacije u slučaju da to prihvatite. Osim toga, vašem MyPhilips računu dodat ćemo vaš proizvod ili uslugu tvrtke Philips kad Aplikaciju ili Uređaj povežete s internetom. Štoviše, MyPhilips račun možete upotrebljavati i za naručivanje proizvoda ili usluga tvrtke Philips, sudjelovanje u promociji ili igri, sudjelovanje u aktivnosti društvene mreže povezanoj s promocijom tvrtke Philips (na primjer, kad pritisnete "sviđa mi se" ili "dijeli") i sudjelovanje u testiranju proizvoda ili anketama.

Više tekstaManje teksta
Podaci koje unosite vi

Podaci koje unosite vi

Ti podaci obuhvaćaju vašu visinu, početnu težinu, kalorijski unos, raspoloženje, pitanja o vašem životnom stilu, vaše ciljeve.

 

Prikupljeni podaci upotrebljavaju se za uvid u vaše svakodnevne životne navike i praćenje napretka tijekom vremena. To činimo putem e-pošte, poruka na društvenim mrežama, SMS-a, automatskih obavijesti itd.

Više tekstaManje teksta
Podaci s Uređaja

Podaci s Uređaja

Ako Wearable nosite na sebi, on bilježi puls, aktivnost i kretanje te podatke usmjerava u Aplikaciju. Ti podaci obuhvaćaju i jedinstveni korisnički broj uređaja, IP adresu uređaja, vrstu internetskog preglednika ili operacijskog sustava koji upotrebljavate, podatke o sesiji i uporabi, odnosno informacije o vašoj uporabi Uređaja.

 

 • Prikupljeni podaci upotrebljavaju se za uvid u vaše svakodnevne životne navike, kao što su potrošene kalorije i "aktivnost", uključujući navike spavanja i praćenje napretka tijekom vremena.

 

Svaki Uređaj koji upotrebljavate pruža informacije o vašoj upotrebi Uređaja.

Više tekstaManje teksta
Kolačići

Kolačići

Aplikacija upotrebljava kolačiće ili slične tehnologije. Ti podaci obuhvaćaju jedinstveni korisnički broj uređaja, IP adresu mobilnih uređaja, vrstu internetskog preglednika ili operacijskog sustava mobilnog uređaja, podatke o sesiji i uporabi, odnosno informacije o vašoj uporabi Aplikacije.

 

Vrste kolačića koje upotrebljavamo:

 

 • Obavezni kolačići
  Ti kolačići osiguravaju ispravan rad Aplikacije.
 • Analitički kolačići
  Ti kolačići omogućuju nam analiziranje uporabe Aplikacije kako bismo mogli mjeriti i poboljšavati radne značajke Aplikacija.
 • Kolačići za ciljano oglašavanje
  Ovi kolačići upotrebljavaju se kako bi se reklamni sadržaji bolje prilagodili vašim interesima, unutar Aplikacija tvrtke Philips i izvan njih.

 

 • Ti podaci mogu se upotrebljavati za prepoznavanje dijelova Aplikacije koji vas zanimaju, praćenje vaše uporabe Aplikacije, poboljšanje doživljaja uporabe Aplikacije ili dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama. Upotrebljavamo i kolačiće koji osiguravaju ispravan rad Aplikacije.
 • Prikupljeni podaci koriste se za pružanje funkcija Aplikacije.
 • Osim toga, prikupljeni podaci pružaju informacije o vašim posjetama Aplikaciji i Uređajima te njihovoj uporabi.
 • Više informacija o kolačićima koje postavljaju društvene mreže i podacima koje one možda prikupljaju potražite u izjavama o privatnosti samih društvenih mreža. U nastavku se nalazi popis izjava o privatnosti društvenih mreža koje Philips najčešće upotrebljava:

 

Facebook

Google+

Twitter

Pinterest

LinkedIn

YouTube

Instagram

Vine

Više tekstaManje teksta
Podaci o lokaciji

Podaci o lokaciji

Kad dopustite pristup podacima o lokaciji, možemo prikupljati podatke o zemljopisnoj lokaciji vašeg mobilnog uređaja.

 

 • Prikupljeni podaci upotrebljavaju se za izračunavanje kretanja, udaljenosti koju prijeđete pješačeći te pružanje personalizirane obuke za dodatnu motivaciju i podršku u promjeni stila života.
 • Kad upotrebljavate funkciju "Pronađite Philips u svojoj blizini" na stranici podrške, morate podijeliti svoje podatke o lokaciji s tvrtkom Philips. Na temelju vaših podataka o lokaciji usmjerit ćemo vas u prodavaonicu u vašoj blizini ili na podatke za kontakt službe za korisničku podršku u vašoj državi.
Više tekstaManje teksta
Kombinirani podaci

Kombinirani podaci

Ti podaci obuhvaćaju podatke o računu, podatke koje ste unijeli vi, podatke o Uređaju, kolačiće, podatke o lokaciji i podatke koje dobivamo putem vaših interakcija s tvrtkom Philips među kojima su:

 

 • Podaci o vašim interakcijama i uporabi digitalnih kanala tvrtke Philips kao što su društvene mreže, web-mjesta, e-pošta, aplikacije i povezani proizvodi. Ti podaci mogu obuhvaćati: IP adresu, kolačiće, informacije o uređaju, komunikaciju koju pritisnete ili dodirnete, pojedinosti o lokaciji, web-mjesta koja posjećujete itd.
 • Kombinirani podaci analiziraju se i upotrebljavaju za pružanje usluga kao što su personalizirana obuka za dodatnu motivaciju i podršku za kontroliranje, održavanje, praćenje ili poticanje općenitog zdravlja, aktivnosti i stila života kroz personalizirane (virtualne) savjete i sadržaj...
 • Ako odaberete primanje promotivnih materijala (utemeljenih na vašim preferencijama i ponašanju) o proizvodima, uslugama, događanjima i promocijama tvrtke Philips, možemo vam nuditi promotivne materijale e-poštom, telefonom i drugim digitalnim kanalima kao što su aplikacije za mobilne uređaje i društvene mreže. Kako bismo komunikaciju mogli prilagoditi vašim preferencijama i ponašanju te pružiti vam najbolji prilagođeni doživljaj, možemo analizirati i kombinirati vaše osobne podatke.
 • Te podatke upotrebljavamo za poboljšanje sadržaja, funkcija i mogućnosti uporabe Aplikacije, Uređaja te svojih proizvoda i usluga, kao i za razvijanje novih proizvoda i usluga.
 • Informacije koje prikupimo od vas možemo kombinirati i dijeliti s drugim tvrtkama unutar Philips grupe i trećim stranama.
Podatke o vašim interakcijama i uporabi digitalnih kanala tvrtke Philips kao što su društvene mreže, web-mjesta, e-pošta, aplikacije i povezani proizvodi. Ti podaci mogu obuhvaćati: IP adresu, kolačiće, informacije o uređaju, komunikaciju koju pritisnete ili dodirnete, pojedinosti o lokaciji i web-mjesta koja posjećujete.
Više tekstaManje teksta
Treće strane
Dopuštenja
Aplikacija može zatražiti dopuštenje za pristup senzorima (npr. fotoaparat, Wi-Fi, Bluetooth) ili podacima (npr. fotografije, raspored, kontakti) na mobilnom uređaju.

 

 • Te podatke upotrebljavamo samo kad je to potrebno za pružanje Usluga aplikacija i samo nakon što nam date suglasnost. 
 • Ponekad je dopuštenje tehnički preduvjet operacijskih sustava mobilnih uređaja. U tom slučaju, Aplikacija može zatražiti dopuštenje za pristup tim senzorima ili podacima, ali neće prikupljati te podatke, osim ako to nije nužno za pružanje Usluge aplikacije i samo nakon što date suglasnost.

 

Način na koji rukujemo podacima i privatnošću

 

Dijeljenje

Philips može upotrebljavati treće strane za pružanje usluga za sljedeće:

 

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u Europi, SAD-u, Latinskoj Americi, Tokiju ili Sydneyu i Kini.

 

Philips zahtijeva od tih davatelja usluga razinu zaštite vaših osobnih podataka usporedivu s onom koju Philips pruža. Također zahtijeva da obrađuju vaše osobne podatke isključivo u svrhe navedene ranije u tekstu i da imaju pristup minimalnoj količini podataka koja im je potrebna za pružanje određene usluge. 

 

Ako Philips dopusti trećoj strani da prenese Vaše osobne podatke izvan Vašeg zemljopisnog područja, poduzet ćemo mjere za zaštitu Vašeg prava na privatnost uporabom ugovora ili drugih sredstava kojima će se osigurati usporediva razina zaštite prilikom obrađivanja informacija od strane trećih strana.

 

Tvrtka Philips otkrit će osobne podatke samo sukladno ovoj obavijesti o privatnosti i/ili kada je na to obavezuje zakon.

 

Može se dogoditi da Philips proda poslovni odjel ili neki njegov dio drugoj tvrtki. Takav prijenos vlasništva može uključivati i prijenos vaših osobnih podataka izravno vezanih uz taj dio poslovanja tvrtki kupcu.

Podatke o vašim interakcijama i uporabi digitalnih kanala tvrtke Philips kao što su društvene mreže, web-mjesta, e-pošta, aplikacije i povezani proizvodi. Ti podaci mogu obuhvaćati: IP adresu, kolačiće, informacije o uređaju, komunikaciju koju pritisnete ili dodirnete, pojedinosti o lokaciji i web-mjesta koja posjećujete.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

Više tekstaManje teksta
Izbori i prava

Izbori i prava

Pošaljite poruku e-pošte na privacy@philips.com kako biste iskoristili sljedeće izbore i prava:

 

 • Pristup
  U bilo kojem trenutku možete zatražiti pristup svojim osobnim podacima.
 • Zahtjev za ispravljanjem
  U bilo kojem trenutku možete zatražiti ispravljanje osobnih podataka.
 • Pravo na prigovor
  U bilo kojem trenutku možete se usprotiviti načinu obrađivanja vaših osobnih podataka tako da u našim porukama e-pošte pritisnete gumb za poništenje predbilježbe. 
 • Pitanja ili pritužbe
  U bilo kojem trenutku možete nas kontaktirati ako imate pitanja, pritužbe ili prijedloge te ako ste zabrinuti. Osim toga, imate pravo uložiti pritužbu nadležnom tijelu.
 • Povlačenje privole
  U svakom trenutku možete povući privolu, primjerice privolu za primanje naših marketinških komunikacija, pomoću gumba ’unsubscribe’ (poništi predbilježbu) ispod svake poruke e-pošte koju Vam pošaljemo.
 • Brisanje
  Ako je to dostupno, u bilo kojem trenutku možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka.

 

Imajte na umu da postoji mogućnost da više nećete moći upotrebljavati određene proizvode i usluge kad upotrijebite (neke) od svojih izbora i prava.

Više tekstaManje teksta
Štitimo Vaše osobne podatke
Štitimo Vaše osobne podatke

Prihvaćamo i ozbiljno shvaćamo svoju odgovornost za zaštitu osobnih podataka koje povjerite tvrtki Philips od gubitka, zlouporabe ili neovlaštenog pristupa. Philips upotrebljava razne tehnologije zaštite i organizacijske postupke koji pomažu u zaštiti Vaših osobnih podataka. Na primjer, primjenjujemo kontrole pristupa, upotrebljavamo vatrozidove i zaštićene protokole.

Više tekstaManje teksta
Posebne informacije za roditelje
Posebne informacije za roditelje

Iako usluge općenito nisu namijenjene djeci mlađoj od 18, pravila tvrtke Philips nalažu poštovanje zakona kad on zahtijeva dopuštenje roditelja ili skrbnika prije prikupljanja, uporabe ili otkrivanja osobnih podataka djece.

 

Ako roditelj ili skrbnik sazna da nam je njegovo dijete mlađe od 18 godina dalo svoje osobne podatke, može nas kontaktirati na privacy@philips.com. Ako saznamo da nam je dijete mlađe od 18 godina dalo svoje osobne podatke, te podatke izbrisat ćemo iz svoje baze.

Više tekstaManje teksta
Promjene obavijesti o privatnosti
Specifične lokalne informacije: Prava privatnosti u Kaliforniji (samo SAD)

Dio 1798.83 građanskog zakonika Kalifornije dopušta našim klijentima koji su stanovnici Kalifornije da od nas jednom godišnje zatraže i besplatno dobiju informacije o osobnim podacima (ako ih ima) koje smo dali na uvid trećim stranama u izravne marketinške svrhe tijekom prethodne kalendarske godine. Ako je to primjenjivo, te informacije obuhvaćaju popis kategorija osobnih informacija koje su podijeljene te nazive i adrese svih trećih strana s kojima smo podijelili informacije u prethodnoj kalendarskoj godini. Ako ste stanovnik Kalifornije i želite podnijeti takav zahtjev, posjetite naše web-mjesto s informacijama o privatnosti: http://www.philips.com/a-w/privacy/questions-and-feedback.html

Više tekstaManje teksta
Promjene obavijesti o privatnosti
Promjene Obavijesti o privatnosti

Usluge koje pruža Philips mogu se s vremena na vrijeme promijeniti bez prethodne obavijesti. Iz tog razloga zadržavamo pravo povremene promjene ove obavijesti o privatnosti ili dodavanja sadržaja u nju.

 

Savjetujemo vam da često provjeravate je li na web-mjestu dostupna novija verzija.

 

Nova Obavijest o privatnosti stupit će na snagu po objavi, a ako ne prihvaćate promijenjenu obavijest, trebate promijeniti svoje preference ili razmisliti o tome da prestanete koristiti aplikaciju. Ako nastavite pristupati našim uslugama ili ih koristiti nakon što spomenute promjene stupe na snagu, prihvaćate da vas obvezuje promijenjena Obavijest o privatnosti.

Više tekstaManje teksta
Kontakt

Kontaktirajte nas

Možete nas kontaktirati na: privacy@philips.com.