Obavještenje o privatnosti

Ovo obavještenje o privatnosti je posljednji put ažurirano 7. januara 2019.

Ova aplikacija pruža vam personaliziranu rutinu čišćenja kože i brijanja; lične vodiče za kožu i/ili programe za brijanje; savjete za oblikovanje i brijanje; personalizirane savjete o najboljim stilovima prema licu; savjete za brijanje i oblikovanje; i druge usluge ("Usluge"). 
Svrha ovog Obavještenja o privatnosti je da vam se pomogne u razumijevanju naših praksi koje se tiču privatnosti kad koristite naše Usluge, uključujući informacije o tome koje podatke prikupljamo, zašto ih prikupljamo i šta radimo s njima, kao i vaša individualna prava.
Ova aplikacija koristi lične podatke koje je prikupio ili obradio električni aparat za brijanje kompanije Philips koji zadovoljava uvjete ("Uređaj") i/ili ova aplikacija za mobilne uređaje ("Aplikacija").

Podaci koji se prikupljaju i koriste

podaci o računu

Podaci o My Philips računu

Prikupljamo podatke koje ste nam dali direktno ili putem svog profila na društvenoj mreži. Ti podaci obuhvataju korisničko ime, profilnu fotografiju, ime, adresu e-pošte, pol, datum rođenja / dob, državu, jezik, najnoviji tweet, URL profila, lokaciju i lozinku.

 

Prikupljeni podaci koriste se za kreiranje MyPhilips računa, računa ove Aplikacije ili računa druge aplikacije kompanije Philips te upravljanje njime. MyPhilips račun koristit ćemo da vam pošaljemo poruku e-pošte za dobrodošlicu kako bismo potvrdili vaše korisničko ime i lozinku, komunicirali s vama radi odgovora na upite, slali vam obavještenja koje se tiču isključivo usluge ili direktne marketinške komunikacije u slučaju da to prihvatite. Osim toga, vašem MyPhilips računu dodat ćemo vaš proizvod ili uslugu komanije Philips kad Aplikaciju ili Uređaj povežete s internetom. Pored toga, MyPhilips račun možete koristiti i za naručivanje proizvoda ili usluga kompanije Philips, učestvovanje u promociji ili igri, učestvovanje u aktivnosti društvene mreže povezanoj s promocijom kompanije Philips (na primjer, kad pritisnete "sviđa mi se" ili "dijeli") i učestvovanje u testiranju proizvoda ili anketama.

Više tekstaManje teksta
Podaci koje unosite vi

Podaci koje unosite vi

Ti podaci obuhvataju vašu visinu, početnu težinu, unos kalorija, raspoloženje, pitanja o vašem načinu života, vašim ciljevima.

 

Prikupljeni podaci koriste se za uvid u vaše svakodnevne životne navike i praćenje napretka tokom vremena. To činimo putem e-pošte, poruka na društvenim mrežama, SMS-a, automatskih obavještenja itd.

Više tekstaManje teksta
Podaci s Uređaja

Podaci s uređaja

Ako Uređaj nosite na sebi, on bilježi puls, aktivnost i kretanje te podatke usmjerava u Aplikaciju. Ti podaci obuhvataju i jedinstveni korisnički broj uređaja, IP adresu uređaja, vrstu internetskog preglednika ili operativnog sistema koji upotrebljavate, podatke o sesiji i korištenju, odnosno informacije o vašem korištenju Uređaja.

 

 • Prikupljeni podaci koriste se za uvid u vaše svakodnevne životne navike, kao što su potrošene kalorije i "aktivnost", uključujući navike spavanja i praćenje napretka tokom vremena.

 

Svaki Uređaj koji koristite pruža informacije o vašem korištenju Uređaja.

Više tekstaManje teksta
Kolačići

Kolačići

Aplikacija koristi kolačiće ili slične tehnologije. Ti podaci obuhvataju jedinstveni korisnički broj uređaja, IP adresu mobilnih uređaja, vrstu internetskog preglednika ili operativnog sistema mobilnog uređaja, podatke o sesiji i korištenju, odnosno informacije o vašem korištenju aplikacije.

 

Vrste kolačića koje koristimo:

 

 • Obavezni kolačići
 • Ti kolačići osiguravaju ispravan rad aplikacije.
 • Analitički kolačići
  Ti kolačići nam omogućavaju analiziranje korištenja aplikacije kako bismo mogli mjeriti i poboljšavati performanse aplikacija.
 • Kolačići za ciljano oglašavanje
 • Ovi kolačići koriste se kako bi se reklamni sadržaji bolje prilagodili vašim interesima, unutar Aplikacija kompanije Philips i izvan njih.

 

 • Ti podaci mogu se koristiti za prepoznavanje dijelova aplikacije koji vas zanimaju, praćenje vašeg korištenja aplikacije, poboljšanje doživljaja korištenja aplikacije ili dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama. Koristimo i kolačiće koji osiguravaju ispravan rad aplikacije.
 • Prikupljeni podaci koriste se za pružanje funkcija aplikacije.
 • Osim toga, prikupljeni podaci pružaju informacije o vašim posjetama aplikaciji i uređajima te njihovom korištenju.
 • Više informacija o kolačićima koje postavljaju društvene mreže i podacima koje one možda prikupljaju potražite u izjavama o privatnosti samih društvenih mreža. U nastavku dajemo spisak izjava o privatnosti društvenih mreža koje Philips najčešće koristi:

 

Facebook

Google+

Twitter

Pinterest

LinkedIn

YouTube

Instagram

Vine

Više tekstaManje teksta
Podaci o lokaciji

Podaci o lokaciji

Kad dopustite pristup podacima o lokaciji, možemo prikupljati podatke o geografskoj lokaciji vašeg mobilnog uređaja.

 

 • Prikupljeni podaci koriste se za izračunavanje kretanja, udaljenosti koju pređete pješke te pružanje personalizirane obuke za dodatnu motivaciju i podršku u promjeni stila života.
 • Kad koristite funkciju ‘Pronađi Philips u svojoj blizini’ na stranici za podršku, od vas se zahtijeva da podijelite podatke o lokaciji s kompanijom Philips. Na osnovu vaših podataka o lokaciji, bit ćete usmjereni na prodavnicu u vašoj blizini ili na kontakt detalje odjela za brigu o kupcima u vašoj zemlji.
Više tekstaManje teksta
Kombinirani podaci

Kombinirani podaci

Ti podaci obuhvataju podatke o računu, podatke koje ste unijeli vi, podatke o Uređaju, kolačiće, podatke o lokaciji i podatke koje dobivamo putem vaših interakcija s kompanijom Philips među kojima su:

 

 • Podatke o vašim interakcijama i korištenju digitalnih kanala kompanije Philips kao što su društvene mreže, web lokacije, e-pošta, aplikacije i srodni proizvodi. Ti podaci mogu obuhvatati: IP adresu, kolačiće, informacije o uređaju, komunikaciju koju pritisnete ili dodirnete, detalji o lokaciji, web lokacije koje posjećujete itd.
 • Kombinirani podaci analiziraju se i koriste za pružanje glavnih usluga kao što su personalizirana obuka za dodatnu motivaciju i podršku za kontroliranje, održavanje, praćenje ili poticanje općenitog zdravlja, aktivnosti i stila života kroz personalizirane (virtuelne) savjete i sadržaj.
 • Ako odaberete primanje promotivnih materijala (utemeljenih na vašim preferencama i ponašanju) o proizvodima, uslugama, događanjima i promocijama kompanije Philips, možemo vam nuditi promotivne materijale e-poštom, telefonom i drugim digitalnim kanalima kao što su aplikacije za mobilne uređaje i društvene mreže. Da bismo komunikaciju mogli prilagoditi vašim preferencama i ponašanju i pružiti vam najbolji prilagođeni doživljaj, možemo analizirati i kombinirati vaše lične podatke.
 • Te podatke koristimo za poboljšanje sadržaja, funkcija i mogućnosti korištenja aplikacije, uređaja te svojih proizvoda i usluga, kao i za razvijanje novih proizvoda i usluga.
 • Informacije koje prikupimo od vas možemo kombinirati i dijeliti s drugim kompanijama unutar Philips grupe i trećim stranama.

  Podaci o vašim interakcijama i korištenju digitalnih kanala kompanije Philips kao što su društvene mreže, web lokacije, e-pošta, aplikacije i srodni proizvodi. Ti podaci mogu obuhvatati: IP adresu, kolačiće, informacije o uređaju, komunikaciju koju pritisnete ili dodirnete, detalje o lokaciji i web lokacije koje posjećujete.
Podatke o vašim interakcijama i uporabi digitalnih kanala tvrtke Philips kao što su društvene mreže, web-mjesta, e-pošta, aplikacije i povezani proizvodi. Ti podaci mogu obuhvaćati: IP adresu, kolačiće, informacije o uređaju, komunikaciju koju pritisnete ili dodirnete, pojedinosti o lokaciji i web-mjesta koja posjećujete.
Više tekstaManje teksta
Treće strane
Dozvole
Aplikacija može zatražiti dozvolu za pristup senzorima (npr. fotoaparat, Wi-Fi, Bluetooth) ili podacima (npr. fotografije, raspored, kontakti) na mobilnom uređaju.

 

 • Te podatke koristimo samo kad je to potrebno za pružanje Usluga aplikacija i samo nakon što nam date saglasnost. 
 • Ponekad je dopuštenje tehnički preduvjet operativnih sistema mobilnih uređaja. U tom slučaju, Aplikacija može zatražiti dopuštenje za pristup tim senzorima ili podacima, ali neće prikupljati te podatke, osim ako to nije nužno za pružanje Usluge aplikacije i samo nakon što date saglasnost.

 

Način na koji rukujemo podacima i privatnošću

 

Dijeljenje

Philips može koristiti treće strane za pružanje usluga za sljedeće:

 

Pružaoci IT usluga

Ti pružaoci obezbjeđuju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili datih usluga.

 

Pružaoci usluga računarskog oblaka

Ti pružaoci pružaju usluge pohranjivanja podataka. Kompanija Philips predana je pohranjivanju vaših ličnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računarskog oblaka u Evropi, SAD-u, Latinskoj Americi, Tokiju ili Sydneyu i Kini.

 

Philips zahtijeva od tih pružaoca usluga nivo zaštite vaših ličnih podataka uporediv s onim koji pruža Philips. Također zahtijeva da obrađuju vaše lične podatke isključivo u svrhe navedene ranije u tekstu i da imaju pristup minimalnoj količini podataka koja im je potrebna za pružanje određene usluge. 

 

Ako Philips dopusti trećoj strani da prenese vaše lične podatke izvan vašeg geografskog područja, poduzet ćemo mjere za zaštitu vašeg prava na privatnost putem ugovora ili drugih sredstava kojima će se osigurati uporedivi nivo zaštite kad naše treće strane budu obrađivale informacije.


Kompanija Philips otkrit će lične podatke samo i skladu s ovim obavještenjem o privatnosti i/ili kada je na to obavezuje zakon.

 

Može se dogoditi da Philips proda poslovni odjel ili neki njegov dio drugoj kompaniji. Takav prijenos vlasništva može uključivati i prijenos vaših ličnih podataka direktno vezanih uz taj dio poslovanja kompaniji kupcu.

Podaci o vašim interakcijama i korištenju digitalnih kanala kompanije Philips kao što su društvene mreže, web lokacije, e-pošta, aplikacije i srodni proizvodi. Ti podaci mogu obuhvatati: IP adresu, kolačiće, informacije o uređaju, komunikaciju koju pritisnete ili dodirnete, detalje o lokaciji i web lokacije koje posjećujete.

Podatke o vašim interakcijama i uporabi digitalnih kanala tvrtke Philips kao što su društvene mreže, web-mjesta, e-pošta, aplikacije i povezani proizvodi. Ti podaci mogu obuhvaćati: IP adresu, kolačiće, informacije o uređaju, komunikaciju koju pritisnete ili dodirnete, pojedinosti o lokaciji i web-mjesta koja posjećujete.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

Više tekstaManje teksta
Izbori i prava

Izbori i prava

Pošaljite poruku e-pošte na privacy@philips.com kako biste iskoristili sljedeće izbore i prava:

 

 • Pristup
  U bilo kojem trenutku možete zatražiti pristup svojim ličnim podacima.
 • Zahtjev za ispravljanje
  U bilo kojem trenutku možete zatražiti ispravljanje ličnih podataka.
 • Protivljenje
  U bilo kojem trenutku možete se usprotiviti načinu obrađivanja vaših ličnih podataka tako da u našim porukama e-pošte kliknete dugme za otkazivanje pretplate. 
 • Pitanja ili pritužbe
  Možete nas kontaktirati u bilo kojem trenutku ako imate pitanja, pritužbe ili prijedloge te ako ste zabrinuti. Osim toga, imate pravo uložiti pritužbu nadležnom tijelu.
 • Povlačenje saglasnosti
  Lako možete povući saglasnost (npr. odustati od naših marketinških usluga, koristeći dugme ’unsubscribe’ (ukini pretplatu) ispod svake poruke e-pošte koju vam pošaljemo.)
 • Izbriši
  Ako je to dostupno, u bilo kojem trenutku možete zatražiti brisanje svojih ličnih podataka.

 

Imajte na umu da postoji mogućnost da više nećete moći koristiti određene proizvode i usluge kad iskoristite (neke) od svojih izbora i prava.

Više tekstaManje teksta
Štitimo Vaše osobne podatke
Štitimo vaše lične podatke

Prihvatamo i ozbiljno shvatamo svoju odgovornost za zaštitu ličnih podataka koje povjerite kompaniji Philips od gubitka, zloupotrebe ili neovlaštenog pristupa. Philips koristi razne tehnologije zaštite i organizacijske postupke koji pomažu u zaštiti vaših ličnih podataka. Na primjer, primjenjujemo kontrole pristupa, koristimo zaštitne zidove i sigurnosne protokole.

Više tekstaManje teksta
Posebne informacije za roditelje
Posebne informacije za roditelje

Iako aplikacija općenito nije namijenjena djeci mlađoj od 18, pravila kompanije Philips nalažu poštovanje zakona kad on zahtijeva dopuštenje roditelja ili staratelja prije prikupljanja, upotrebe ili otkrivanja ličnih podataka djece.


Ako roditelj ili staratelj sazna da nam je njegovo dijete mlađe od 18 godina dalo svoje lične podatke, može nas kontaktirati na privacy@philips.com. Ako saznamo da nam je dijete mlađe od 18 godina dalo svoje lične podatke, te podatke izbrisat ćemo iz svoje baze.

Više tekstaManje teksta
Promjene obavijesti o privatnosti
Specifične lokalne informacije: Prava privatnosti u Kaliforniji (samo SAD)

Dio 1798.83 građanskog zakonika Kalifornije dopušta našim klijentima koji su stanovnici Kalifornije da od nas jednom godišnje zatraže i besplatno dobiju informacije o ličnim informacijama (ako ih ima) koje smo dali na uvid trećim stranama u svrhe direktnog marketinga tokom prethodne kalendarske godine. Ako je to primjenjivo, te informacije obuhvataju spisak kategorija ličnih informacija koje su podijeljene te nazive i adrese svih trećih strana s kojim smo podijelili informacije u prethodnoj kalendarskoj godini. Ako ste stanovnik Kalifornije i želite podnijeti takav zahtjev, posjetite našu web lokaciju s informacijama o privatnosti: https://www.philips.com/a-w/privacy/questions-and-feedback.html

Više tekstaManje teksta
Promjene obavijesti o privatnosti
Promjene Obavještenja o privatnosti

Usluge koje pruža Philips mogu se s vremena na vrijeme promijeniti bez prethodnog obavještenja. Iz tog razloga zadržavamo pravo povremene promjene ovog obavještenja o privatnosti ili dodavanja sadržaja u njega.

 

Savjetujemo vam da često provjeravate je li na web lokaciji dostupna novija verzija.

 

Novo obavještenje o privatnosti stupit će na snagu po objavi, a ako ne prihvatate promijenjeno obavještenje, trebate promijeniti svoje preference ili razmisliti o tome da prestanete koristiti aplikaciju. Ako nastavite pristupati našim uslugama ili ih koristiti nakon što spomenute promjene stupe na snagu, prihvatate da vas obavezuje promijenjeno Obavještenje o privatnosti.

Više tekstaManje teksta
Kontakt

Kontaktirajte nas

Možete nas kontaktirati na: privacy@philips.com.