Obavještenje o privatnosti

Ovo obavještenje o privatnosti je posljednji put ažurirano 7. januara 2019. godine

Ova aplikacija pruža vam personaliziranu rutinu čišćenja kože i brijanja; lične vodiče za kožu i/ili programe za brijanje; savjete za oblikovanje i brijanje; personalizirane savjete o najboljim stilovima prema licu; savjete za brijanje i oblikovanje; i druge usluge ("Usluge"). 
Svrha ovog Obavještenja o privatnosti je da vam se pomogne u razumijevanju naših praksi koje se tiču privatnosti kad koristite naše Usluge, uključujući informacije o tome koje podatke prikupljamo, zašto ih prikupljamo i šta radimo s njima, kao i vaša individualna prava.

Ova aplikacija koristi lične podatke koje je prikupio ili obradio električni aparat za brijanje kompanije Philips koji zadovoljava uvjete ("Uređaj") i/ili ova aplikacija za mobilne uređaje ("Aplikacija").

Ovo Obavještenje o privatnosti se odnosi na lične podatke prikupljene ili obrađene od strane Uređaja i / ili Aplikacije, koji se kontroliraju ili su pod kontrolom kompanije Koninklijke Philips N.V.  ili bilo koje od njezinih povezanih društava ili filijala ("Philips", "Naš", "Mi" ili "Nas").


Molimo vas da pročitate i naše Obavještenje o kolačićima i Uvjete korištenja, u kojima su opisani uvjeti pod kojima koristite naše Usluge.

Koji lični podaci se prikupljaju i u koje svrhe


Primamo ili prikupljamo lične podatke, kako je detaljno opisano u nastavku, kada pružamo naše Usluge, uključujući kada pristupate, preuzimate, instalirate Uređaj ili Aplikaciju, ili koristite naše Usluge. Možemo koristiti ove lične podatke da bismo izvršili Usluge koje ste zahtijevali kao ugovornu potrebu, da upravljamo, pružamo, poboljšavamo, prilagođavamo, podržavamo i plasiramo naše Usluge na osnovu našeg legitimnog interesa, ili u skladu sa zakonskom obavezom čiji predmet primjene možemo biti. Ako ne želite da prikupljamo i obrađujemo vaše lične podatke, možda nećete moći da koristite Usluge.
podaci o računu

Osjetljivi lični podaci

Prije nego što prikupimo osjetljive lične podatke, obavijestit ćemo vas i zatražiti vašu izričitu suglasnost. Ovi podaci uključuju fotografiju kože ili lica; fizičke osobine kao što su oblik lica, boja kose, rast kose; rutinu za brijanje i njegu kože (učestalost i trajanje); vaši podaci o koži (boja i tip); vrijednosti za mjerenje kože, problemi i pitanja u vezi sa kožom i brijanjem; informacije o rutini čišćenja vaše kože; podaci o bradi (tip, rast dlake); i vaš životni stil i informacije o općem stanju (rutina, san, stres i okruženje). Možete povući svoju suglasnost u bilo kom trenutku, bez utjecaja na zakonitost obrade na osnovu suglasnosti prije nego što povučete vaš pristanak.

 

Molimo vas da nam ne šaljete i ne otkrivate nikakve osjetljive lične podatke (npr. brojeve socijalnog osiguranja, informacije vezane za rasno ili etničko porijeklo, političko mišljenje, religijsko ili drugo uvjerenje, zdravlje, biometriju ili genetske karakteristike, kriminalnu pozadinu ili članstvo u sindikatu) na ili preko Aplikacije ili na neki drugi način.

Više tekstaManje teksta
Podaci koje unosite vi

Podaci o  računu

Prikupljamo lične podatke kada napravite račun. Možete se prijaviti na Aplikaciju pomoću MyPhilips računa ili koristeći vaš profil na društvenoj mreži. Lični podaci koje prikupljamo mogu uključivati vaše  korisničko ime, profilnu fotografiju, ime, adresu e-pošte, pol, datum rođenja / dob, državu, jezik, najnoviji tvit, URL profila, profil na društvenoj mreži, lokaciju i lozinku.

 

Prikupljeni lični podaci koriste se za kreiranje i upravljanje vašim MyPhilips računom., . Možete koristiti vaš račun da biste se sigurno prijavili na Aplikaciju. Ukoliko kreirate MyPhilips račun da biste se prijavili na Aplikaciju, poslat ćemo vam  poruku e-pošte za dobrodošlicu da biste potvrdili vaše korisničko ime i lozinku, komunicirali s vama radi odgovora na upite, slali vam obavještenja koje se tiču isključivo Usluge ili direktne marketinške komunikacije u slučaju da to prihvatite. . Također, , MyPhilips račun možete koristiti i za naručivanje proizvoda ili usluga kompanije Philips, učestvovanje u promociji ili igri, učestvovanje u aktivnosti društvene mreže povezanoj s promocijom kompanije Philips (na primjer, kad pritisnete "sviđa mi se" ili "dijeli") i učestvovanje u testiranju proizvoda ili anketama.

Više tekstaManje teksta
Podaci s Uređaja

Drugi podaci koje unosite vi

Ovi podaci obuhvaćaju fotografiju kože ili lica; fizičke osobine kao što su oblik lica, boja kose, rast kose; rutinu za brijanje i njegu kože (učestalost i trajanje); vaši podaci o koži (boja i tip); vrijednosti za mjerenje kože, problemi i pitanja u vezi sa kožom i brijanjem; informacije o rutini čišćenja vaše kože; podaci o bradi (tip, rast dlake); i vaš životni stil i informacije o općem stanju (rutina, san, stres i okruženje), i vaše odgovore na upitnik.Prikupljeni podaci koriste se da vam pruže personalizirani savjet za stil i brijanje. To činimo putem e-pošte, push obavještenja, sadržaja u Aplikaciji i poruka u Aplikaciji.. Također vam pružamo personalizirane preferencije uređaja.
Više tekstaManje teksta
Podaci s Uređaja

Podaci s uređaja

Informacije specifične za Uređaj možemo prikupljati kada instalirate, pristupate ili koristite Uređaj. To uključuje informacije o vašem Uređaju, uključujući i jedinstveni broj korisničkog uređaja. Također prikupljamo podatke o sesijama i upotrebi podataka, koji se odnose na vaše korištenje Uređaja.


Ako koristite Povezani Smart Brijač Uređaj , on bilježi vašu upotrebu uređaja, kao što je vrijeme, podešavanje brzine, nivo napunjenosti baterije i napredak brijanja, podrezivanja i četkanja pa te podatke usmjerava u Aplikaciju. Ti podaci obuhvaćaju i jedinstveni korisnički broj uređaja,  podatke o sesiji i korištenju, odnosno informacije o vašem korištenju Uređaja. Ako koristite senzor za analizu kože (za vaš iPhone), iPhone bilježi detaljnu sliku vaše kože i prosljeđuje je Aplikaciji. Ova fotografija je pohranjena na vašem iPhone uređaju.
 

  • Prikupljeni podaci koriste se za personaliziranje preferencija Uređaja, pružaju vam uvid u vašu kožu i rutinu brijanja i pružaju lične vodiče za kožu i/ili programe za brijanje.
Više tekstaManje teksta
Kolačići

Kolačići

Koristimo kolačiće, oznake ili slične tehnologije za upravljanje, pružanje, poboljšavanje, razumijevanje i prilagođavanje naših Usluga. Kolačići nam omogućavaju da prepoznamo vaš mobilni uređaj i prikupimo vaše lične podatke, uključujući i vaš jedinstveni korisnički broj uređaja, IP adresu vašeg mobilnog uređaja, vrstu internetskog preglednika ili operativnog sistema mobilnog uređaja, podatke o sesiji i korištenju, ili informacije o performansama koje se odnose na usluge, odnosno informacije o vašem korištenju Aplikacije.

 

Za dodatne informacije o korištenju kolačića ili drugih sličnih tehnologija koje se koriste u ovoj Aplikaciji, molimo vas da pročitate naše Obavještenje o kolačićima, koje možete pronaći u preferencijama privatnosti Aplikacije.

Više tekstaManje teksta
Podaci o lokaciji

Podaci o lokaciji

Kad dopustite pristup podacima o lokaciji, možemo prikupljati podatke o geografskoj lokaciji vašeg mobilnog uređaja. U svakom trenutku možete blokirati evidenciju geografske lokacije putem preferencija Aplikacije ili mobilnog uređaja.


  • Podaci o lokaciji vašeg uređaja će se koristiti za dobivanje podataka o lokalnom vremenu i zagađenju zraka i za obezbjeđivanje personalizirane rutine za savjete za kožu.
  • Kad koristite funkciju ‘Pronađi Philips u svojoj blizini’ na stranici za podršku, od vas se zahtijeva da podijelite podatke o lokaciji s kompanijom Philips.Ako koristite naše funkcije lokacije, na osnovu podataka o lokaciji , bit ćete usmjereni na prodavaonicu u vašoj blizini ili na kontakt detalje odjela za brigu o kupcima u vašoj zemlji.

 

Više tekstaManje teksta
Kombinirani podaci

Informacije o transakcijama

Ako plaćate za naše Usluge, možemo primiti informacije i potvrde, kao što su potvrde o plaćanju, uključujući od prodavaonice u Aplikaciji ili od treće strane koja obrađuje vašu uplatu.

Kombinirani podaci

Korisnička podrška

Možete nam dati informacije koje se odnose na vaše korištenje naših Usluga, uključujući vašu interakciju sa Philips-om, i kako da vas kontaktiramo kako bismo vam pružili korisničku podršku. Mi upravljamo i pružamo naše Usluge, uključujući pružanje podrške korisnicima, i poboljšavamo, popravljamo i prilagođavamo naše Usluge. Mi također koristimo vaše informacije kako bismo vam odgovorili kada nas kontaktirate.

Kombinirani podaci

Kombinirani podaci

Možemo kombinirati vaše lične podatke, uključujući podatke o računu, druge podatke koje ste unijeli vi, podatke o Uređaju, kolačiće, podatke o lokaciji, podatke dobivene putem vaših interakcija i korištenja Philips digitalnih kanala, kao štosu: društvene mreže, Web lokacije, e-pošta, aplikacije i povezani proizvodi, IP adresa, kolačići, informacije o uređaju, komunikacija na koju kliknete ili koju dodirnete, podaci o lokaciji, Web lokacije koje posjećujete.


Kombinirani podaci analiziraju se i koriste za pružanje glavnih usluga kao što su personalizirana rutina čišćenja kože i brijanje; lične vodiče za kožu i/ili programe za brijanje; savjete za oblikovanje i brijanje; personalizirane savjete o najboljim stilovima prema licu; savjete za brijanje i oblikovanje; i da nam pomognu da poboljšamo sadržaj, funkcije i upotrebljivost Aplikacije, Uređaja i Usluga, kao i da razvijamo nove proizvode i usluge.

Ako odaberete primanje promotivnih materijala o proizvodima, uslugama, događanjima i promocijama kompanije Philips koji mogu biti od značaja za vas na osnovu vaših željenih postavki i online ponašanja, možemo da vam pošaljemo marketinške i promotivne materijale e-poštom, telefonom i drugim digitalnim kanalima kao što su aplikacije za mobilne uređaje i društvene mreže. Da bismo komunikaciju mogli prilagoditi vašim preferencijama i ponašanju i pružiti vam najbolji prilagođeni doživljaj, možemo analizirati i kombinirati vaše lične podatke. Možete otkazati i odjaviti se od navedenih ponuda u bilo kom trenutku.

Ako odaberete primanje promotivnih materijala o proizvodima, uslugama, događanjima i promocijama kompanije Philips koji mogu biti od značaja za vas na osnovu vaših željenih postavki i online ponašanja, možemo da vam pošaljemo marketinške i promotivne materijale e-poštom, telefonom i drugim digitalnim kanalima kao što su aplikacije za mobilne uređaje i društvene mreže. Da bismo komunikaciju mogli prilagoditi vašim preferencijama i ponašanju i pružiti vam najbolji prilagođeni doživljaj, možemo analizirati i kombinirati vaše lične podatke. Možete otkazati i odjaviti se od navedenih ponuda u bilo kom trenutku.Podatke o vašim interakcijama i uporabi digitalnih kanala tvrtke Philips kao što su društvene mreže, web-mjesta, e-pošta, aplikacije i povezani proizvodi. Ti podaci mogu obuhvaćati: IP adresu, kolačiće, informacije o uređaju, komunikaciju koju pritisnete ili dodirnete, pojedinosti o lokaciji i web-mjesta koja posjećujete.
Više tekstaManje teksta
Treće strane
Dozvole
Aplikacija može zatražiti vašu dozvolu za pristup vašem telefonu ili senzorima (npr. fotoaparat, Wi-Fi, geografska lokacija ili Bluetooth) ili drugim podacima (npr. fotografije, raspored ili kontakti) na mobilnom uređaju. 

 

  • Te podatke koristimo samo kad je to potrebno za pružanje Usluga aplikacija i samo nakon što nam date izričitu suglasnost. 
  • Ponekad je dopuštenje tehnički preduvjet operativnih sistema mobilnih uređaja. U tom slučaju, Aplikacija može zatražiti dopuštenje za pristup tim senzorima ili podacima, ali neće prikupljati te podatke, osim ako to nije nužno za pružanje Usluge Aplikacije i samo nakon što date suglasnost.

 

Sa kim se dijele lični podaci

Philips može da otkrije vaše lične podatke trećim licima pružateljima usluga, poslovnim partnerima ili trećim stranama u skladu sa ovim Obavještenjem o privatnosti i / ili važećim zakonom.

Pružatelji usluga

Mi radimo sa trećim stranama-pružateljima usluga koji nam pomažu da upravljamo, pružamo, poboljšavamo, razumijemo, prilagođavamo, podržavamo i plasiramo naše Usluge.

Vaše lične podatke možemo da dijelimo sa sljedećim pružateljima usluga:


IT i pružatelji  usluga računarskog oblaka

Ti pružatelji obezbjeđuju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje Aplikacije ili datih Usluga.


Philips zahtijeva od tih pružatelja usluga da pruže adekvatan nivo zaštite vaših ličnih podataka  slično nivou koji mi pružamo. Mi zahtijevamo od pružatelja usluga da obrađuju vaše lične podatke isključivo u skladu sa našim instrukcijama i jedino u specifične svrhe navedene ranije u tekstu i da imaju pristup minimalnoj količini podataka koja im je potrebna za pružanje određene usluge, i da zaštite bezbjednost vaših ličnih podataka. 


Treće strane

Philips može raditi i sa trećim stranama koje obrađuju vaše lične podatke u svoje vlastite svrhe. Molimo vas da pažljivo pročitate njihova obavještenja o privatnosti jer oni pružaju informacije o svojim praksama privatnosti, uključujući i vrstu ličnih podataka koje prikupljaju, kako ih koriste, obrađuju i štite.


Ako Philips dijeli lične podatke sa trećom stranom koja koristi vaše lične podatke u svoje vlastite svrhe, Philips će osigurati da vas obavijesti i / ili dobije vašu suglasnost u skladu sa važećim zakonima prije nego što podijelimo vaše lične podatke.


Philips ponekad prodaje biznis ili dio biznisa drugom društvu. Takav prijenos vlasništva može uključiti i prijenos vaših ličnih podataka koji su direktno povezani sa tim poslom, društvu koje kupuje. Sva naša prava i obaveze iz našeg Obavještenja o privatnosti slobodno se mogu prenijeti od strane Philips-a bilo kojoj od naših filijala, u vezi sa spajanjem, sticanjem, restrukturiranjem ili prodajom imovine, ili u skladu sa zakonom ili na drugi način, a mi možemo prenijeti vaše lične podatke bilo kojoj od naših filijala, entiteta sukcesora ili novom vlasniku.

Podatke o vašim interakcijama i uporabi digitalnih kanala tvrtke Philips kao što su društvene mreže, web-mjesta, e-pošta, aplikacije i povezani proizvodi. Ti podaci mogu obuhvaćati: IP adresu, kolačiće, informacije o uređaju, komunikaciju koju pritisnete ili dodirnete, pojedinosti o lokaciji i web-mjesta koja posjećujete.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

Više tekstaManje teksta
Kombinirani podaci

Prekogranični prenos

Vaši lični podaci mogu biti pohranjeni i obrađeni u bilo kojoj zemlji u kojoj imamo objekte ili u kojima angažiramo pružatelje usluga, a koristeći Usluge vi pristajete na prijenos (ako postoji) informacija u zemlje izvan vaše zemlje prebivališta, u kojima pravila o zaštiti ličnih podataka mogu da se razlikuju od pravila u vašoj zemlji. U određenim okolnostima, sudovi, agencije za sprovođenje zakona, regulatorne agencije ili organi bezbjednosti u tim drugim zemljama mogu imati pravo pristupa vašim ličnim podacima.


Ukoliko se nalazite u Evropskom ekonomskom prostoru (EEP), vaši lični podaci mogu se prenijeti na naše filijale ili pružatelje usluga u zemljama koje nisu članice EEP koje su priznate od strane Evropske komisije da obezbjeđuju adekvatan nivo zaštite ličnih podataka u skladu sa standardima EEP (potpuna lista ovih zemalja je dostupna ovdje http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm.  Za iznošenje iz EEP u zemlje koje Evropska komisija ne smatra adekvatnim, kao što su Sjedinjene Američke Države, mi smo uspostavili adekvatne mjere, kao što su naša Obavezujuća korporativna pravila za korisnike, pružatelje i poslovne partnere i / ili standardne ugovorne klauzule koje je usvojila Evropska komisija radi zaštite vaših ličnih podataka. Kopiju ovih mjera možete dobiti na linku iznad ili ako se obratite na privacy@philips.com.

Podatke o vašim interakcijama i uporabi digitalnih kanala tvrtke Philips kao što su društvene mreže, web-mjesta, e-pošta, aplikacije i povezani proizvodi. Ti podaci mogu obuhvaćati: IP adresu, kolačiće, informacije o uređaju, komunikaciju koju pritisnete ili dodirnete, pojedinosti o lokaciji i web-mjesta koja posjećujete.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

Više tekstaManje teksta
Kombinirani podaci

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Mi ćemo zadržati vaše lične podatke onoliko dugo koliko je potrebno ili dozvoljeno u smislu svrhe(a) za koju se podaci prikupljaju. Kriteriji koje koristimo da odredimo naše periode čuvanja su: (i) koliko vremena koristite Aplikaciju i Usluge; (ii) da li postoji zakonska obaveza na koju smo podložni; ili (iii) da li je preporučljivo zadržavanje u smislu našeg pravnog položaja (kao što je to u vezi sa važećim pravilima o zastari, parnicama ili regulatornim istragama).

Izbori i prava

Vaši izbori i prava

Ako želite da podnesete zahtjev za pristup, ispravku, brisanje, ograničenje ili prigovor na obradu ličnih podataka koje ste nam ranije dostavili, ili ako želite da pošaljete zahtjev za prijem elektronske kopije vaših ličnih podataka u svrhu prenošenja na drugu kompaniju (u mjeri u kojoj je to pravo prenosivosti podataka omogućeno prema važećem zakonu), možete nas kontaktirati na privacy@philips.com. Mi ćemo odgovoriti na vaš zahtjev u skladu sa važećim zakonom.


U vašem zahtjevu, molimo da pojasnite kojim ličnim podacima želite da pristupite, ispravite, obrišete, ograničite ili uložite prigovor na njihovu obradu. Radi vaše zaštite, mi možemo sprovoditi samo zahtjeve u vezi sa ličnim podacima povezanim sa vašim računom, vašom adresom e-pošte ili drugim informacijama o računu koji koristite da nam pošaljete vaš zahtjev, a možda ćemo morati da potvrdimo vaš identitet prije sprovođenja vašeg zahtjeva. Pokušat ćemo da ispunimo Vaš zahtjev čim to bude razumno izvodljivo.

 

Molimo vas imajte na umu da postoji mogućnost da više nećete moći koristiti   naše Usluge, u cjelini ili djelimice, ako  iskoristite (neke) od svojih izbora i prava.

Više tekstaManje teksta
Štitimo Vaše osobne podatke
Štitimo vaše lične podatke

Prihvaćamo i ozbiljno shvaćamo svoju odgovornost za zaštitu ličnih podataka koje povjerite kompaniji Philips od slučajne ili neovlaštene izmjene, gubitka, zloupotrebe ili neovlaštenog otkrivanja ili pristupa. Philips koristi razne tehnologije zaštite, tehničke i organizacijske mjere  koje pomažu u zaštiti vaših ličnih podataka. Između ostalog,  u ovu svrhu primjenjujemo kontrole pristupa, koristimo zaštitne zidove i sigurnosne protokole.

Više tekstaManje teksta
Posebne informacije za roditelje
Posebne informacije za roditelje

Iako Usluge  nisu namijenjene djeci , kao što je definirano važećim zakonom, pravila kompanije Philips nalažu poštovanje zakona kad on zahtijeva dopuštenje roditelja ili staratelja prije prikupljanja, upotrebe ili otkrivanja ličnih podataka djece. Zalažemo se za zaštitu privatnosti djece i snažno ohrabrujemo roditelje i staratelje da preuzmu aktivnu ulogu u online aktivnostima i interesima svoje djece.


Ako roditelj ili staratelj sazna da nam je njegovo ili njeno dijete  dalo svoje lične podatke bez njihovog pristanka, molimo vas da nas kontaktirate na privacy@philips.com. Ako saznamo da nam je dijete  dalo svoje lične podatke, te podatke o njemu/njoj izbrisat ćemo iz svoje baze.

Više tekstaManje teksta
Promjene obavijesti o privatnosti
Specifične lokalne informacije: Prava privatnosti u Kaliforniji (samo SAD)

Dio 1798.83 građanskog zakonika Kalifornije dopušta našim klijentima koji su stanovnici Kalifornije da od nas jednom godišnje zatraže i besplatno dobiju informacije o ličnim informacijama (ako ih ima) koje smo dali na uvid trećim stranama u svrhe direktnog marketinga tokom prethodne kalendarske godine. Ako je to primjenjivo, te informacije obuhvaćaju spisak kategorija ličnih informacija koje su podijeljene te nazive i adrese svih trećih strana s kojim smo podijelili informacije u prethodnoj kalendarskoj godini. Ako ste stanovnik Kalifornije i želite podnijeti takav zahtjev, posjetite našu web lokaciju s informacijama o privatnosti: https://www.philips.com/a-w/privacy/questions-and-feedback.html

Više tekstaManje teksta
Promjene obavijesti o privatnosti
Promjene Obavještenja o privatnosti

Usluge koje pruža Philips mogu se s vremena na vrijeme promijeniti bez prethodnog obavještenja. Iz tog razloga zadržavamo pravo povremene promjene ovog obavještenja o privatnosti ili dodavanja sadržaja u njega. Kada ažuriramo ovo Obavještenje o privatnosti, također ćemo ažurirati datum na vrhu ovog Obavještenja o privatnosti.

 

Savjetujemo vam da često provjeravate je li na web lokaciji dostupna novija verzija ovog Obavještenja o privatnosti.

 

Novo obavještenje o privatnosti stupit će na snagu po objavi, a ako ne prihvaćate promijenjeno obavještenje, trebate promijeniti svoje preferencije ili razmisliti o tome da prestanete koristiti na[e Usluge. Ako nastavite pristupati našim uslugama ili ih koristiti nakon što spomenute promjene stupe na snagu, potvrđujete da ste upoznati i da se slažete sa promijenjenim Obavještenjem o privatnosti.

Više tekstaManje teksta
Kontakt

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvo pitanje u vezi sa ovim Obavještenjem o privatnosti ili o načinu na koji kompanija Philips koristi vaše lične podatke, molimo vas da kontaktirate našeg službenika za zaštitu ličnih podataka na: privacy@philips.com.


Alternativno, imate pravo da podnesete prigovor nadzornom organu nadležnom za vašu zemlju ili regiju.


Koninklijke Philips N.V.

High Tech Campus 5

5656AE, Ajndhoven

Holandija