Hrvatska
topbanner

Aplikacija Philips GroomTribe
Obavještenje o privatnosti

Ovo obavještenje o privatnosti je posljednji put ažurirano 28. februara 2023.

Aplikacija Philips GroomTribe (“Aplikacija”) vam pruža personaliziranu rutinu čišćenja kože i brijanja; lične vodiče za kožu i/ili programe za brijanje; savjete za oblikovanje i brijanje; personalizirane savjete o najboljim stilovima prema licu; trikove za brijanje i oblikovanje; i druge usluge (“Usluge”). Ova Aplikacija koristi lične podatke koje je prikupio ili obradio bilo koji Philipsov električni brijač koji ste odlučiti upariti s Aplikacijom (“Uređaj”).

Svrha ovog Obavještenja o privatnosti je da vam pomognemo da razumijete naše prakse koje se tiču privatnosti kad koristite naše Usluge, uključujući podatke o tome koje informacije i lične podatke prikupljamo, zašto ih prikupljamo i šta radimo s njima, kao i vaša individualna prava. Ovo Obavještenje o privatnosti se odnosi na lične podatke koje je prikupila ili obradila Aplikacija, što kontrolira ili je pod kontrolom kompanije Philips Consumer Lifestyle B.V. ili nekog od njenih povezanih društava ili podružnica (“Philips”, “naš”, “mi” ili “nas”).

Također vam molimo da pročitate naše Obavještenje o kolačićima i Uslove korištenja usluge, koji opisuju uslove pod kojima koristite naše Usluge.

Koje lične podatke prikupljamo i u koje svrhe?


Informacije i lične podatke primamo ili prikupljamo kako je detaljno opisano u nastavku, dok pružamo naše Usluge, uključujući kada pristupate, preuzimate, instalirate Uređaj ili Aplikaciju, ili koristite naše Usluge. Ove lične podatke možemo koristiti da pružamo Usluge koje ste tražili kao ugovornu potrebu, da upravljamo, pružamo, unapređujemo, prilagođavamo, podržavamo i plasiramo naše Usluge na osnovu našeg zakonskog interesa, ili da bismo poštovali zakonsku obavezu kojoj možemo podlijegati. Vaše lične podatke povezujemo s jedinstvenim identifikatorima. Ako ne želite da koristimo i obrađujemo vaše lične podatke, možda nećete moći da koristite naše Usluge.

podaci o računu

Osjetljivi lični podaci

Prije nego što prikupimo osjetljive lične podatke, informirat ćemo vas i tražiti vašu
izričitu saglasnost u skladu s članom 9.2.(a) Propisa (EU) 2016/679. Ovi podaci
mogu uključivati sljedeće:

 

•   Fotografiju kože ili lica; fizičke karakteristike kao što su oblik lica, boja kose i rast kose; 
•   Informacije o brijaču i rutinu njege kože (uključujući serijski broj i model brijača, korištenje CleanPod fluida, učestalost i trajanje, podaci o sesiji i korištenju, trajanje, postavke brzine, nivo napunjenosti baterije i napredak brijanja, podrezivanja i četkanja); 
•   Podatke o koži (boja i tip); vrijednosti za mjerenje kože, problemi s kožom i brijanjem; informacije o rutini čišćenja kože; podaci o bradi (tip, rast dlake);
•   Informacije o načinu života i dobrobiti (rutine, spavanje, stres i okruženje);
•   Odgovori na upitnik. 

Ove podatke koristimo za pružanje naših Usluga, uključujući pružanje savjeta za personaliziranje stila i brijanje. Ovo radimo tako što vam šaljemo e-poštu, push obavještenja, te sadržaj i poruke unutar aplikacija. Također vam nudimo personalizirane postavke Uređaja.

Ako ne dostavite svoju saglasnost, ovi podaci će ostati na vašem mobilnom uređaju, a Philips ih neće moći vidjeti. Imajte na umu da ukoliko koristite senzor SkinAnalyst (za iPhone), iPhone snima detaljnu sliku vaše kože i šalje je u Aplikaciju. Ova fotografija je pohranjena na vašem iPhoneu.

 

Na uređajima koji je podržavaju, aplikacija koristi kameru TrueDepth kako bi se omogućile funkcionalnosti praćenja lica. Ova aplikacija naročito koristi praćenje lica za pregled različitih stilova brada na vašem licu. Informacije dobivene od kamere TrueDepth koriste se u stvarnom vremenu. Ove informacije ne pohranjujemo na našim serverima niti ih dijelimo s trećim stranama.

Osim gore navedenih, molimo vas da nam ne šaljete niti otkrivate bilo kakve osjetljive lične podatke (npr. broj socijalnog osiguranja, informacije koje se odnose na rasno i etničko porijeklo, političke stavove, religijska, filozofska ili druga uvjerenja, podatke o zdravlju, seksualnom životu ili seksualnoj orijentaciji, biometrijske ili genetske karakteristike, kriminalnu prošlost ili članstvo u sindikatu), u Aplikaciji ili putem nje, ili na bilo koji drugi način.

Više tekstaManje teksta

Podaci koje unosite vi

Podaci o  računu

Vaše lične podatke prikupljamo kada kreirate račun. U Aplikaciju se možete prijaviti koristeći MyPhilips račun ili koristeći vaš profil na društvenim mrežama, uključujući Apple račun.

 

•   Lični podaci koje prikupljamo mogu uključivati vaše ime, adresu e-pošte, državu, jezik i lozinku. Također obrađujemo podatke o vašem korištenju Aplikacije, uključujući informacije o vašim sesijama, prijavama i autentifikaciji, što koristimo za upravljanje vašim računom.
•   Ako se prijavite putem društvenih mreža, lični podaci koje prikupljamo mogu uključivati vaš osnovni javni profil (npr. kompletno ime/dio imena, fotografiju profila, identifikator, spol, URL profila, rođendan, početnu stranicu i lokaciju) i vašu adresu e-pošte, što koristimo za svrhu autentifikacije. U ovom slučaju, operater vaše društvene mreže može preuzeti informaciju o činjenici da koristite Aplikaciju i prijaviti se koristeći vaš račun za društvenu mrežu. Pročitajte Obavještenje o privatnosti vašeg operatera društvenih mreža (npr., Facebook, Google, Apple) da saznate više o njihovim pravilima privatnosti, uključujući koji tip ličnih podataka prikupljaju, kako ih koriste, obrađuju i štite.
•   Podatke o vašem računu koristimo da kreiramo vaš račun i upravljamo njim radi pružanja personaliziranih Usluga. Svoj račun možete koristiti za sigurnu prijavu u Aplikaciju. Ako kreirate MyPhilips račun za prijavu u Aplikaciju, poslat ćemo vam e-poruku dobrodošlice da potvrdimo vaše korisničko ime i lozinku kako bismo vam slali odgovore na vaše upite, obavještenja koja se odnose isključivo na usluge ili radi direktne marketinške komunikacije u slučaju da se odjavite. Također, možete koristiti MyPhilips račun da naručite proizvod ili uslugu, da učestvujete u promociji ili igri, u aktivnostima društvenih mreža koje su vezane za Philipsovu promociju (na primjer, klikanje na “sviđa mi se” ili “podijeli”), te da učestvujete u testiranju proizvoda ili u anketama.

S obzirom da Podatke o vašem računu koristimo za pružanje Usluga, smatramo da je ova obrada neophodna za izvršenje ugovora čija ste vi stranka, što je zakonito u skladu s članom 6.1 (b) Propisa (EU) 2016/679.

Više tekstaManje teksta

Podaci s Uređaja

Kolačići i analitika

Kolačiće, oznake ili slične tehnologije (“Kolačići”) koristimo za upravljanje, pružanje, unapređenje, razumijevanje ili prilagođavanje Usluga. Kolačići nam omogućavaju da prepoznamo vaš mobilni uređaj i prikupljamo informacije i lične podatke uključujući vaš jedinstveni broj korisničkog uređaja, IP adresu vašeg mobilnog uređaja, tip mobilnog preglednika ili operativnog sistema koji koristite, podatke o sesiji i korištenju ili informacije koje se odnose na performanse usluge, odnosno informacije o vašem korištenju Aplikacije. Također vam možemo prikazati sadržaj specifičan za vašu zemlju (uključujući informacije na lokalnom jeziku), na osnovu IP adrese vašeg mobilnog uređaja i informacija operatera o SIM kartici.

 

Kada date saglasnost za dijeljenje vaših podataka iz Aplikacije radi unapređenja Aplikacije i primanja personaliziranih usluga, prikupljamo i obrađujemo podatke o vašem korištenju Aplikacije kao što je opisano ispod. Da bismo to učinili, možemo koristiti nekoliko dobavljača usluga koji obrađuju vaše podatke iz Aplikacije u naše ime i u skladu s našim uputstvima. Naši dobavljači usluga koriste Kolačiće kako bi nam pomogli u prikupljanju vaših informacija:

•   Adobe Analytics (usluga analitike)
•   Adjust (usluga analitike)
•   Apptentive (usluga povratnih informacija i komunikacije)
•   Branch Metrics (usluga analize korisničkog pristupa i korištenja)
•   Google Firebase (usluga za unapređenje performansi Aplikacije)

Prikupljanje podataka u Aplikaciji putem Kolačića uvijek možete odbiti.

Za više informacija o korištenju Kolačića u ovoj Aplikaciji, pročitajte naše Obavještenje o kolačićima, koje možete pronaći u postavkama privatnosti u Aplikaciji. Imajte na umu da radi pružanja boljeg personaliziranog iskustva možemo obrađivati vaše analitičke podatke, kako bismo vam prikazali odgovarajući sadržaj i slali preporuke, poruke unutar aplikacije i push obavještenja. Također koristimo vaše Kolačiće i analitičke informacije da bismo vam postavljali pitanja ili vas pozivali da učestvujete u anketama ili istraživačkim projektima. Kada odlučite da učestvujete, obrađivat ćemo akreditive vašeg računa, odgovore, mišljenja i iskustva. Vaše lične podatke i informacije koristimo za unapređenje Usluge i razvoj novih proizvoda za vas u domenu uređaja za mušku njegu. Imajte na umu da obrađujemo vaše analitičke informacije tek nakon što vi date saglasnost u skladu s članom 6.1.(a) Propisa (EU) 2016/679.

Više tekstaManje teksta

Podaci s Uređaja

Podaci o ocjenama i recenzijama

Ako napišete recenziju u trgovini aplikacija, pregledat ćemo i obraditi vaše komentare u svrhu unapređenja proizvoda. Osim ukoliko vi ne budete zahtijevali tako, ove informacije nećemo povezivati s akreditivima vašeg računa ili bilo kojom drugom informacijom koju smo dobili od vas. Možemo vidjeti samo vaše korisničko ime za trgovinu aplikacija i komentare. U tom slučaju smatramo da se obrada vaših Podataka za korisničku podršku zasniva na legitimnom interesu Philipsa i da je zakonita u skladu s članom 6.1.(f) Propisa (EU) 2016/679. Kada vam je potrebna korisnička podrška, usmjeravamo vas kroz naš proces korisničke podrške u skladu s odjeljkom Korisnička podrška dalje u tekstu.Prikupljeni podaci koriste se da vam pruže personalizirani savjet za stil i brijanje. To činimo putem e-pošte, push obavještenja, sadržaja u Aplikaciji i poruka u Aplikaciji.. Također vam pružamo personalizirane preferencije uređaja.
Više tekstaManje teksta

Podaci s Uređaja

Podaci o korisničkoj podršci

Kada vam je potrebna korisnička podrška, možete nam dostaviti informacije koje se odnose na vaše korištenje naših Usluga, uključujući vašu interakciju s Philipsom i kako možemo stupiti u kontakt s vama, tako da vam možemo pružiti traženu podršku. Mi upravljamo i pružamo naše Usluge, uključujući pružanje podrške korisnicima, te unapređujemo, popravljamo i prilagođavamo naše Usluge. Mi također koristimo vaše informacije da vam odgovorimo kada nas kontaktirate. Smatramo da je obrada podataka Korisničke podrške neophodna za izvršenje ugovora čija ste vi stranka, što je zakonito u skladu s članom 6.1.(b) Propisa (EU) 2016/679. U nekim slučajevima smatramo da se obrada vaših Podataka iz Korisničke podrške zasniva na legitimnim interesima Philipsa i da je zakonita u skladu s članom 6.1.(f) Propisa (EU) 2016/679.Prikupljeni podaci koriste se da vam pruže personalizirani savjet za stil i brijanje. To činimo putem e-pošte, push obavještenja, sadržaja u Aplikaciji i poruka u Aplikaciji.. Također vam pružamo personalizirane preferencije uređaja.
Više tekstaManje teksta

Kombinirani podaci

Kombinirani podaci

Vaše lične podatke možemo kombinirati, uključujući Podatke o računu, Kolačiće, itd. sa podacima prikupljenim tokom vaših interakcija i korištenja Philipsovih digitalnih kanala kako što su društvene mreže, web lokacije, e-pošta, aplikacije i povezani proizvodi, uključujući vaše IP adrese, Kolačiće, informacije o mobilnom uređaju, komunikacije na koje kliknete ili ih dodirnete, podatke o lokaciji i web lokacije koje posjetite.


Vaše kombinirane podatke možemo analizirati da bismo vam pružili usluge kao što su personalizirana rutina za čišćenje kože i brijanje, lični vodič za kožu i/ili programi brijanja, savjeti za oblikovanje i brijanje, personalizirani savjeti za najbolje stilove za lice, trikovi za oblikovanje i brijanje. Osim toga, mogu nam pomoći da poboljšamo sadržaj, funkcionalnost i upotrebljivost Aplikacije, Uređaja i Usluga, kao i da razvijamo nove proizvode i usluge. U ovom slučaju smatramo da je obrada vaših kombiniranih podataka zasnovana na legitimnom interesu Philipsa i da je zakonita u skladu s članom 6.1.(f) Propisa (EU) 2016/679.

Ako odaberete primanje promotivnih materijala o proizvodima, uslugama, događanjima i promocijama kompanije Philips koji mogu biti od značaja za vas na osnovu vaših željenih postavki i online ponašanja, možemo da vam pošaljemo marketinške i promotivne materijale e-poštom, telefonom i drugim digitalnim kanalima kao što su aplikacije za mobilne uređaje i društvene mreže. Da bismo komunikaciju mogli prilagoditi vašim preferencijama i ponašanju i pružiti vam najbolji prilagođeni doživljaj, možemo analizirati i kombinirati vaše lične podatke. Možete otkazati i odjaviti se od navedenih ponuda u bilo kom trenutku.

Ako odaberete primanje promotivnih materijala o proizvodima, uslugama, događanjima i promocijama kompanije Philips koji mogu biti od značaja za vas na osnovu vaših željenih postavki i online ponašanja, možemo da vam pošaljemo marketinške i promotivne materijale e-poštom, telefonom i drugim digitalnim kanalima kao što su aplikacije za mobilne uređaje i društvene mreže. Da bismo komunikaciju mogli prilagoditi vašim preferencijama i ponašanju i pružiti vam najbolji prilagođeni doživljaj, možemo analizirati i kombinirati vaše lične podatke. Možete otkazati i odjaviti se od navedenih ponuda u bilo kom trenutku.Podatke o vašim interakcijama i uporabi digitalnih kanala tvrtke Philips kao što su društvene mreže, web-mjesta, e-pošta, aplikacije i povezani proizvodi. Ti podaci mogu obuhvaćati: IP adresu, kolačiće, informacije o uređaju, komunikaciju koju pritisnete ili dodirnete, pojedinosti o lokaciji i web-mjesta koja posjećujete.
Više tekstaManje teksta

Treće strane

Dozvole
Aplikacija može tražiti dozvolu da pristupi prostoru za pohranu na vašem telefonu, senzorima ili drugim funkcijama (npr. fotografijama, dnevnim redovima, kontaktima, kameri, Wi-Fi mreži, geo-lokaciji ili Bluetoothu). Pristup tražimo samo kada nam je neophodan za pružanje Usluge, kako je detaljno opisano u nastavku.

 

  • Bluetooth i Wi-Fi. Aplikaciji je potrebna Wi-Fi mreža za povezivanje na internet. Aplikaciji je također potreban Bluetooth/Wi-Fi za povezivanje vašeg Uređaja s Aplikacijom. U svakom trenutku možete blokirati Bluetooth/Wi-Fi vezu putem postavki na mobilnom uređaju.
  • Lokacija. Za neke modele Uređaja, Android operativni sistemi zahtijevaju približnu geo-lokaciju za povezivanje s Uređajem. iOS operativni sistemi također zahtijevaju geo-lokaciju da bi prepoznali kada su Aplikacija i Uređaj u blizini. Međutim, Philips neće obrađivati takve podatke ni na koji način. Podaci će ostati na vašem mobilnom uređaju tamo gdje Philips neće moći da im pristupi. U svakom trenutku možete blokirati prikupljanje geo-lokacije putem postavki na mobilnom uređaju.
  • Datoteke. Aplikacija zahtijeva pristup datotekama mobilnog uređaja radi pohrane jezičnih konfiguracija i drugih datoteka koje koristi pri radu (npr. priručnici, grafike, medijske datoteke ili druge velike programske stavke). Ako izbrišete Aplikaciju, Datoteke će biti izbrisane s vašeg mobilnog uređaja.
  • Fotografije i mediji. Ako dodajete sliku profila na svoj profil, Aplikacija traži dozvolu da pristupi kameri vašeg mobilnog uređaja ili galeriji fotografija. Android operativni sistemi mogu zatražiti dozvolu za Videozapise. Međutim, Aplikacija će tu dozvolu koristiti samo da vam omogući otpremanje slike.
  • Ponekad dozvola predstavlja tehnički preduslov operativnog sistema vašeg mobilnog uređaja. U tom slučaju, Aplikacija može tražiti dozvolu da pristupi određenom senzoru ili podacima. Međutim, mi nećemo prikupljati takve podatke ukoliko od nas ne bude traženo da pružimo Usluge.

 

S kim dijelimo vaše lične podatke?

Philips može otkriti vaše podatke nezavisnim dobavljačima usluga, poslovnim partnerima i ostalim trećim stranama, u skladu s ovim Obavještenjem o privatnosti i/ili primjenjivim zakonom.

Dobavljači usluga

Poslujemo sa nezavisnim dobavljačima usluga koji nam pomažu da upravljamo, nudimo, unapređujemo, razumijemo, podržavamo i plasiramo na tržište naše Usluge.


Vaše lične podatke možemo dijeliti sa sljedećim dobavljačima usluga:


•  Dobavljači IT usluga i usluga u oblaku. 
Ovi dobavljači usluga obezbjeđuju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje Aplikacije ili datih Usluga.


Philips zahtijeva od svojih dobavljača usluga da obezbijede adekvatan nivo zaštite vaših ličnih podataka, sličan nivou koji mi obezbjeđujemo. Od naših dobavljača usluga zahtijevamo da vaše podatke obrađuju isključivo u skladu s našim uputstvima i samo za određene svrhe navedene iznad, kako bi imali pristup minimumu podataka koji im je potreban da isporuče određenu uslugu, i da obezbijede sigurnost vaših ličnih podataka.


Ostale treće strane

Philips također može raditi s trećim stranama koje obrađuju vaše podatke za sopstvene potrebe. Ako Philips dijeli lične podatke s trećim stranama koje koriste vaše lične podatke za sopstvene potrebe, Philips će se pobrinuti da vas obavijesti i/ili dobije vašu saglasnost u skladu s važećim zakonima prije dijeljenja vaših podataka. U ovom slučaju, pažljivo pročitajte njihova obavještenja o privatnosti jer se tu nalaze informacije o njihovih pravilima privatnosti, uključujući vrstu podataka koju prikupljaju, kako ih koriste, obrađuju i štite.


Philips ponekad prodaje poslovanje ili dio poslovanja nekoj drugoj kompaniji. Takav prenos vlasništva mogao bi uključivati i prenos vaših ličnih podataka direktno povezanih s tim poslovanjem, na kupca. Sva naša prava i obaveze iz Obavještenja o privatnosti Philips može slobodno dodijeliti bilo kojoj od naših podružnica, u vezi sa spajanjem, akvizicijom, restrukturiranjem ili prodajom imovine, ili u skladu sa zakonom ili na neki drugi način, a mi možemo prenijeti vaše lične podatke bilo kojoj od naših podružnica, pravnom nasljedniku ili novom vlasniku.


Na vaš zahtjev možemo podijeliti vaše lične podatke sa sljedećim trećim stranama: Amazon (ako je Amazon DRS dostupan u vašoj zemlji – pogledajte ispod za više detalja). Ove treće strane vam mogu pružati sopstvene usluge. Vaše lične podatke možemo podijeliti s ovim trećim stranama na vaš zahtjev i/ili u skladu s važećim zakonima.

Imajte na umu da kada se prijavite u Aplikaciju koristeći Facebook SDK, omogućavate Facebooku da prikuplja sljedeće informacije kroz SDK:

•   Događaji u Aplikaciji: Ovo pokriva generičke događaje u Aplikaciji (npr. instalaciju Aplikacije, pokretanje aplikacije) i druge standardne evidencije za metriku proizvoda (npr. učitavanje SDK-a i performanse SDK-a).
•   Podaci o konfiguraciji: Nakon što se korisnik prijavi, SDK povremeno kreira pozadinske zahtjeve za automatsko upravljanje životnim vijekom pristupnog tokena.
•   Informacije o grešci: SDK bilježi informacije o greškama, što se dešava i tokom inicijalizacije SDK-a, što može uključivati pojedinačni ID korisnika koji su prijavljeni na Facebook.
•   Kratkoročni podaci: SDK mjeri neke korisničke aktivnosti za potrebe upravljanja prevarom i zloupotrebom. Ovi podaci se zadržavaju veoma kratak period za one korisnike koji nisu prijavljeni na Facebook.

Facebook također može prikupljati analitičke podatke o vašem korištenju SDK-a, informacije o nazivu Aplikacije koju koristite, podatke o tome kada ste autorizirali prijavu, te bilo koji URL koji je povezan s vašom prijavom. Više podataka o tome kako Facebook koristi vaše informacije možete pronaći ako pročitate Facebookova Pravila o podacima. Imajte na umu da je funkcionalnost prijave putem Facebooka potpuno opcionalna i da ćemo vam uvijek omogućiti da se prijavite koristeći vaš MyPhilips račun.

Amazon Alexa / Amazon usluge nadopunjavanja (Dash Replenishment
Services, DRS)

Philipsove patrone za čišćenje brijača Skill (“Skill”) vam omogućavaju da povežete svoj Philips račun sa Amazon računom i uživate koristeći uslugu nadopunjavanja (DRS), koju nudi Amazon.

Kada povežete svoje račune, Philips i Amazon nezavisno usvajaju tehničke mjere za provjeru vašeg identiteta. Philips dijeli s Amazonom identifikatore računa, ali ne dijeli akreditive za vaš račun, uključujući ime ili adresu e-pošte. Mi također ne prikupljamo, niti obrađujemo ili dijelimo bilo kakve glasovne informacije s Amazonom.

Ako omogućite DRS, Philips će vam omogućiti da dijelite informacije o brijaču s Amazonom (serijski broj i model brijača, i dnevno prikupljene informacije o korištenju fluida CleanPod) tako da vam Amazon može automatski naručivati Philipsove patrone za čišćenje brijača. U svakom trenutku možete pauzirati, promijeniti ili otkazati ovu porudžbinu putem Amazona.

Razumijete da se informacije o vašem brijaču smatraju ličnim podacima. Također razumijete da vam Amazon pruža sopstvene usluge i da pružanjem svoje saglasnosti upućujete nas da podijelimo vaše lične podatke s Amazonom. Amazon može obrađivati vaše lične podatke u zemljama izvan države vašeg prebivališta, koje ne pružaju adekvatnu zaštitu ličnih podataka. Saglasnost možete povući u svakom trenutku tako što ćete onemogućiti Skill. Pročitajte Amazonovo Obavještenje o privatnosti i Uslove korištenja usluge za više informacija.

Podatke o vašim interakcijama i uporabi digitalnih kanala tvrtke Philips kao što su društvene mreže, web-mjesta, e-pošta, aplikacije i povezani proizvodi. Ti podaci mogu obuhvaćati: IP adresu, kolačiće, informacije o uređaju, komunikaciju koju pritisnete ili dodirnete, pojedinosti o lokaciji i web-mjesta koja posjećujete.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

Više tekstaManje teksta

Kombinirani podaci

Prekogranični prenos

Vaši lični podaci mogu biti pohranjeni i obrađeni u bilo kojoj zemlji u kojoj imamo objekte ili u kojima angažiramo pružatelje usluga, a koristeći Usluge vi pristajete na prijenos (ako postoji) informacija u zemlje izvan vaše zemlje prebivališta, u kojima pravila o zaštiti ličnih podataka mogu da se razlikuju od pravila u vašoj zemlji. U određenim okolnostima, sudovi, agencije za sprovođenje zakona, regulatorne agencije ili organi bezbjednosti u tim drugim zemljama mogu imati pravo pristupa vašim ličnim podacima.


Ukoliko se nalazite u Evropskom ekonomskom prostoru (EEP), vaši lični podaci mogu se prenijeti na naše filijale ili pružatelje usluga u zemljama koje nisu članice EEP koje su priznate od strane Evropske komisije da obezbjeđuju adekvatan nivo zaštite ličnih podataka u skladu sa standardima EEP (potpuna lista ovih zemalja je dostupna ovdje http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm.  Za iznošenje iz EEP u zemlje koje Evropska komisija ne smatra adekvatnim, kao što su Sjedinjene Američke Države, mi smo uspostavili adekvatne mjere, kao što su naša Obavezujuća korporativna pravila za korisnike, pružatelje i poslovne partnere i / ili standardne ugovorne klauzule koje je usvojila Evropska komisija radi zaštite vaših ličnih podataka. Kopiju ovih mjera možete dobiti na linku iznad ili ako se obratite na privacy@philips.com.

Podatke o vašim interakcijama i uporabi digitalnih kanala tvrtke Philips kao što su društvene mreže, web-mjesta, e-pošta, aplikacije i povezani proizvodi. Ti podaci mogu obuhvaćati: IP adresu, kolačiće, informacije o uređaju, komunikaciju koju pritisnete ili dodirnete, pojedinosti o lokaciji i web-mjesta koja posjećujete.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji IT usluga

Ti davatelji pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje aplikacije ili danih usluga.

 
razmak
 

Davatelji usluga računalnog oblaka

Ti davatelji pružaju usluge spremanja podataka. Tvrtka Philips predana je spremanju vaših osobnih podataka u vašoj regiji, uz usluge računalnog oblaka u ${cloud_providers_locations}.

 
razmak
 

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

 
 
 

Plaćanje

Ti davatelji rukuju financijskim podacima po pitanju ${payment_purpose}.

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

Davatelji usluge ${name_app_service}

Ti davatelji pružaju specifične usluge za ${name_app_service} kao što je${app_service_providers_purpose}.

Više tekstaManje teksta

Kombinirani podaci

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Mi ćemo zadržati vaše lične podatke onoliko dugo koliko je potrebno ili dozvoljeno u smislu svrhe(a) za koju se podaci prikupljaju. Kriteriji koje koristimo da odredimo naše periode čuvanja su: (i) koliko vremena koristite Aplikaciju i Usluge; (ii) da li postoji zakonska obaveza na koju smo podložni; ili (iii) da li je preporučljivo zadržavanje u smislu našeg pravnog položaja (kao što je to u vezi sa važećim pravilima o zastari, parnicama ili regulatornim istragama).

Izbori i prava

Vaši izbori i prava

Ako želite da podnesete zahtjev za pristup, ispravku, brisanje, ograničenje ili prigovor na obradu ličnih podataka koje ste nam ranije dostavili, ili ako želite da pošaljete zahtjev za prijem elektronske kopije vaših ličnih podataka u svrhu prenošenja na drugu kompaniju (u mjeri u kojoj je to pravo prenosivosti podataka omogućeno prema važećem zakonu), možete nas kontaktirati ovdje.


Molimo vas da u vašem zahtjevu jasno navedete kojim ličnim podacima želite pristupiti, ispraviti ih, izbrisati, ograničiti ili dati primjedbu na njihovu obradu. Zbog vaše zaštite, možemo implementirati samo zahtjeve koji se odnose na lične podatke povezane s vašim računom, vašom adresom e-pošte ili drugom informacijom o računu, koju koristite da pošaljete zahtjev, a mi ćemo možda morati da potvrdimo vaš identitet prije implementacije vašeg zahtjeva. Pokušat ćemo odgovoriti na vaš zahtjev što prije.

Imajte na umu sljedeće:

•   Tamo gdje se oslanjamo na saglasnost za prikupljanje i/ili obradu vaših ličnih podataka, vi možete u svakom trenutku povući svoju saglasnost ne utičući na zakonitost obrade koja se bazira na saglasnosti datoj prije povlačenja.
•   Kada vaše podatke obrađujemo na osnovu zakonske obaveze kojoj smo podložni, uključujući i interakciju s nama radi ostvarivanja bilo kog od vaših prava, smatramo da je obrada zakonita u skladu s članom 6.1.(c) Propisa (EU) 2016/679.
•   Tamo gdje se oslanjamo na izvršenje ugovora za obradu vaših ličnih podataka u svrhu Usluga, možda nećemo pružiti Usluge ako ne primimo vaše informacije.
•   Vaše podatke ćemo obrađivati u svrhe legitimnih Philipsovih interesa samo ako zaključimo da takva obrada neće prevagnuti i uticati na vaša prava i interese u vezi s privatnošću.
•   Ako iskoristite (neke) svoje izbore i prava, možda više nećete moći da koristite, u cjelini ili dijelom, naše Usluge.
Više tekstaManje teksta

Štitimo Vaše osobne podatke

Štitimo vaše lične podatke

Prihvaćamo i ozbiljno shvaćamo svoju odgovornost za zaštitu ličnih podataka koje povjerite kompaniji Philips od slučajne ili neovlaštene izmjene, gubitka, zloupotrebe ili neovlaštenog otkrivanja ili pristupa. Philips koristi razne tehnologije zaštite, tehničke i organizacijske mjere  koje pomažu u zaštiti vaših ličnih podataka. Između ostalog,  u ovu svrhu primjenjujemo kontrole pristupa, koristimo zaštitne zidove i sigurnosne protokole.

Više tekstaManje teksta

Posebne informacije za roditelje

Posebne informacije za roditelje

Iako Usluge  nisu namijenjene djeci , kao što je definirano važećim zakonom, pravila kompanije Philips nalažu poštovanje zakona kad on zahtijeva dopuštenje roditelja ili staratelja prije prikupljanja, upotrebe ili otkrivanja ličnih podataka djece. Zalažemo se za zaštitu privatnosti djece i snažno ohrabrujemo roditelje i staratelje da preuzmu aktivnu ulogu u online aktivnostima i interesima svoje djece.


Ako roditelj ili staratelj sazna da nam je njegovo ili njeno dijete  dalo svoje lične podatke bez njihovog pristanka, molimo vas da nas kontaktirate nas ovdje. Ako saznamo da nam je dijete  dalo svoje lične podatke, te podatke o njemu/njoj izbrisat ćemo iz svoje baze.

Više tekstaManje teksta

Promjene obavijesti o privatnosti

Promjene Obavještenja o privatnosti

Usluge koje pruža Philips mogu se s vremena na vrijeme promijeniti bez prethodnog obavještenja. Iz tog razloga zadržavamo pravo povremene promjene ovog obavještenja o privatnosti ili dodavanja sadržaja u njega. Kada ažuriramo ovo Obavještenje o privatnosti, također ćemo ažurirati datum na vrhu ovog Obavještenja o privatnosti.

 

Savjetujemo vam da često provjeravate je li na web lokaciji dostupna novija verzija ovog Obavještenja o privatnosti.

 

Novo obavještenje o privatnosti stupit će na snagu po objavi, a ako ne prihvaćate promijenjeno obavještenje, trebate promijeniti svoje preferencije ili razmisliti o tome da prestanete koristiti na[e Usluge. Ako nastavite pristupati našim uslugama ili ih koristiti nakon što spomenute promjene stupe na snagu, potvrđujete da ste upoznati i da se slažete sa promijenjenim Obavještenjem o privatnosti.

Više tekstaManje teksta

Knowledge Image

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi ovog Obavještenja o privatnosti ili o načinu na koji Philips koristi vaše lične podatke, možete kontaktirati Philips i/našeg službenika za zaštitu podataka ovdje. Kao alternativu, imate pravo podnijeti žalbu nadležnom tijelu u vašoj zemlji ili regionu.


Philips Consumer Lifestyle B.V.
High Tech Campus 5, 5656 AE,
Eindhoven, Nizozemska

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Našu web stranicu najbolje možete pregledati u najnovijoj verziji Microsoft Edgea, Google Chromea ili Firefoxa.