Hrvatska
investor relations

Obavijest o zaštiti privatnosti aplikacije HomeID

 

Ova Obavijest o zaštiti privatnosti posljednji je put ažurirana 1. siječnja 2024.

Aplikacija HomeID („aplikacija”) upotrebljava osobne podatke koji se putem nje prikupljaju ili obrađuju, što uključuje osobne podatke koje obrađuje bilo koji Philipsov kuhinjski uređaj („uređaj”) koji odlučite upariti s ovom aplikacijom.


Svrha ove Obavijesti o zaštiti privatnosti jest pomoći vam da razumijete naše prakse povezane s privatnosti tijekom upotrebe naše usluge, što uključuje koje informacije i osobne podatke prikupljamo, zašto ih prikupljamo i što radimo s njima te koja su vaša osobna prava. Ova Obavijest o zaštiti privatnosti odnosi se na osobne podatke koje prikuplja ili obrađuje aplikacija koju nadzire ili koja je pod nadzorom trgovačkog društva Versuni Netherlands B.V. ili bilo kojeg od njegovih povezanih društava („Versuni”, „naše”, „mi” ili „nas”).


Također pročitajte naše Uvjete upotrebe koji opisuju uvjete prema kojima upotrebljavate naše usluge.

Koji se osobni podaci prikupljaju i u koje svrhe

Tijekom pružanja naše usluge primamo ili prikupljamo osobne podatke kako je detaljno opisano u nastavku, uključujući i kada pristupate, preuzimate i instalirate aplikaciju. Vaše osobne podatke povezujemo s jedinstvenim identifikacijskim oznakama.

Osjetljivi osobni podaci

Prije prikupljanja osjetljivih podataka obavijestit ćemo vas i zatražiti vašu izričitu privolu. Osim toga, molimo vas da osjetljive osobne podatke ne šaljete i ne otkrivate izravno nama, u aplikaciji ili putem nje, ili na bilo koji drugi način (npr. brojeve socijalnog osiguranja, informacije koje se odnose na rasno ili etničko podrijetlo, politička mišljenja, vjerska, filozofska ili druga uvjerenja, zdravlje, spolni život ili seksualnu orijentaciju, biometrijske ili genetske značajke, kaznenu evidenciju ili članstvo u sindikatu).

account data

Podaci o korisničkom računu

Prilikom izrade korisničkog računa prikupljamo vaše osobne podatke.

 

 • Osobni podaci koje prikupljamo mogu uključivati vaše ime, adresu e-pošte, zemlju, jezik. Također obrađujemo informacije o vašoj upotrebi aplikacije koje upotrebljavamo za upravljanje vašim računom, što uključuje podatke o sesiji, prijavi te provjeri autentičnosti.
 • Ako se prijavite putem društvenih medija, osobni podaci koje prikupljamo mogu uključivati vaš osnovni javni profil (npr. puno/skraćeno ime, fotografiju profila, identifikacijsku oznaku, spol, URL profila, datum rođenja, početnu stranicu i lokaciju) i vašu adresu e-pošte koju upotrebljavamo za provjeru autentičnosti. U tom slučaju vaš pružatelj usluga društvenih mreža može prikupljati informacije o tome da upotrebljavate aplikaciju i prijavljujete se u nju putem svog računa na društvenim mrežama. Pročitajte Obavijest o zaštiti privatnosti svog pružatelja usluga društvenih mreža (npr. Facebook, Google, Apple) kako biste se informirali o njihovim praksama povezanima s privatnosti, uključujući koje osobne podatke prikupljaju te kako ih upotrebljavaju, obrađuju i štite.
 • Podatke vašeg korisničkog računa upotrebljavamo za stvaranje vašeg računa i upravljanje njime te za pružanje prilagođenih usluga. Za sigurnu prijavu u aplikaciju možete upotrijebiti svoj korisnički račun. Ako izradite račun za prijavu u aplikaciju, poslat ćemo vam e-poruku dobrodošlice komunicirali s vama u svrhu odgovora na vaše upite, slali vam isključivo obavijesti koje se odnose na uslugu ili kako bismo vam slali poruke izravnog marketinga ako ste za to dali svoj pristanak. Svoj račun također možete upotrebljavati za naručivanje proizvoda ili usluga društva , sudjelovanje u promociji ili nagradnoj igri, sudjelovanje u aktivnostima na društvenim mrežama povezanima s promocijama društva Versuni (na primjer, klikom na „sviđa mi se” ili „podijeli”), te za sudjelovanje u testiranju proizvoda ili anketama o proizvodima.
   

S obzirom na to da za pružanje usluga upotrebljavamo vaše podatke o korisničkom računu, smatramo da je takva obrada podataka nužna zbog izvršenja ugovora u kojem ste stranka.

Više tekstaManje teksta

Ostali dostupni podatci

Kada upotrebljavate aplikaciju možete napraviti profil koji se sastoji od vašeg imena/nadimka, kratkog opisa, zemlje iz koje dolazite, generiranog i omiljenog sadržaja te drugih profila koje pratite. Te informacije obrađujemo zajedno s vašim privatnim postavkama, što uključuje vaše najdraže vrste recepata, sustav mjernih jedinica, uređaje koje posjedujete i informacije koje su nam dostupne kad upotrebljavate naše usluge.

 

 • Te osobne podatke iz vaših privatnih postavki upotrebljavamo kako bismo vam pružili prilagođene usluge i uključili vas u zajednicu koja dijeli sadržaje o kuhanju gdje možete pratiti druge članove sa sličnim interesima. Vaše privatne postavke upotrebljavamo u kombinaciji s vašom aktivnosti u društvenoj zajednici kako bismo vam pružili prilagođeno iskustvo aplikacije predstavljanjem sadržaja koji je najrelevantniji za vas i slanjem push obavijesti i/ili poruka unutar aplikacije. Te obavijesti ili poruke mogu sadržavati sadržaj trećih strana s kojima smo se odlučili udružiti u kontekstu aplikacije. To činimo analiziranjem prikupljenih podataka i primjenom specifičnih preporuka i algoritama filtriranja. 
 • U nekim zemljama naše usluge uključuju značajku „Zajednica” koja vam omogućuje da vidite recepte drugih članova u vašoj zemlji, podijelite svoje recepte i objavite komentare. U sklopu značajke „Zajednice” (i) moći ćete lako vidjeti namirnice i jela koja najradije odabirete te model svog uređaja ili svojih uređaja (npr. model Airfryera); te će (ii) drugi korisnici moći vidjeti vaše korisničko ime, zemlju, fotografiju, vaše veze u aplikaciji i recepte koje spremate u aplikaciji. Aplikacija će pokazati je li značajka „Zajednica” dostupna u vašoj zemlji.
 • U nekim zemljama (aplikacija će pokazati dostupnost) aplikacija također nudi „premium“ sadržaj recepata. Taj „premium“ sadržaj recepata dostupan je za kupnju i bit će pohranjen na vašem korisničkom računu. Možete vidjeti „premium“ recept i kliknuti na gumb za kupnju ako ste zainteresirani. Zatim ćete biti preusmjereni na pružatelja platnih usluga treće strane. Imajte na umu da za kupovinu „premium“ sadržaja morate biti prijavljeni registriranim korisničkim računom (kako biste omogućili pohranu sadržaja na vašem korisničkom računu). Nakon što ste uspješno slijedili upute za plaćanje, vaša kupnja je završena i bit ćete preusmjereni natrag u aplikaciju. Iz aplikacije možete pristupiti vašem „premium“ sadržaju koji će vam ostati dostupan/na raspolaganju na vašem korisničkom računu. 


S obzirom na to da za pružanje usluga upotrebljavamo vaše ostale dostupne podatke, smatramo da je ta obrada podataka nužna zbog izvršenja ugovora u kojem ste stranka.

Više tekstaManje teksta

Podaci o uređaju

Pri uparivanju aplikacije s uređajem, mi prikupljamo podatke specifične za uređaj svaki put kad mu pristupite ili ga upotrebljavate, što uključuje jedinstveni korisnički broj uređaja, odabranu zemlju, vremensku zonu i podatke o sesiji i upotrebi. Na primjer, ovo može biti:

 

 • Ovisno o modelu uređaja koji upotrebljavate, uređaj može snimati recepte i sastojke te ih slati u aplikaciju. Ove podatke o uređaju možemo upotrebljavati kako bismo vam omogućili upravljanje vašim uređajem i pružili vam prilagođene usluge povezane s prehranom, uključujući savjete i preporuke putem poruka unutar aplikacije i/ili push obavijesti. Podatke o uređaju možemo upotrebljavati i u analitičke svrhe, primjerice da bismo saznali više o tome kako se naši uređaji upotrebljavaju u različita doba dana.
 • Informacije o ciklusu.
 • Informacije o razini vode i upotrebi.
 • Informacije o zrnima kave i pripremi kave.
 • Informacije o upotrebi filtra AquaClean.

 

Vaše Podatke o Uređaju upotrebljavamo kako bismo vam pružili personalizirane usluge povezane sa svim potrošnim materijalima povezanima s kavom, uključujući snimanje vaših Podataka o Uređaju u svrhu usluge Amazon Replenishment Services, kako je podrobnije opisano u nastavku.

 

S obzirom na to da se vaši podaci o uređajima obrađuju samo kada odaberete uparivanje uređaja s aplikacijom u svrhu korištenja usluga, smatramo da je ta obrada podataka nužna zbog izvršenja ugovora u kojem ste stranka i/ili da se temelji na legitimnom interesu.

Više tekstaManje teksta

cookies image

Kolačići i analitički podaci

Kolačiće, oznake i slične tehnologije („kolačići”) upotrebljavamo za izvođenje, pružanje, poboljšanje, razumijevanje i prilagođavanje naših usluga. Kolačići nam omogućuju da prepoznamo vaš mobilni uređaj i prikupljamo informacije i osobne podatke, uključujući vaš jedinstveni korisnički broj uređaja, IP adresu vašeg mobilnog uređaja, podatke o tome koji mobilni internetski preglednik i operacijski sustav upotrebljavate, podatke o sesiji i upotrebi ili podatke o izvedbi povezane s uslugom, odnosno informacije o tome kako upotrebljavate aplikaciju. Na temelju IP adrese vašeg mobilnog uređaja i podataka operatera SIM kartice možemo vam prikazati sadržaj prilagođen za pojedinu zemlju (uključujući informacije na vašem jeziku).

 

Kako bismo vam pružili još prilagođenije korisničko iskustvo, obrađujemo vaše podatke o kolačićima i analitičke podatke da bismo vam prikazali željeni sadržaj te šaljemo preporuke, poruke unutar aplikacije i push obavijesti (ako ste u postavkama aplikacije to dopustili). 


U vezi s mogućim oglašavanjem trećih strana u aplikaciji: imajte na umu da vaše osobne podatke ne dijelimo s ovim partnerima. Čak i ako se odlučite za primanje marketinških poruka i ako dopustite sve kolačiće, vaše osobne podatke ne dijelimo s trećom stranom oglašivača. Mi analiziramo učinkovitost takvih partnerskih kampanja i obavještavamo naše partnere o toj učinkovitosti (npr. koliko je korisnika aplikacije kliknulo na oglas, koliko je korisnika aplikacije prihvatilo ponudu). Takvu analizu možemo napraviti na temelju pregleda upotrebe aplikacije i onda kada prihvatite kolačić društva Branch Metrics koji je opisan u nastavku. Vanjsko izvještavanje o ovoj analizi učinkovitosti odvija se samo na zbirnoj osnovi, što znači da naš partner – treća strana – neće moći preusmjeriti te podatke ni jednom pojedinačnom korisniku aplikacije. 


Također možemo upotrebljavati vaše podatke o kolačićima i analitičke podatke da bismo vam postavljali pitanja ili vas pozvali da sudjelujete u anketama ili istraživačkim projektima. Ako odlučite sudjelovati u njima, obrađujemo vaše vjerodajnice za račun, odgovore, mišljenja i iskustva. Te podatke upotrebljavamo za poboljšanje usluga i razvoj novih proizvoda i usluga u području kuhinjskih uređaja.

Naši pružatelji usluga upotrebljavaju kolačiće kako bi nam pomogli prikupiti vaše podatke u naše ime i u skladu s našim uputama. Kolačići trećih strana koje aplikacija trenutno upotrebljava:

 • Apptentive. Ova aplikacija upotrebljava Apptentive, uslugu za povratne informacije i komunikaciju („Apptentive”) koju pruža trgovačko društvo Alchemer. Apptentive upotrebljava tehnologiju sličnu „kolačićima” kako bi pomogao našoj aplikaciji da analizira opće obrasce prometa u aplikaciji i prikupi vaše povratne informacije putem aplikacije. U ime trgovačkog društva Versuni, Apptentive će upotrebljavati informacije o vašem mobilnom uređaju (kao što su proizvođač, model i operativni sustav), obrascima upotrebe aplikacije i informacije koje odaberete podijeliti (kao što su odgovori na anketu ili povratne informacije) kako bi pružio usluge trgovačkom društvu Versuni koje će mu pomoći da bolje razumije kako se njegova aplikacija upotrebljava, da pruži podršku i unaprijedi svoje usluge i proizvode. Vaša IP adresa anonimizira se prije upotrebe i pohrane u Apptentiveovim proizvodima i uslugama.
 • Branch Metrics. Ova aplikacija upotrebljava Branch Metrics, uslugu koju pruža trgovačko društvo Branch Metrics Inc. („Branch”), kako bi dubinski povezala korisnike u aplikaciji, analizirala kako korisnici pristupaju aplikaciji i kako je upotrebljavaju te primijenila te podatke za poboljšanje aplikacije. U ime trgovačkog društva Versuni, Branch obrađuje generirane informacije o vašoj upotrebi aplikacije (kao što su mobilna platforma, vremenski žig, API ključ (identifikacijska oznaka za aplikaciju), verzija aplikacije, identifikacijska oznaka mobilnog uređaja, iOS identifikacijska oznaka za oglašavanje, iOS identifikacijska oznaka za dobavljače, Android ID oglašivača, IP adresa, model mobilnog uređaja, proizvođač mobilnog uređaja i operacijski sustav uređaja, vrijeme početka/prekida sesije, kôd mobilne mreže i status mreže). Ako aplikaciju preuzmete klikom na oglas trgovačkog društva Versuni na jednoj od platformi naših marketinških partnera, kao što su Facebook, Apple ili Google, i ako date privolu za to, Branch će prikupljati podatke o mjerenju učinkovitosti oglasa s vašeg mobilnog uređaja, što uključuje jedinstvene identifikacijske oznake i analitičke podatke o oglasu na koji ste kliknuli i podatke o drugim događajima u aplikaciji (kao što su prva instalacija, otvaranje i dijeljenje aplikacija putem značajke dijeljenja u aplikaciji). Da bismo razumjeli učinkovitost naših oglašivačkih kampanja i mjerili aktivnost korisnika, vaše podatke o mjerenju učinkovitosti oglasa dijelimo s platformom na kojoj smo objavili oglas, a koja nas zatim na temelju tih podataka izvještava o učinkovitosti naših oglasa. Pristankom na upotrebu Branch usluga pristajete na dijeljenje vaših podataka o mjerenju učinkovitosti oglasa s platformom koju ste upotrebljavali pri kliku na naš oglas, kao što je Facebook, Apple ili Google, ovisno o slučaju, a ta će platforma onda obrađivati vaše podatke u skladu sa svojom Obavijesti o zaštiti privatnosti.
 • Google Firebase. Ova aplikacija upotrebljava Google Firebase, platformu za razvoj aplikacija („Firebase”) koju pruža trgovačko društvo Google Ireland Ltd. („Google”). Firebase upotrebljava „kolačiće” ili slične tehnologije u obliku tekstualnih datoteka pohranjenih u vašoj aplikaciji i internetskom pregledniku. U ime trgovačkog društva Versuni, Firebase će upotrebljavati informacije s vašeg mobilnog uređaja kao što su identifikacijska oznaka uređaja, IP adresa, vaš ID za IDFA ili Google Play Services te vaša MAC adresa i zamijeniti ih jedinstvenim kodom. Pri upotrebi aplikacije mjerit ćemo broj vaših posjeta aplikaciji, koje stranice posjećujete, vašu mrežnu vezu, vrijeme učitavanja i rušenja (prekida rada) aplikacije. Te informacije upotrebljavamo kako bismo procijenili i razumjeli kako upotrebljavate našu aplikaciju, zatim testirali i analizirali izvedbu te u konačnici optimizirali naše proizvode i usluge. 


Imajte na umu da vaše podatke o kolačićima i analitičke podatke obrađujemo tek nakon što ste dali privolu za to.

Više tekstaManje teksta

Data filled in by you

Podaci o ocjenama i recenzijama

Ako napišete recenziju ili ocijenite aplikaciju u trgovini aplikacijama, te informacije možemo obraditi kako bismo odgovorili na vaše komentare i pitanja, razumjeli kako se osjećate kada upotrebljavate aplikaciju, upoznali se s općom percepcijom aplikacije i našeg brenda te iskoristili te uvide za poboljšanje naše aplikacije i/ili naših proizvoda i usluga. Možemo vidjeti samo vaše korisničko ime u trgovini aplikacijama, ocjene, komentare i sve ostale detalje koje odlučite podijeliti s nama ili učiniti javno dostupnima. Osim ako to ne zatražite od nas, te informacije ne povezujemo s vjerodajnicama vašeg računa ili s bilo kojom drugom vašom informacijom koju pohranjujemo. Ako vam je potrebna korisnička podrška, možemo upotrijebiti vaše podatke kako bismo pratili vaš predmet i vodili vas kroz naš postupak korisničke podrške u skladu s odjeljkom „Korisnička podrška” u nastavku. Smatramo da se obrada vaših podataka o ocjenama i recenzijama temelji na legitimnom interesu trgovačkog društva Versuni.

Korisnička podrška

Kada vam je potrebna korisnička podrška možete nam pružiti informacije povezane s vašom upotrebom naših usluga, što uključuje vašu interakciju s trgovačkim društvom Versuni i kako možemo stupiti s vama u kontakt u svrhu pružanja potrebne podrške. Razvijamo i pružamo naše usluge, što uključuje pružanje korisničke podrške, unaprjeđivanje, popravljanje i prilagodbu tih usluga. Također upotrebljavamo vaše podatke kako bismo vam odgovorili kada stupite s nama u kontakt.


Smatramo da je obrada vaših podataka korisničke podrške nužna za izvršenje ugovora u kojem ste stranka. U nekim slučajevima smatramo da se obrada vaših podataka korisničke podrške temelji na legitimnom interesu trgovačkog društva Versuni.

Combined data

Kombinirani podaci

Možemo kombinirati vaše osobne podatke, uključujući podatke o računu, ostale dostupne podatke, podatke o uređaju, podatke o kolačićima i analitičke podatke, s podacima prikupljenima tijekom vaše interakcije i upotrebe digitalnih kanala trgovačkog društva Versuni kao što su društvene mreže, mrežne stranice, e-pošta, aplikacije i povezani proizvodi, što uključuje vaše IP adrese, kolačiće, informacije o mobilnom uređaju, poruke na koje kliknete ili dodirnete, pojedinosti o lokaciji te mrežne stranice koje posjećujete.

 

Vaše kombinirane podatke upotrebljavamo za poboljšanje sadržaja, funkcionalnosti i upotrebljivosti aplikacije, uređaja i usluga, kao i za razvoj novih proizvoda i usluga. U ovom slučaju smatramo da se obrada vaših kombiniranih podataka temelji na legitimnom interesu trgovačkog društva Versuni.


Ako pristanete na primanje promotivnih poruka o proizvodima, uslugama, događanjima i promocijama trgovačkog društva Versuni ili promotivnih poruka naših partnera koje smo pažljivo odabrali, možemo vam slati marketinške i promotivne poruke putem e-pošte ili digitalnih kanala, kao što su mobilne aplikacije i društvene mreže. Kako bismo mogli prilagoditi komunikaciju vašim preferencijama i ponašanju te vam pružiti relevantnije i prilagođenije iskustvo, možemo analizirati vaše kombinirane podatke. U bilo kojem trenutku možete odbiti i odjaviti primanje takvih poruka.

Više tekstaManje teksta

Dopuštenja

Aplikacija može zatražiti vaše dopuštenje za pristup mogućnostima pohrane vašeg mobilnog uređaja, njegovim senzorima ili drugim značajkama (npr. fotografije, planer, imenik, kamera, Wi-Fi, geolokacija ili Bluetooth). Pristup nam je potreban kada je to izričito nužno za pružanje usluga kako je opisano u nastavku.

 

 • Bluetooth i Wi-Fi. Aplikacija treba Wi-Fi vezu za povezivanje s internetom. Aplikacija također treba Bluetooth/Wi-Fi za povezivanje vaših uređaja s aplikacijom. Možete u bilo kojem trenutku blokirati Bluetooth/Wi-Fi vezu u postavkama mobilnog uređaja.

 • Lokacija. Za neke modele uređaja operacijski sustav Android treba grubu geografsku lokaciju za povezivanje s uređajem. Operacijski sustav iOS također treba geolokaciju kako bi prepoznao kada su aplikacija i uređaj u blizini. Međutim, trgovačko društvo Versuni neće obrađivati te podatke ni na koji način. Ti će podaci ostati na vašem mobilnom uređaju gdje im trgovačko društvo Versuni neće moći pristupiti. Prikupljanje podataka o geografskoj lokaciji možete blokirati u bilo kojem trenutku u postavkama mobilnog uređaja.

 • Datoteke. Aplikacija treba pristup datotekama mobilnog uređaja zbog pohrane konfiguracija jezika i drugih datoteka koje aplikacija upotrebljava za rad (npr. priručnici, recepti, ilustracije, medijske datoteke ili drugi veliki programski resursi). Ako izbrišete aplikaciju, datoteke će se izbrisati s mobilnog uređaja.

 • Fotografije i multimedijski sadržaj. Ako na svoj profil dodate sliku profila, aplikacija traži dopuštenje za pristup fotoaparatu ili galeriji fotografija mobilnog uređaja. Operacijski sustav Android može zatražiti dopuštenje za videozapise, međutim aplikacija će upotrijebiti to dopuštenje samo za prijenos slike. Ako vaš uređaj podržava uslugu prepoznavanja hrane, aplikacija također traži dopuštenje za pristup kameri mobilnog uređaja za skeniranje posebnih vrsta hrane. Prepoznat će samo ograničeni broj vrsta hrane. Snimanje bilo čega drugog uzrokovat će prikazivanje poruke o pogrešci. Za ovu uslugu neće se prikupljati ni spremati nikakvi podaci.

 • Ponekad je dopuštenje tehnički preduvjet operacijskog sustava vašeg mobilnog uređaja. U tom slučaju aplikacija može zatražiti vaše dopuštenje za pristup određenom senzoru ili podacima, međutim te podatke nećemo prikupljati, osim ako je to potrebno zbog pružanja usluga.
Više tekstaManje teksta

Third parties

S kime dijelimo osobne podatke?

Trgovačko društvo Versuni može otkriti vaše osobne podatke pružateljima usluga treće strane, poslovnim partnerima ili drugim trećim stranama u skladu s ovom Obavijesti o zaštiti privatnosti i/ili primjenjivim zakonom.

 

Pružatelji usluga

Surađujemo s pružateljima usluga trećih strana koji nam pomažu izvoditi naše usluge, pružati ih, poboljšavati, razumjeti, prilagođavati, pružati podršku za njih i stavljati ih na tržište.


Vaše osobne podatke možemo dijeliti sa sljedećim pružateljima usluga:
 

 • Pružatelji IT usluga i usluga u oblaku
  Ti pružatelji usluga isporučuju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za rad aplikacije ili pružanje usluga. 

 • Pružatelji usluga analitike
  Ti pružatelji usluga isporučuju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu i/ili srodnu tehnologiju koja nam je potrebna za obavljanje analitike povezane s aplikacijom. Vidi također gore u odjeljku Kolačići i analitički podaci.

Trgovačko društvo Versuni zahtijeva od svojih pružatelja usluga odgovarajuću razinu zaštite vaših osobnih podataka sličnu razini koju i sami pružamo. Od naših pružatelja usluga zahtijevamo da obrađuju vaše osobne podatke isključivo u skladu s našim uputama i isključivo za navedene posebne svrhe, da imaju pristup minimalnoj količini podataka koji su im potrebni za pružanje određene usluge i da štite sigurnost vaših osobnih podataka.


Ostale treće strane

Trgovačko društvo Versuni može raditi i s trećim stranama koje obrađuju vaše osobne podatke za vlastite potrebe. Ako trgovačko društvo Versuni dijeli osobne podatke s trećim stranama koje upotrebljavaju vaše osobne podatke za vlastite potrebe, trgovačko društvo Versuni pobrinut će se da vas obavijesti i/ili dobije vašu privolu u skladu s primjenjivim zakonima prije dijeljenja vaših osobnih podataka. U tom slučaju pažljivo pročitajte njihove obavijesti o zaštiti privatnosti jer u njima obavještavaju korisnike o svojim praksama zaštite privatnosti, uključujući koje podatke prikupljaju, kako ih upotrebljavaju, obrađuju i štite.

 

U vezi s mogućim oglašavanjem trećih strana u aplikaciji: imajte na umu da vaše osobne podatke ne dijelimo s ovim partnerima. Čak i ako se odlučite za primanje marketinških poruka i ako dopustite sve kolačiće, vaše osobne podatke ne dijelimo s trećom stranom oglašivača. Mi analiziramo učinkovitost takvih partnerskih kampanja i obavještavamo naše partnere o toj učinkovitosti (npr. koliko je korisnika aplikacije kliknulo na oglas, koliko je korisnika aplikacije prihvatilo ponudu). Takvu analizu možemo napraviti na temelju pregleda upotrebe aplikacije i onda kada prihvatite kolačić društva Branch Metrics koji je prethodno opisan. Vanjsko izvještavanje o ovoj analizi učinkovitosti odvija se samo na zbirnoj osnovi, što znači da naš partner – treća strana – neće moći preusmjeriti te podatke ni jednom pojedinačnom korisniku aplikacije.


Trgovačko društvo Versuni ponekad prodaje poduzeće ili dio poduzeća drugom trgovačkom društvu. Takav prijenos vlasništva može uključivati prijenos vaših osobnih podataka koji su izravno povezani s prodanim poduzećem u trgovačko društvo koje je kupilo to poduzeće. Na temelju ove Obavijesti o zaštiti privatnosti trgovačko društvo Versuni može sva svoja prava i obveze slobodno prenijeti na bilo koje od naših povezanih društava tijekom udruživanja, akvizicije, restrukturiranja ili prodaje imovine, ili na temelju zakona ili na drugi način, te vaše osobne podatke možemo prenijeti na bilo koje od naših povezanih društava, pravnih sljednika ili na novog vlasnika.


Amazon

 

 • Alexa

Ovisno o modelu uređaja koji upotrebljavate, usluga Kitchen Plus Skill/ Coffee Plus Skill („Skill“) omogućuje vam da upravljate uređajem i dobivate informacije putem Amazon Alexa.

 

Kada omogućite Skill, trgovačko društvo Versuni omogućuju vam povezivanje vašeg Amazon računa s računom trgovačkog društva Versuni koji upotrebljavate za prijavu u aplikaciju. Prilikom povezivanja računa, trgovačka društva Versuni i Amazon zasebno donose tehničke mjere za potvrđivanje vašeg identiteta. Trgovačko društvo Versuni s Amazonom dijeli identifikacijske oznake računa, ali ne dijeli vjerodajnice vašeg računa, što uključuje ime ili adresu e-pošte.

 

Kada dajete govorne upute Alexi, Amazon šalje pisanu verziju vaših glasovnih naredbi trgovačkom društvu Versuni zajedno s jedinstvenom identifikacijskom oznakom. Te informacije obrađujemo kako bismo izvršili vaše naredbe i odgovorili u skladu s našom Obavijesti o zaštiti privatnosti. Naš pisani odgovor dijelimo s Amazonom kako bi vas Amazon mogao obavijestiti o ishodu vaše naredbe u skladu s Amazonovom Obavijesti o zaštiti privatnosti i Uvjetima upotrebe. Trgovačko društvo Versuni i Alexa također mogu razmjenjivati informacije o uređaju kojim odlučite upravljati putem usluge Skill, uključujući i informacije o ažuriranju, promjeni ili uklanjanju uređaja.

 

 • Usluga Amazon Dash Replenishment Services (DRS).

U nekim državama dostupan je DRS. Kad se pretplatite na uslugu DRS, Aplikacija će automatski naručiti Zrna ili filtar AquaClean putem Amazona. U tu svrhu, potrebno je prijaviti se na Amazon račun, a Amazon će vam omogućiti svoje usluge.

 

Nakon što postavite svoju pretplatu na DSR, s Amazonom dijelimo sljedeće podatke: serijski broj i model (hx broj) vašeg Uređaja te dnevne ukupne zalihe Zrna kave i filtra AquaClean. Kako bismo pratili vašu pretplatu, pohranjujemo vaš Amazonov korisnički broj. Ako odustanete od pretplate na DRS, obrisat ćemo taj korisnički broj.

 

Razumijete da vaše naredbe i odgovori mogu biti osobni podaci. Također razumijete da vam trgovačko društvo Amazon pruža vlastite usluge i da nam davanjem privole dajete uputu da vaše osobne podatke podijelimo s Amazonom. Amazon može obrađivati vaše osobne podatke u zemljama izvan vaše zemlje boravišta, što možda neće pružiti odgovarajuću zaštitu osobnih podataka u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 (GDPR). Svoju privolu možete povući u bilo kojem trenutku onemogućavanjem usluge Skill. Za dodatne informacije pročitajte Amazonovu Obavijest o zaštiti privatnosti i Uvjete upotrebe.


Prijenos izvan granica

Vaši osobni podaci mogu se pohraniti i obrađivati u bilo kojoj zemlji u kojoj imamo postrojenja ili u kojoj angažiramo pružatelje usluga, a upotrebom usluga potvrđujete prijenos (ako postoji) informacija u zemlje izvan vaše zemlje prebivališta, koje mogu imati različita pravila o zaštiti podataka u odnosu na ona u vašoj zemlji. U određenim okolnostima, sudovi, tijela koja provode zakone, regulatorne agencije ili tijela nadležna za sigurnost u tim drugim zemljama mogu imati pravo na pristup vašim osobnim podacima. 


Ako se nalazite na području EGP-a, vaši osobni podaci mogu se prenijeti našim povezanim društvima ili pružateljima usluga u zemljama izvan EGP-a koje Europska komisija priznaje kao zemlje koje pružaju odgovarajuću razinu zaštite podataka u skladu sa standardima EGP-a. Za prijenose iz EGP-a u zemlje za koje Europska komisija smatra da nemaju odgovarajuću razinu zaštite podataka uveli smo odgovarajuće mjere, kao što su standardne ugovorne odredbe koje je odobrila Europska komisija radi zaštite vaših osobnih podataka. 


Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Vaše ćemo osobne podatke čuvati onoliko dugo koliko je to potrebno ili dopušteno s obzirom na svrhu (svrhe) za koju se podaci prikupljaju. Kriteriji na temelju kojih određujemo razdoblje čuvanja podataka uključuju: (i) koliko dugo upotrebljavate aplikaciju i usluge; (ii) postoji li pravna obveza kojoj podliježemo, ili (iii) je li čuvanje podataka preporučljivo s obzirom na naš pravni položaj (npr. u pogledu primjenjivih zastara, sudskih postupaka ili regulatornih istraga).

Više tekstaManje teksta

Choices and rights

Vaši odabiri i prava

Ako želite podnijeti zahtjev za pristup, ispravak, brisanje, ograničavanje obrade ili prigovor na obradu svojih osobnih podataka koje ste nam prethodno dali ili ako želite podnijeti zahtjev za elektroničkom kopijom vaših osobnih podataka u svrhu njihova prijenosa drugom trgovačkom društvu (u onoj mjeri u kojoj je vaše pravo na prenosivost podataka određeno primjenjivim zakonom), možete nam se obratiti ovdje. Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti u skladu s primjenjivim zakonom.

 

Molimo vas da u svom zahtjevu navedete kojim osobnim podacima želite pristupiti, ispraviti ih, izbrisati, ograničiti njihovu obradu ili uložiti prigovor na njihovu obradu. Zbog vaše zaštite možemo provoditi samo zahtjeve o osobnim podacima povezanima s vašim računom, vašom adresom e-pošte ili drugim podacima o računu koje upotrebljavate za slanje vašeg zahtjeva, a možda ćemo trebati provjeriti vaš identitet prije provedbe vašeg zahtjeva. Pokušat ćemo ispuniti vaš zahtjev što je prije moguće.


U slučajevima u kojima je za prikupljanje i/ili obradu vaših osobnih podataka potrebna vaša privola, svoju privolu možete povući u bilo kojem trenutku, i to neće utjecati na zakonitost obrade na temelju privole prije povlačenja privole.


Imajte na umu da ako iskoristite (neke) svoje izbore i prava, možda se više nećete moći koristiti našim uslugama u cijelosti ili djelomično.


Kada obrađujemo vaše osobne podatke na temelju zakonske obveze kojoj podliježemo, što uključuje komunikaciju s nama kako biste ostvarili neko od svojih prava, smatramo da je takva obrada podataka zakonita.


Kada vaše osobne podatke obrađujemo na temelju izvršavanja ugovora za potrebe usluga, ako ne primimo vaše podatke možda nećemo moći pružiti usluge.

Više tekstaManje teksta

We protect your personal data

Štitimo vaše osobne podatke

Našu dužnost zaštite podataka koje ste povjerili trgovačkom društvu Versuni shvaćamo ozbiljno i vaše podatke štitimo od slučajnih ili neovlaštenih izmjena, gubitka, zlouporabe, otkrivanja ili pristupa. Trgovačko društvo Versuni primjenjuje različite tehnologije za zaštitu te tehničke i organizacijske mjere koje pomažu u zaštiti vaših podataka. U tu svrhu provodimo, između ostalog, nadzor pristupa, upotrebljavamo vatrozidove i sigurne protokole.

Više tekstaManje teksta

Special information for parents

Posebne informacije za roditelje

Iako usluge nisu namijenjene djeci, u skladu s primjenjivim zakonom, politika je trgovačkog društva Versuni da postupa u skladu sa zakonom i zahtijeva privolu roditelja ili skrbnika prije prikupljanja, upotrebe ili otkrivanja osobnih podataka djece. Predani smo zaštiti potreba za privatnošću djece i snažno potičemo roditelje i skrbnike da preuzmu aktivnu ulogu u internetskim aktivnostima i interesima svoje djece.


Ako ste roditelj ili skrbnik i saznali ste da nam je vaše dijete ustupilo svoje osobne podatke bez vaše privole, molimo da nam se obratite ovdje. Ako saznamo da nam je neko dijete dalo svoje osobne podatke, izbrisat ćemo njegove ili njezine podatke iz naših datoteka.

Više tekstaManje teksta

Changes to the privacy notice

Izmjene ove Obavijesti o zaštiti privatnosti

Naše usluge mogu se povremeno mijenjati bez prethodne obavijesti. Zbog toga zadržavamo pravo povremene izmjene ili ažuriranja ove Obavijesti o zaštiti privatnosti. Prilikom ažuriranja ove Obavijesti o zaštiti privatnosti ažurirat ćemo i datum na vrhu ove Obavijesti o zaštiti privatnosti.


Preporučujemo vam da redovito pregledavate najnoviju verziju ove Obavijesti o zaštiti privatnosti. 


Nova Obavijest o zaštiti privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave. Ako se ne slažete s izmijenjenom obavijesti, promijenite svoje postavke ili razmotrite prestanak upotrebe naših usluga. Ako nastavite pristupati ili upotrebljavati naše usluge nakon što te promjene stupe na snagu, potvrđujete da ste obaviješteni i suglasni s Obavijesti o zaštiti privatnosti kako je izmijenjena.

Više tekstaManje teksta

contact image

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja o ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti ili o načinu na koji trgovačko društvo Versuni upotrebljava vaše osobne podatke, s trgovačkim društvom Versuni ili našim službenikom za zaštitu podataka možete stupiti u kontakt ovdje. Osim toga, imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu nadležnom za vašu zemlju ili regiju.

 

Versuni Netherlands B.V., 

Claude Debussylaan 88, 1082MD

Amsterdam, Nizozemska

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Našu web stranicu najbolje možete pregledati u najnovijoj verziji Microsoft Edgea, Google Chromea ili Firefoxa.