Obavijest o privatnosti za aplikaciju Lumea IPL


Ova obavijest o privatnosti posljednji je put ažurirana 17. lipnja 2019.

Aplikacija Lumea IPL pruža usluge koje vam pomažu postaviti raspored tretmana i ciljeve za uklanjanje dlačica, primati podsjetnike radi praćenja rasporeda tretmana, dobivati personalizirane savjete za uporabu na temelju napretka te pratiti napredak i uporabu uređaja Lumea, kao i druge usluge ("Usluge") za korisnike diljem svijeta. Namjena je ove Obavijesti o privatnosti pomoći vam u razumijevanju naših praksi povezanih s privatnošću kada upotrebljavate naše Usluge, uključujući informacije o tome koje podatke prikupljamo, zašto ih prikupljamo i što činimo s njima te koja su vaša individualna prava.
 

Aplikacija Lumea IPL upotrebljava osobne podatke koje je prikupila ili obradila aplikacija za mobilne uređaje Lumea IPL ("Aplikacija").
 

Ova obavijest o privatnosti odnosi se na osobne podatke koje je prikupila ili obradila Aplikacija, kojima upravlja ili koje kontrolira tvrtka Koninklijke Philips Electronics N.V. ili bilo koja od njezinih podružnica ili povezanih tvrtki ("Philips", "naš", "mi" ili "nas").


Pročitajte i našu Obavijest o kolačićima i Odredbe uporabe u kojima se opisuju uvjeti uporabe naših Usluga.

 

Koji se Osobni podaci prikupljaju i u koje svrhe


Osobne podatke primamo ili prikupljamo, kao što je detaljno opisano u nastavku, kada pružamo Usluge, kao i kada preuzmete i instalirate Aplikaciju, pristupite joj ili kada upotrebljavate Usluge. Te osobne podatke možemo upotrebljavati za izvršavanje Usluga koje zatražite u okviru ugovorne obveze, za upravljanje Uslugama i pružanje podrške za njih te pružanje, poboljšanje, prilagođavanje ili prodaju Usluga na temelju svog legitimnog interesa ili radi ispunjavanja pravnih obveza kojima možemo biti podložni.
 

Osjetljivi osobni podaci
 

Prije prikupljanja osjetljivih osobnih podataka obavijestit ćemo vas o tome i zatražit ćemo vašu izričitu suglasnost. Ti podaci obuhvaćaju boju dlačica i nijansu kože. Suglasnost možete povući u bilo kojem trenutku, bez utjecaja na zakonitost obrađivanja utemeljenu na suglasnosti koju ste dali prije nego što ste je povukli.
 

Osjetljivi osobni podaci
 

Nemojte nam slati niti otkrivati nikakve osjetljive osobne podatke (npr. OIB, informacije povezane s rasnim ili etničkim podrijetlom, političko opredjeljenje, religija ili druga vjerovanja, zdravstveno stanje, biometrijska ili genetička svojstva, informacije o kažnjavanju ili članstvo u sindikatu) u Aplikaciji, putem nje ili na neki drugi način.
 

Podaci o računu
 

Osobne podatke prikupljamo kada izradite račun. U Aplikaciju se možete prijaviti s pomoću računa MyPhilips ili upotrebom profila društvene mreže. Osobni podaci koje prikupljamo mogu obuhvaćati vaše korisničko ime, profilnu fotografiju, ime, adresu e-pošte, spol, datum rođenja / dob, državu, jezik, najnoviju objavu, URL profila, profil društvene mreže, lokaciju i lozinku.
 

 • Prikupljeni osobni podaci upotrebljavaju se za izrađivanje računa i upravljanje njime. Račun možete upotrebljavati za sigurnu prijavu u aplikaciju. Ako izradite račun MyPhilips za prijavu u aplikaciju, poslat ćemo vam poruku e-pošte za dobrodošlicu kako bismo potvrdili vaše korisničko ime i lozinku, komunicirali s vama radi odgovora na upite, slali vam obavijesti koje se tiču isključivo usluge ili izravne marketinške komunikacije u slučaju da to prihvatite. Račun MyPhilips možete upotrebljavati i za naručivanje proizvoda ili usluge tvrtke Philips, sudjelovanje u promociji ili igri, sudjelovanje u aktivnosti društvene mreže povezanoj s promocijom tvrtke Philips (na primjer, kada pritisnete "sviđa mi se" ili "dijeli") i sudjelovanje u testiranju proizvoda ili anketama.
   

Facebook
 

Upotrebljavamo prijavu na Facebook. Ona vam omogućava prijavljivanje u našu aplikaciju putem sigurnosnih podataka za prijavu na Facebook. Philips će prikupiti sigurnosne podatke za prijavu na Facebook, vaše ime, adresu e-pošte i sliku povezanu s vašim računom za Facebook. Osim toga, Facebook u slučaju upotrebe prijave na Facebook prikuplja i sljedeće informacije:
 

 • Podatke o konfiguraciji: Nakon što se korisnik prijavi, SDK će s vremena na vrijeme pokretati pozadinske zahtjeve za automatsko upravljanje trajanjem pristupnog tokena.
 • Informacije o pogreškama: SDK će bilježiti informacije o pogreškama, uključujući i one tijekom pokretanja SDK-a, koje mogu uključivati korisničke ID-ove pojedinaca prijavljenih na Facebook.
 • Kratkoročni podaci: SDK mjeri korisničku aktivnost za potrebe upravljanja prevarama i zloupotrebama. Za one koji nisu prijavljeni na Facebook, podaci će se zadržati tek vrlo kratko vrijeme.

Više informacija o tome kako Facebook upotrebljava informacije možete pronaći u njihovim pravilima privatnosti (dostupne na sljedećoj adresi: facebook.com/about/privacy).
 

Drugi dani podaci
 

Ti podaci obuhvaćaju boju dlačica i nijansu kože, postavke obavijesti, povijest tretmana, ciljeve, uporabu uređaja Lumea i odgovore u sklopu anketa.
 

 • Prikupljeni podaci upotrebljavaju se kao pomoć za određivanje rasporeda tretmana i ciljeva, primanje podsjetnika za raspored tretmana, ali i dobivanje prilagođenih savjeta za uporabu na temelju napretka te praćenje napretka i uporabe uređaja Lumea. To postižemo tako da vam šaljemo automatske obavijesti putem Aplikacije ili e-pošte.
   

Kolačići
 

Kolačiće, oznake ili slične tehnologije upotrebljavamo za upravljanje Uslugama te njihovo pružanje, poboljšanje, razumijevanje i prilagođavanje. Kolačići nam omogućuju prepoznavanje vašeg mobilnog uređaja i prikupljanje osobnih podataka među kojima su vaš jedinstveni korisnički broj uređaja, IP adresa vašeg mobilnog uređaja, vrsta internetskog preglednika na mobilnom uređaju ili operacijski sustav koji upotrebljavate, podaci o sesiji i uporabi ili informacije o radu usluge, a to su informacije o uporabi Aplikacije.
 

Ako želite dodatne informacije o uporabi kolačića ili drugih sličnih tehnologija koje se upotrebljavaju u ovoj Aplikaciji, pročitajte našu Obavijest o kolačićima.
 

Podaci o lokaciji
 

Kad dopustite pristup podacima o lokaciji, možemo prikupljati podatke o zemljopisnoj lokaciji mobilnog uređaja. U bilo kojem trenutku možete blokirati prikupljanje podataka o zemljopisnoj lokaciji putem postavki Aplikacije ili mobilnog uređaja.
 

 • Kada koristite funkciju "Pronađite Philips u svojoj blizini" na stranici podrške, morate podijeliti svoje podatke o lokaciji s tvrtkom Philips. Ako upotrebljavate naše značajke lokacije, na temelju vaših podataka o lokaciji usmjerit ćemo vas u prodavaonicu u vašoj blizini ili na podatke za kontakt službe za korisničku podršku u vašoj državi.
   

Informacije o transakciji
 

Ako plaćate naše Usluge, možemo dobivati informacije i potvrde, kao što su računi, uključujući one iz prodavaonica aplikacija ili od trećih strana koje obrađuju plaćanje.
 

Podrška za kupce
 

Možete nam dati informacije povezane s vašom upotrebom Usluga, uključujući interakciju s tvrtkom Philips i način na koji vas možemo kontaktirati radi pružanja korisničke podrške. Upravljamo Uslugama i pružamo ih, uključujući osiguravanje korisničke podrške te poboljšanje, popravljanje i prilagođavanje Usluga. Vaše informacije upotrebljavamo i kako bismo vam odgovorili kad nas kontaktirate.
 

Kombinirani podaci
 

Možemo kombinirati osobne podatke, uključujući podatke o računu, druge podatke koje nam date, kolačiće, podatke o lokaciji, podatke prikupljene tijekom interakcija s digitalnim kanalima tvrtke Philips i uporabe tih kanala, kao što su društvene mreže, web-mjesta, e-pošta, aplikacije i povezani proizvodi, IP adresa, kolačići, informacije o uređaju, komunikacija koju pritisnete ili dodirnete, detalji o lokaciji i web-mjesta koja posjetite.
 

Kombinirani podaci analiziraju se i upotrebljavaju radi pružanja Usluga kao što su pomoć u određivanju rasporeda tretmana i ciljeva, primanje podsjetnika za raspored tretmana, dobivanje prilagođenih savjeta za uporabu na temelju napretka, praćenje napretka i uporabe uređaja Lumea te kako bi nam pomogli da poboljšamo sadržaj, funkcionalnost i lakoću uporabe Aplikacije, Uređaja i Usluga, kao i da razvijamo nove proizvode i usluge.
 

Ako prihvatite primanje promotivne komunikacije o proizvodima, uslugama, događajima i promocijama tvrtke Philips koji su relevantni za vas na temelju vaših preferencija i internetskih navika, možemo vam slati marketinšku i promotivnu komunikaciju e-poštom, telefonom i drugim digitalnim kanalima, kao što su aplikacije za mobilne uređaje i društvene mreže. Kako bismo mogli prilagoditi komunikaciju prema vašim preferencijama i navikama te pružiti vam relevantniji i prilagođeniji doživljaj, možemo analizirati i kombinirati vaše osobne podatke. U bilo kojem trenutku možete odbiti tu komunikaciju i otkazati predbilježbu na nju.
 

Dopuštenja
 

Aplikacija može zatražiti dopuštenje za pristup telefonu ili senzorima (npr. fotoaparat, Wi-Fi, zemljopisna lokacija ili Bluetooth) ili drugim podacima (npr. fotografije, raspored ili kontakti) na mobilnom uređaju.
 

 • Te podatke upotrebljavamo samo kada je to potrebno za pružanje Usluga i samo nakon što nam date izričitu suglasnost.
 • Ponekad je dopuštenje tehnički preduvjet operacijskih sustava mobilnih uređaja. U tom slučaju, Aplikacija može zatražiti dopuštenje za pristup tim senzorima ili podacima, ali neće prikupljati te podatke, osim ako to nije nužno za pružanje Usluge aplikacije i samo nakon što date suglasnost.

 

S kime se dijele Osobni podaci?


Philips može otkriti vaše osobne podatke davateljima usluga treće strane, poslovnim partnerima ili ostalim trećim stranama sukladno ovoj Obavijesti o privatnosti i/ili primjenjivom zakonu.
 

Davatelji usluga
 

Surađujemo s davateljima usluga treće strane koji nam pomažu u upravljanju Uslugama i pružanju podrške za njih te pružanju, poboljšanju, razumijevanju, prilagođavanju i prodaji Usluga.
 

Vaše osobne podatke možemo dijeliti sa sljedećim davateljima usluga:
 

 • Davatelji IT usluga i usluga računalnog oblaka
   

Ti davatelji usluga pružaju potreban hardver, softver, umrežavanje, pohranu, transakcijske usluge i/ili srodnu tehnologiju potrebnu za pokretanje Aplikacije ili pružanje Usluga.
 

Philips od svojih davatelja usluga zahtijeva adekvatnu razinu zaštite osobnih podataka sličnu razini koju i sami pružamo. Od svojih davatelja usluga zahtijevamo da obrađuju osobne podatke samo sukladno našim uputama i samo u specifične svrhe koje su navedene, da imaju pristup minimalnoj količini podataka koju trebaju za pružanje specifične usluge i da zaštite sigurnost osobnih podataka.
 

Druge treće strane
 

Philips može surađivati i s trećim stranama koje obrađuju osobne podatke u vlastite svrhe. Pažljivo pročitajte njihove obavijesti o privatnosti jer vas informiraju o praksama koje se tiču privatnosti, uključujući vrstu podataka koje prikupljaju te način na koji ih upotrebljavaju, obrađuju i štite.
 

Ako Philips podijeli osobne podatke s trećom stranom koja ih upotrebljava u vlastite svrhe, Philips će se pobrinuti da vas obavijesti i/ili dobije vašu suglasnost sukladno primjenjivim zakonima prije nego što podijelite osobne podatke.
 

Može se dogoditi da Philips proda poslovni odjel ili neki njegov dio drugoj tvrtki. Takav prijenos vlasništva može obuhvaćati i prijenos Vaših osobnih podataka izravno povezanih s tim dijelom poslovanja tvrtki kupcu. Sva svoja prava i obveze prema ovoj Obavijesti o privatnosti tvrtka Philips slobodno može dodijeliti bilo kojoj od svojih podružnica po pitanju spajanja, preuzimanja, promjene strukture ili prodaje sredstava, ili sukladno zakonskom djelovanju ili na neki drugi način, a osobne podatke možemo prenijeti bilo kojoj svojoj podružnici, sljednim entitetima ili novom vlasniku.
 

Prijenos izvan granica
 

Vaši osobni podaci mogu se pohranjivati i obrađivati u bilo kojoj državi u kojoj imamo objekte ili u kojoj angažiramo davatelje usluga, a uporabom Usluga dajete suglasnost za prijenos informacija (ako postoji) u države izvan države u kojoj živite koje mogu imati pravila za zaštitu podataka koja se razlikuju od onih u vašoj državi. U određenim okolnostima sudovi, agencije za provođenje zakona, regulatorne agencije ili nadležne službe za sigurnost u tim drugim državama mogu imati pristup vašim osobnim podacima.

 

Ako se nalazite u Europskom gospodarskom prostoru, vaši osobni podaci mogu se prenijeti našim podružnicama ili davateljima usluge u državama izvan Europskog gospodarskog prostora kojima Europska komisija priznaje adekvatnu razinu zaštite podataka prema standardima Europskog gospodarskog prostora (cijeli popis tih država dostupan je ovdje). Kad su u pitanju prijenosi iz Europskog gospodarskog prostora u države koje Europska komisija ne smatra adekvatnima, kao što su Sjedinjene Američke Države, uveli smo odgovarajuće mjere, kao što su Obvezujuća korporacijska pravila za podatke klijenata, dobavljača i poslovnih partnera i/ili standardne ugovorne klauzule koje prihvaća Europska komisija za zaštitu Osobnih podataka. Kopiju tih mjera možete dobiti tako da pratite navedenu vezu ili kontaktirate privacy@philips.com.

 

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke?


Vaše osobne podatke zadržat ćemo sve dok je to potrebno ili dopušteno za svrhe u koje su prikupljeni. Kriteriji koje upotrebljavamo za utvrđivanje razdoblja zadržavanja podataka obuhvaćaju: (i) trajanje uporabe Aplikacije i Usluga; (ii) postoji li pravna obveza kojoj smo podložni; ili (iii) preporučuje li se zadržavanje podataka s obzirom na naš pravni položaj (primjerice s obzirom na primjenjive zakone o zastari, pravne procese ili regulatorne istrage).

 

Vaši izbori i prava


Ako želite poslati zahtjev za pristup, ispravljanje, brisanje, ograničenje ili prigovor obradi osobnih podataka koje ste nam ranije dali ili ako želite poslati zahtjev za primanje elektroničke kopije osobnih podataka u svrhe njihovog prijenosa u drugu tvrtku (u mjeri u kojoj vam to omogućuje ovo pravo na prijenos podataka sukladno primjenjivom zakonu), možete nas kontaktirati na privacy@philips.com. Na vaš zahtjev odgovorit ćemo sukladno primjenjivom zakonu.
 

U zahtjevu jasno navedite kojim osobnim podacima želite pristupiti radi ispravljanja, brisanja, ograničenja ili prigovora obradi . Radi vaše zaštite, možemo ispuniti samo one zahtjeve koji se tiču osobnih podataka povezanih s vašim računom, adresom e-pošte ili drugim informacijama računa koje upotrebljavate za slanje zahtjeva, a prije ispunjavanja zahtjeva možda ćemo morati potvrditi vaš identitet. Vaše zahtjeve nastojat ćemo ispuniti što prije ako je to razumno izvedivo.
 

Imajte na umu da ako upotrijebite neke od odabira i prava, možda nećete moći upotrebljavati određene usluge tvrtke Philips (u cjelini ili dijelom).

 

Štitimo Vaše osobne podatke


Ozbiljno shvaćamo svoju dužnost za zaštitu podataka koje povjerite tvrtki Philips od slučajnog ili neovlaštenog mijenjanja, gubitka, zlouporabe, otkrivanja ili pristupa. Philips upotrebljava razne tehnologije zaštite te tehničke i organizacijske mjere koje pomažu u zaštiti podataka. U tu svrhu primjenjujemo, između ostaloga, kontrolu pristupa, upotrebljavamo vatrozidove i sigurnosne protokole.
 

Posebne informacije za roditelje


Iako Usluge nisu namijenjene djeci, sukladno primjenjivom zakonu, pravilo tvrtke Philips nalaže poštovanje zakona kada on zahtijeva dopuštenje roditelja ili skrbnika prije prikupljanja, upotrebe ili otkrivanja osobnih podataka djece. Predani smo zaštiti privatnosti djece te potičemo roditelje i skrbnike da preuzmu aktivnu ulogu u internetskim aktivnostima i interesima svoje djece.
 

Ako roditelj ili skrbnik sazna da nam je njegovo dijete dalo svoje osobne podatke bez njegovog dopuštenja, može nas kontaktirati na privacy@philips.com. Ako saznamo da nam je dijete dalo svoje osobne podatke, te ćemo podatke izbrisati iz svoje baze.

 

Specifične lokalne informacije: Prava privatnosti u Kaliforniji (samo SAD)


Dio 1798.83 građanskog zakonika Kalifornije dopušta našim klijentima koji su stanovnici Kalifornije da od nas jednom godišnje zatraže i besplatno dobiju informacije o osobnim podacima (ako ih ima) koje smo dali na uvid trećim stranama u izravne marketinške svrhe tijekom prethodne kalendarske godine. Ako je to primjenjivo, te informacije obuhvaćaju popis kategorija osobnih informacija koje su podijeljene te nazive i adrese svih trećih strana s kojima smo podijelili informacije u prethodnoj kalendarskoj godini. Ako ste stanovnik Kalifornije i želite podnijeti takav zahtjev, posjetite naše web-mjesto s informacijama o privatnosti: philips.com/a-w/privacy/questions-and-feedback

 

Promjene Obavijesti o privatnosti


Naše Usluge mogu se s vremena na vrijeme promijeniti bez prethodne obavijesti. Iz tog razloga zadržavamo pravo povremene promjene ili ažuriranja ove Obavijesti o privatnosti . Kad ažuriramo ovu Obavijest o privatnosti, ažurirat ćemo i datum na vrhu Obavijesti o privatnosti.
 

Savjetujemo vam da redovito provjeravate najnoviju verziju ove Obavijesti o privatnosti.
 

Nova Obavijest o privatnosti stupit će na snagu po objavi. Ako ne prihvaćate promijenjenu obavijest, trebate promijeniti svoje preferencije ili razmisliti o tome da prestanete upotrebljavati naše Usluge. Ako nastavite pristupati našim Uslugama ili ih upotrebljavati nakon što spomenute promjene stupe na snagu, potvrđujete da ste informirani i prihvaćate promijenjenu Obavijest o privatnosti.

 

Kontaktirajte nas


Ako imate ikakva pitanja o ovoj Obavijesti o privatnosti ili o načinu na koji Philips upotrebljava osobne podatke, kontaktirajte našeg službenika za zaštitu podataka na privacy@philips.com. Umjesto toga, imate pravo uložiti pritužbu nadležnom tijelu odgovornom za vašu državu ili regiju.

 

Koninklijke Philips N.V.

High Tech Campus 5

5656AE, Eindhoven

The Netherlands

Našu web stranicu najbolje možete pregledati u najnovijoj verziji Microsoft Edgea, Google Chromea ili Firefoxa.