Consumer
Proizvodi

  Česta pitanja

    Želite li se dodatno informirati o LED žaruljama? Informacije ćete pronaći putem pet najčešćih pitanja.    

1. Kako stabilizirati svjetlosni tok?

 

Na mnogim novim prigušivačima nalazi se vijak koji se ručno može prilagoditi radi regulacije odgovarajuće razine tereta. Ako se vijak ne nalazi na odgovarajućem mjestu, može doći do neželjenih pojava kao što su zujanje i treperenje. Prilagodite položaj vijka da biste postigli stabilan svjetlosni tok. Ako vam je potrebna dodatna podrška, obratite se službi za potrošače tvrtke Philips.

2. Koju vrstu prigušivača koristiti za LED žarulju ili spot reflektorku?

 

Philips u ponudi ima niz žarulja i reflektorki koje je moguće prigušiti, a njihovu je kompatibilnost ispitao na reprezentativnom broju europskih prigušivača.

Pogledajte popis kompatibilnih prigušivača za žarulje i spot reflektorke da biste saznali koje prigušivače preporučuje Philips.

 

Pogledajte popis kompatibilnih prigušivača za LED žarulje i spot reflektorke tvrtke Philips (PDF)

 

3. Primjećujem promjenu u razini svjetlosti u nekim trenucima tijekom dana.  Može li to oštetiti proizvod?


Opskrbljivač električnom energijom u točno određenim trenucima u danu šalje impulse radi prebacivanja opskrbe električne energije s dnevne na noćnu i obrnuto. U nekim trenucima i usisavači mogu uzrokovati smetnje u mreži kad se uključe. No to ne šteti proizvodu.

 

Kako spriječiti interferencije s audiosustavom?

Do interferencije može doći ako su kabeli za napajanje isprepleteni s kabelima za zvučnike. To možete spriječiti udaljavanjem dva ulazna kabela svjetiljke od audiosustava.

 

4. Mogu li na jednom prigušivaču pomiješati LED žarulje s fluorescentnim ili drugim induktivnim izvorima svjetlosti?

 

Ne, to će imati neželjene rezultate, npr. treperenje.

 

5. Koju vrstu prigušivača koristiti za LED svjetiljku?
zlatni-prigusivac
Kad se na pakiranju nalazi zlatna ikona prigušivača, proizvod se može regulirati svim vrstama prigušivača na principu prekida faze koji se prodaju u Europi. Svjetlo se može prigušiti i na 0 – 2 % maksimalne početne jačine.
Kad se na pakiranju nalazi srebrna ikona prigušivača, proizvod je kompatibilan s određenim vrstama prigušivača na principu prekida faze (onima povratne faze).

Philips je pomoću ispitivanja reprezentativnog broja europskih prigušivača utvrdio kompatibilnost svojih svjetiljki. Prigušivači su navedeni na popisu kompatibilnih prigušivača te su predani po performansama.

 

Pogledajte popis kompatibilnih prigušivača
za LED svjetiljke tvrtke Philips (PDF)

 

Za sve navedene prigušivače jamčimo optimalne performanse ako su povezani s do tri LED svjetiljke tvrtke Philips sa srebrnom ikonom prigušivača ili do šest LED svjetiljki tvrtke Philips sa zlatnom ikonom prigušivača.

Potrebna vam je dodatna pomoć? Odaberite odgovarajuću žarulju

Da biste se dodatno informirali o rasvjetnim tijelima tvrtke Philips, pogledajte naše videozapise ili kliknite ovdje
LED žarulje

LED žarulje

 

Uz LED žarulje možete preobraziti životni prostor i unijeti u njega prekrasno, toplo bijelo svjetlo. U ovom vodiču pokazujemo vam neograničene mogućnosti osvjetljenja uz LED žarulje. LED žaruljama možete uštedjeti do 90 % električne energije i novac.

Svjetlosni efekt

Svjetlosni efekt

 

Pogledajte na koji način premaz utječe na svjetlosni efekt i kako to iskoristiti za postizanje odgovarajuće osvjetljenja. Žarulje s mutnim staklom proizvode raspršenu svjetlost. Prozirne žarulje proizvode svjetlucavo, prirodno toplo svjetlo.

Štedne žarulje

Štedne žarulje

 

Štedne žarulje, koje se nazivaju i kompaktne fluorescentne žarulje, uz manju potrošnju energije proizvode jednaku količinu svjetlosti kao klasične žarulje. Pogledajte kako pomoću štednih žarulja postići dojam i ozračje u skladu s raspoloženjem te smanjiti troškove električne energije.

 

Halogene žarulje

Halogene žarulje 

 

Halogene žarulje najbrži su i najjednostavniji način zamjene klasičnih žarulja. Pogledajte široki raspon mogućnosti koje nude halogene žarulje uz jednaku kvalitetu toplog, svjetlucavog osvjetljenja kao i klasične žarulje. Halogene žarulje najbrži su i najjednostavniji način zamjene klasičnih žarulja. Štedne žarulje – kako odabrati odgovarajuću tehnologiju rasvjete.

Pod svjetlom reflektora

Pogledajte ostale proizvode za rasvjetu