Consumer
Proizvodi

  Česta pitanja

    Želite li se dodatno informirati o LED žaruljama? Informacije ćete pronaći putem pet najčešćih pitanja.    

1. Koje su prednosti kompaktne fluorescentne žarulje?

Kompaktne fluorescentne žarulje dulje traju i troše manje električne energije od običnih žarulja sa žarnom niti. Izvrstan su odabir ako tražite jednostavan način uštede energije i smanjenja iznosa računa za električnu energiju.
 
2. Koliko će dugo trajati?


Kompaktne fluorescentne žarulje imaju životni vijek od 6000 do 15 000 sati upotrebe, pa ih je rijetko potrebno mijenjati. U usporedbi s time, obična žarulja sa žarnom niti obično traje do 1000 sati.

 

Na stvarni životni vijek utječu broj uključivanja i isključivanja te okružje u kojem se žarulja koristi (iznimno hladna i iznimno topla okolina može skratiti vijek trajanja žarulje).
 

3. Gdje koristiti ravne žarulje?

Popularni oblik ravnih žarulja savršen je za funkcionalnu rasvjetu, a najčešće se koristi u namjenskim svjetiljkama ili za osvjetljavanje velikih prostora kao što su hodnici i garaže u kojima je sama žarulja manje vidljiva.
 
4. Gdje koristiti spiralne žarulje?

Kompaktni spirali oblik savršeno pristaje u manja rasvjetna tijela, a ako vam je potreban jači svjetlosni tok da biste doista osvijetlili prostor, takve su vam žarulje prvi izbor
 
5. Kakvim su primjenama namijenjeni standardni oblik i dekorativni oblik žarulje

Standardni oblik žarulje najuobičajeniji je oblik, a najprikladniji je za stvaranje atmosfere i ugodnog ozračja te se uglavnom koristi za stolne i stropne svjetiljke. Dostupan je i u raznim dekorativnim oblicima za ukrasna rasvjetna tijela na kojima je žarulja vidljivija.
 
6. Što učiniti kad fluorescentna kompaktna žarulja prestane funkcionirati?

S kompaktnim fluorescentnim žaruljama potrebno je 
odnositi se kao s posebnim otpadom. Morate ih odnijeti u lokalno reciklažno dvorište.
 

Potrebna vam je dodatna pomoć? Odaberite odgovarajuću žarulju

Da biste se dodatno informirali o rasvjetnim tijelima tvrtke Philips, pogledajte naše videozapise ili kliknite ovdje
LED žarulje

LED žarulje

 

Uz LED žarulje možete preobraziti životni prostor i unijeti u njega prekrasno, toplo bijelo svjetlo. U ovom vodiču pokazujemo vam neograničene mogućnosti osvjetljenja uz LED žarulje. LED žaruljama možete uštedjeti do 90 % električne energije i novac.

Svjetlosni efekt

Svjetlosni efekt

 

Pogledajte na koji način premaz utječe na svjetlosni efekt i kako to iskoristiti za postizanje odgovarajuće osvjetljenja. Žarulje s mutnim staklom proizvode raspršenu svjetlost. Prozirne žarulje proizvode svjetlucavo, prirodno toplo svjetlo.

Štedne žarulje

Štedne žarulje

 

Štedne žarulje, koje se nazivaju i kompaktne fluorescentne žarulje, uz manju potrošnju energije proizvode jednaku količinu svjetlosti kao klasične žarulje. Pogledajte kako pomoću štednih žarulja postići dojam i ozračje u skladu s raspoloženjem te smanjiti troškove električne energije.

 

Halogene žarulje

Halogene žarulje 

 

Halogene žarulje najbrži su i najjednostavniji način zamjene klasičnih žarulja. Pogledajte široki raspon mogućnosti koje nude halogene žarulje uz jednaku kvalitetu toplog, svjetlucavog osvjetljenja kao i klasične žarulje. Halogene žarulje najbrži su i najjednostavniji način zamjene klasičnih žarulja. Štedne žarulje – kako odabrati odgovarajuću tehnologiju rasvjete.

Pod svjetlom reflektora

Pogledajte ostale proizvode za rasvjetu