1
Proizvodi

Postignite željenu atmosferu uz halogenu rasvjetu

Halogena rasvjeta ekološki je prihvatljiva i ističe se svojim sjajem. Njome se stvaraju bogati kontrasti, a u prostore unosi jasno i svjetlo ozračje. Halogene žarulje tvrtke Philips dostupne su u raznim oblicima i veličinama, a dizajnirane su osmišljene su tako da se mogu koristiti za širok raspon rasvjetnih tijela i primjena.

 

Žarulje iz linije halogenih žarulja Halogen Classic jednakog su oblika kao i tradicionalne žarulje sa žarnom niti, ali svjetlije jače i dulje. Žarulje Haloen Classic stoga su najprirodnija zamjena za one sa žarnom niti

 

Otkrijte sve halogene žarulje tvrtke Philips

Sada nadogradite
rasvjetu na LED

Povijest
 

Inženjeri tvrtke Philips 1955. godine razvili su žarulju u kojoj se koristi halogeni element brom. Ta je svjetiljka bila učinkovitija od one s jodom pa je postala standard. Gotovo 60 godina kasnije Philips je unaprijedio tehnologiju halogenih elemenata i usavršio je u izvrsnu halogenu žarulju koju danas poznajemo.


Otkrijte sve halogene žarulje tvrtke Philips

 

Funkcioniranje halogenih žarulja
 

Halogena žarulja naziva se još i kvarcna te halogena žarulja s volframovom niti. To je unaprijeđeni oblik poznate žarulje sa žarnom niti. Halogena žarulja sadrži volframovu nit sličnu standardnoj žarnoj niti, ali mnogo manja svjetiljka proizvodi jednaku snagu, a u žarulji se nalazi halogeni plin. Staklo žarulje izrađeno je od kvarcnog stakla, visokopostotnog silicijeva stakla ili aluminijeva silikata. Halogena žarulja snažnija je od običnog stakla da bi mogla izdržati visoki pritisak. Temperatura se brzo povećava. Halogeni elementi pretvaraju se u plin pri razmjerno niskim temperaturama. Halogeni su monovalentni elementi koji često tvore negativne ione. Postoji pet halogenih elemenata, a to su: fluor, klor, brom, jod i astat. Halogene žarulje kompaktne su veličine i velikog svjetlosnog toka.

   

Doživite jaču svjetlost uz halogenu rasvjetu
 

Tražite li jaku svjetlost koja se odmah uključuje? Želite li količinu svjetlosti prilagoditi svojim potrebama?

Halogena žarulja pravo je rješenje za vas:
 

• Vrhunska kvaliteta svjetla uz sjajan uzvrat boja (Ra=100)

• Potpuna regulacija prigušivanja (0 do 100 %) za sve razine svjetline

• Trenutačno uključivanje bez zagrijavanja

• Mali troškovi zamjene zbog duljeg vijeka trajanja

• Kompaktna veličina, jednostavna ugradnja

• Dulji vijek trajanja od tradicionalnih žarulja sa žarnom niti

Dostupne su u raznim oblicima i veličinama, pa ćete zasigurno pronaći žarulju koja točno odgovara vašim potrebama.


Otkrijte cjelokupnu ponudu halogenih žarulja tvrtke Philips

Popularni proizvodi

Pogledajte naše popularne proizvode i odaberite odgovarajuću žarulju


Česta pitanja

 

Želite li se dodatno informirati o halogenim žaruljama? Informacije ćete pronaći putem pet najčešćih pitanja.

 

 

1. Što je halogena žarulja?

 

Halogena žarulja vrsta je žarulje sa žarnom niti. Sadrži volframovu nit kao i obična žarulja sa žarnom niti koju koristite kod kuće, ali je sama žarulja ispunjena halogenim plinom, najčešće bromom ili jodom. Halogena žarulja proizvodi bistru bijelu svjetlost sjajnog uzvrata boja, zbog čega je ta žarulja idealan izbor za brojne primjene.

 

2. Koje su prednosti halogene žarulje?


Halogene žarulje nude brojne prednosti:

 

- visokokvalitetno svjetlo uz sjajan uzvrat boja (Ra=100)
- mogućnost potpunog prigušivanja

- halogene žarulje ekološki su prihvatljive, a ističu se svjetlucavim efektom svjetla
- halogene žarulje tvrtke Philips raspoložive su u raznim oblicima i veličinama te su namijenjene raznoraznim rasvjetnim tijelima i primjenama
- traju dulje od običnih žarulja sa žarnom niti
- halogenim žaruljama tvrtke Philips nije potrebno zagrijavanje, već trenutačnu postižu maksimalnu jačinu svjetlosti

 

3. Mogu li se halogene žarulje prigušivati?

Halogene žarulje namijenjene su radu u vrlo visokim temperaturama da bi se zajamčile optimalne performanse. Moguće ih je prigušiti na razinu veću od 60 % nazivnog napona. Preporučuje se da prije isključivanja žarulja na jednu minutu vratite način rada na maksimalnu svjetlinu.

4. Zašto halogena žarulja traje dulje od obične žarulje sa žarnom niti?

Halogene žarulje traju dva do pet puta dulje od tradicionalnih žarulja sa žarnom niti. Za to je zaslužan regenerativni proces halogena. Čestice volframa zbog halogenog se plina ponovno talože na niti, a ne na stijenci žarulje. Na taj se način odgađa prekidanje niti, pa sama žarulja traje dulje.
 
5. Kako halogene žarulje omogućuju neprekidan tok svjetlosti?

Halogene žarulje tijekom cijelog životnog vijeka mogu održavati jednaki svjetlosni tok jer se čestice volframa ponovno talože na niti, a ne lijepe se za stijenku žarulje, čime se znatno smanjuje zacrnjivanje žarulje te održava jednaka razina svjetlosti.

 


Potrebne informacije

 

Zašto odabrati halogene žarulje? Objasnit ćemo vam zašto

 

 


Halogene žarulje stvaraju prirodno, jasno, svjetlucavo i toplo svjetlo čija se jačina može u potpunosti regulirati.

Raznovrsnost ponude jamči vam da ćete pronaći odgovarajuću žarulju za svoje potrebe i postojeće svjetiljke.

Raspon dizajna od poznatog oblika žarulje do reflektorki i onih za posebne svjetiljke nudi veće mogućnosti od bilo koje druge žarulje, no ipak uz 30 % veću učinkovitost od klasičnih žarulja sa žarnom niti.
 

 

Ukratko:

ako tražite najbrži i najlakši način zamjene klasičnih žarulja u cijelom domu, ali svejedno

želite uživati u jednakoj kvaliteti jasnog, svjetlucavog i toplog svjetla na koje ste navikli, halogene žarulje savršen su izbor za vas.
 

 

Portfelj halogenih žarulja

Potrebna vam je dodatna pomoć? Odaberite odgovarajuću žarulju

Da biste se dodatno informirali o rasvjetnim tijelima tvrtke Philips, pogledajte naše videozapise ili kliknite ovdje
LED žarulje

LED žarulje

 

Uz LED žarulje možete preobraziti životni prostor i unijeti u njega prekrasno, toplo bijelo svjetlo. U ovom vodiču pokazujemo vam neograničene mogućnosti osvjetljenja uz LED žarulje. LED žaruljama možete uštedjeti do 90 % električne energije i novac.

Svjetlosni efekt

Svjetlosni efekt

 

Pogledajte na koji način premaz utječe na svjetlosni efekt i kako to iskoristiti za postizanje odgovarajuće osvjetljenja. Žarulje s mutnim staklom proizvode raspršenu svjetlost. Prozirne žarulje proizvode svjetlucavo, prirodno toplo svjetlo.

Štedne žarulje

Štedne žarulje

 

Štedne žarulje, koje se nazivaju i kompaktne fluorescentne žarulje, uz manju potrošnju energije proizvode jednaku količinu svjetlosti kao klasične žarulje. Pogledajte kako pomoću štednih žarulja postići dojam i ozračje u skladu s raspoloženjem te smanjiti troškove električne energije.

 

Halogene žarulje

Halogene žarulje 

 

Halogene žarulje najbrži su i najjednostavniji način zamjene klasičnih žarulja. Pogledajte široki raspon mogućnosti koje nude halogene žarulje uz jednaku kvalitetu toplog, svjetlucavog osvjetljenja kao i klasične žarulje. Halogene žarulje najbrži su i najjednostavniji način zamjene klasičnih žarulja. Štedne žarulje – kako odabrati odgovarajuću tehnologiju rasvjete.

Pod svjetlom reflektora

Pogledajte ostale proizvode za rasvjetu