Kuhinjska rasvjeta

Pogledajte što sve možete postići rasvjetom u kuhinji

Svjetiljke za kuhinju

 

Priprema dobrog obroka za obitelj ili prijatelje počinje u dobro osvijetljenoj kuhinji, bez obzira na veličinu prostora. Za isprobavanje novih recepata te za rezanje i sjeckanje – zadatke za koje je potrebna preciznost – potrebno vam je snažna glavna kuhinjska rasvjeta koja ne baca sjene. A kad završite s pripremom sjajnog obroka te se okupite oko stola, prigušite svjetlo i uživajte u jelu.

 

Sjajne funkcije uz štedne žarulje

 

Philips u svojoj ponudi ima širok raspon rješenja za kuhinjsku rasvjetu koja će pospješiti bilo kakav rad u kuhinji, od jednostrukih reflektora do elegantnih visećih svjetiljki za blagovaonski stol. Mnoga od naših rasvjetnih tijela za kuhinju namijenjena su ugradnji ispod niskih kuhinjskih ormarića, primjerice, na visokim policama ili iznad prostora za pripremu hrane.

 

Rasvjetna tijela za kuhinju dizajnirana su korištenjem najnovije tehnologije za uštedu energije – od fluorescentnih štednih žarulja do snažne LED rasvjete. Te je dugotrajne izvore svjetlosti rijetko kad potrebno mijenjati i nisu zahtjevni za održavanje.

 

Savjeti za kuhinjsku rasvjetu


  • Namjenska rasvjeta skrivena ispod kuhinjskih ormarića osvjetljava površine na kojima sjeckate, meljete i miješate.
  • Postavite skrivene reflektore na gornju stranu ormarića da bi se svjetlost reflektirala od zidova i stropa pa ćete postići osvjetljenje bez sjena.
  • Ugradnjom uvučenog reflektora iznad sudopera dobit ćete dovoljno svjetla za rad u tom dijelu kuhinje.
  • Usmjerenom rasvjetom sa stropa pokušajte naglasiti određene dijelove kuhinje, primjerice radne površine. Tako ćete stvoriti veći kontrast i učiniti kuhinju privlačnijom.

Popularna kuhinjska rasvjeta