Hrvatska

Saznajte kako LED žarulje unose prirodne boje dnevnog svjetla u vaš dom

Čisto, predivno LED svjetlo

 Kvaliteta LED rasvjete tvrtke Philips vidi se iz visokih vrijednosti uzvrata boje, što znači da boje uvijek ostaju vjerne i prirodne.

 

Toplo, jarko svjetlo uljepšat će vaš interijer i oživjeti boje, dok dugotrajnost i izdržljivost naših žarulja znači da ćete ih rjeđe mijenjati. Iako su tradicionalnog prepoznatljivog oblika, naše žarulje razlikuju se po naprednoj LED tehnologiji koja se u njima nalazi. Ne samo da će boje ostati vjerne, nego će i svjetlosni tok ostati stabilan tijekom cijelog trajanja žarulje – to znači da ćete u toplom sjaju uživati godinama.

 

Nastavite čitati kako biste saznali više o indeksu uzvrata boje i što to znači prilikom odabira odgovarajućeg svjetlosnog izvora za vaš dom. 

Što je indeks uzvrata boje?

 

Učinak svjetlosnog izvora na izgled boje izražava se indeksom uzvrata boje (CRI) na ljestvici od 0 do 100. Prirodno svjetlo na otvorenom ima CRI vrijednost 100 i koristi se kao standard za usporedbu svih drugih svjetlosnih izvora.

 

CRI vrijednost LED proizvoda tvrtke Philips uvijek je viša od 80, blizu vrijednosti sunčeve svjetlosti, što znači da se boje reflektiraju vjerno i prirodno.

Lumeni i snaga

 

Lumeni i snaga važni su koncepti u kontekstu potrošnje energije svjetlosnog izvora. Jednostavno rečeno: LED žarulja troši daleko manje energije (vati) za stvaranje jednakog svjetlosnog toka (lumeni).

 

Primjer: LED žarulja koristi samo 2,5 W za stvaranje svjetlosnog toka od 115 lumena, dok standardna žarulja koristi 15 W (šest puta više energije!) za stvaranje istog svjetlosnog toka.

 

Pogledajte videozapis kako biste saznali više o vatima i lumenima ili pregledajte naše Wiki vodiče na web-stranici količina svjetla i vat i lumen.