Česta pitanja

    Želite li se dodatno informirati o LED žaruljama? Informacije ćete pronaći putem pet najčešćih pitanja.    

1. Što je halogena žarulja?

 

Halogena žarulja vrsta je žarulje sa žarnom niti. Sadrži volframovu nit kao i obična žarulja sa žarnom niti koju koristite kod kuće, ali je sama žarulja ispunjena halogenim plinom, najčešće bromom ili jodom. Halogena žarulja proizvodi bistru bijelu svjetlost sjajnog uzvrata boja, zbog čega je ta žarulja idealan izbor za brojne primjene.

 

2. Koje su prednosti halogene žarulje?


Halogene žarulje nude brojne prednosti:

 

- visokokvalitetno svjetlo uz sjajan uzvrat boja (Ra=100)
- mogućnost potpunog prigušivanja

- halogene žarulje ekološki su prihvatljive, a ističu se svjetlucavim efektom svjetla
- halogene žarulje tvrtke Philips raspoložive su u raznim oblicima i veličinama te su namijenjene raznoraznim rasvjetnim tijelima i primjenama
- traju dulje od običnih žarulja sa žarnom niti
- halogenim žaruljama tvrtke Philips nije potrebno zagrijavanje, već trenutačnu postižu maksimalnu jačinu svjetlosti

 

3. Mogu li se halogene žarulje prigušivati?

Halogene žarulje namijenjene su radu u vrlo visokim temperaturama da bi se zajamčile optimalne performanse. Moguće ih je prigušiti na razinu veću od 60 % nazivnog napona. Preporučuje se da prije isključivanja žarulja na jednu minutu vratite način rada na maksimalnu svjetlinu.

4. Zašto halogena žarulja traje dulje od obične žarulje sa žarnom niti?

Halogene žarulje traju dva do pet puta dulje od tradicionalnih žarulja sa žarnom niti. Za to je zaslužan regenerativni proces halogena. Čestice volframa zbog halogenog se plina ponovno talože na niti, a ne na stijenci žarulje. Na taj se način odgađa prekidanje niti, pa sama žarulja traje dulje.
 
5. Kako halogene žarulje omogućuju neprekidan tok svjetlosti?

Halogene žarulje tijekom cijelog životnog vijeka mogu održavati jednaki svjetlosni tok jer se čestice volframa ponovno talože na niti, a ne lijepe se za stijenku žarulje, čime se znatno smanjuje zacrnjivanje žarulje te održava jednaka razina svjetlosti.

 

Potrebna vam je dodatna pomoć? Odaberite odgovarajuću žarulju

Da biste se dodatno informirali o rasvjetnim tijelima tvrtke Philips, pogledajte naše videozapise ili kliknite ovdje
LED žarulje

LED žarulje

 

Uz LED žarulje možete preobraziti životni prostor i unijeti u njega prekrasno, toplo bijelo svjetlo. U ovom vodiču pokazujemo vam neograničene mogućnosti osvjetljenja uz LED žarulje. LED žaruljama možete uštedjeti do 90 % električne energije i novac.

Svjetlosni efekt

Svjetlosni efekt

 

Pogledajte na koji način premaz utječe na svjetlosni efekt i kako to iskoristiti za postizanje odgovarajuće osvjetljenja. Žarulje s mutnim staklom proizvode raspršenu svjetlost. Prozirne žarulje proizvode svjetlucavo, prirodno toplo svjetlo.

Štedne žarulje

Štedne žarulje

 

Štedne žarulje, koje se nazivaju i kompaktne fluorescentne žarulje, uz manju potrošnju energije proizvode jednaku količinu svjetlosti kao klasične žarulje. Pogledajte kako pomoću štednih žarulja postići dojam i ozračje u skladu s raspoloženjem te smanjiti troškove električne energije.

 

Halogene žarulje

Halogene žarulje 

 

Halogene žarulje najbrži su i najjednostavniji način zamjene klasičnih žarulja. Pogledajte široki raspon mogućnosti koje nude halogene žarulje uz jednaku kvalitetu toplog, svjetlucavog osvjetljenja kao i klasične žarulje. Halogene žarulje najbrži su i najjednostavniji način zamjene klasičnih žarulja. Štedne žarulje – kako odabrati odgovarajuću tehnologiju rasvjete.

Pod svjetlom reflektora

Pogledajte ostale proizvode za rasvjetu