Consumer
Proizvodi
Philips recipe for macaroons

Makroni

Macaroons

Sastojci za makrone

300 g badema u prahu
300 g šećera u prahu
4 bjelanjka svježe odvojena
3 bjelanjka stara 1 dan (odvojena dan ranije)
320 g šećera
75 ml vode

Sastojci za kremu za makrone

150 g svježeg sira
1 mahuna vanilije
50 g šećera
2 listića želatine (namočene)
4 žlice vode
200 ml tučenog vrhnja

Nadjev uz kremu

4 jagode (crvena)
12 kriški mandarine (narančasta)
1 kriška ananasa (žuta)
nekoliko listića mente (zelena)

Kuhinjski termometar

Način pripreme makrona

Zagrijte pećnicu na 165 °C. Pomiješajte mljevene bademe i šećer u prahu te mješavinu nekoliku puta prosijte kroz gusto sito. Mješavini dodajte 4 bjelanjka i miješajte dok ne dobijete gustu kremu.
U posudi zagrijte šećer i vodu na 119 °C. Temperaturu kontrolirajte termometrom!
U kuhinjskom stroju istucite preostala tri bjelanjka brzinom 3 te im dodajte šećerni sirup. Miješajte nekoliko minuta dok se ne ohladi brzinom 5.
Ovu smjesu nježno ručno umiješajte u mješavinu badema u prahu i šećera dok ne dobijete meku, ali jednoličnu smjesu.
Tako dobivenu smjesu podijelite na sedam jednakih dijelova i u svaki dodajte sljedeće boje:
Crvena: 3 kapi crvene; narančasta: 1 kap crvene i 2 kapi žute; žuta: 3 kapi žute; zelena; 3 kapi zelene

Napunite vrećicu za ukrašavanje smjesom i koristite nastavak koji nije nazubljen. Istiskujte male krugove na lim za pečenje i učinite to sa sve 4 boje.
Ostavite makrone da se suše 1 sat. Na površini makrona trebao bi se stvoriti suhi sloj.
Smanjite temperaturu na 140 °C i pecite makrone 10 minuta. Nemojte pećnicu zatvoriti do kraja kako bi vlaga mogla izaći tako da makroni ne ispucaju.

Način pripreme kreme

Namočite želatinu u malo vode.
Razrežite mahunu vanilije po dužini i sastružite sjemenke vanilije.
Metlicom istucite vrhnje sa šećerom i sjemenkama vanilije do gustoće jogurta maksimalnom brzinom.
U kuhinjski stroj stavite nastavak za tučenje i dodajte svježi sir te želatinu prethodno rastopljenu u 4 žlice vruće vode.
Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje i ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata.
Narežite voće na sitne komadiće.
Odrežite vrh vrećice za ukrašavanje i napunite makrone nadjevom od svježeg sira i svježim voćem.

Dobar tek!