Consumer
Proizvodi

Torta od sira s bobičastim voćem

Sastojci za tijesto

250 g keksa (po mogućnosti keksa s đumbirom)
100 g rastopljenog maslaca

Sastojci za nadjev od sira

500 g sira mascarpone
75 g šećera
4 listića želatine, namočene
sok od pola limuna
2 dl vrhnja
100 g jagoda
50 g borovnica
50 g brusnica
par trešanja

Način pripreme

Na kuhinjski stroj stavite dodatak za obradu hrane.
U dodatak za obradu hrane stavite nož i sameljite kekse na sitne komadiće.
Rastopite maslac u posudi i u njega umiješajte mljevene kekse.
Kalup za tortu s odvojivim dnom promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.
Zatim prekrijte dno posude mješavinom keksa i maslaca.
Rastopite namočene listiće želatine u 4 žlice vruće vode.
Skinite dodatak za obradu hrane s kuhinjskog stroja i metlicom istucite vrhnje najvećom brzinom.
Premjestite šlag u drugu posudu.
Očistite posudu, izvadite metlicu i stavite nastavak za tučenje.

Istucite mascarpone sa šećerom i sokom od 1 limuna.
Umiješajte šlag i rastopljenu želatinu i kratko promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Kremom s mascarponeom odmah napunite kalup i ostavite tortu od sira u hladnjaku najmanje 3 sata.
Operite sve voće i jagode narežite na četvrtine.
Pažljivo izvadite tortu i na vrh poslažite voće.

Dobar tek!