Consumer
Proizvodi

Kruh punjen maslinama, rajčicama sušenim na suncu i crvenim lukom

Sastojci za tijesto

800 g brašna
1 vrećica suhog kvasca
½ litre tople vode
1 žličica šećera
1,5 žličica soli
1 jaje
3 žlice maslinovog ulja

Sastojci za nadjev od crvenog luka

3 ploške crvenog luka
2 češnja češnjaka
maslinovo ulje
krupna morska sol i svježe mljeveni papar
150 g rajčica sušenih na suncu
50 g zelenih maslina
50 g crnih maslina

U ovom receptu kruh punimo maslinama, rajčicama sušenim na suncu i crvenim lukom narezanim na ploške. Crveni luk možete zamijeniti porilukom ili paprikama.
Vrlo je ukusno uz juhu ili samo kao užina.

Način pripreme

Sve sastojke za tijesto stavite u posudu kuhinjskog stroja.
Mijesite nastavkom za miješanje tijesta 7 minuta brzinom 3 dok ne dobijete glatko tijesto.
Ostavite tijesto da se diže najmanje 1 sat u nauljenoj posudi pokrivenoj mokrom krpom.

Kratko mijesite rukama i razvaljajte u oblik kruha veličine vaše posude za pečenje.
Ogulite crveni luk i narežite ga na tanke kolutove. Ogulite češnjak i sitno nasjeckajte.
Stavite češnjak u malu količinu maslinovog ulja i tom smjesom premažite kruh.
Složite kolutove luka po rubu kruha.
Složite rajčice sušene na suncu i masline po sredini kruha.
Ostavite da odstoji 30 minuta pokriveno mokrom krpom.
Pecite kruh 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C.

Dobar tek!