Consumer
Proizvodi
Philips recipe for apple crumble cookie pie

Drobljenac od jabuka s keksima

Apple crumble cookie pie

Sastojci za tortu

5 jaja
125 g šećera
125 g brašna

Sastojci za drobljenac s jabukama

100 g zobenih pahuljica
125 g brašna
115 g jako hladnog maslaca
100 g šećera
1 prstohvat cimeta u prahu
1 prstohvat mljevenog kardamoma
1 prstohvat mljevenog zvjezdanog anisa
4 jabuke
4 žlice smeđeg šećera
Šećer u prahu

Sastojci za ukrašavanje

Paket mini keksa (vafli)
0,5 litre vrhnja
100 g šećera

Način pripreme torte

U kuhinjskom stroju najvećom brzinom pjenasto istucite šećer s jajima.
Smjesa je dobro izmiješana kada na njoj možete nacrtati broj 8 koji ne nestaje.
Prosijte brašno i nježno ga ručno umiješajte u mješavinu jaja i šećera (ne tući).
Smjesu istresite u namašćenu posudu za pečenje i pecite 30 minuta. Provjerite je li torta gotova tako da je lagano pritisnete prstima. Ako se torta vrati gore, znači da je gotova.
Na radnu plohu stavite krpu i po njoj pospite šećer. Izvadite tortu i ostavite da se ohladi.

Način pripreme drobljenca s jabukama

Izvažite sve sastojke, zatim hladni maslac izrežite na kockice.
U velikoj posudi izmiješajte brašno, zobene pahuljice, šećer i kockice maslaca.
Dodajte cimet, mljeveni zvjezdani anis i mljeveni kardamom.
Operite ruke i umijesite sve sastojke dok ne dobijete tijesto koje se mrvi.
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Ogulite jabuke i narežite ih na komadiće.
Posudu za pečenje napunite komadićima jabuka.
Zatim jabuke pospite smeđim šećerom i promiješajte.
Preko jabuka rasporedite mrvljeno tijesto.
Pecite u vrućoj pećnici, a zatim ostavite da se ohladi 25 do 30 minuta.

Sastavljanje torte

Razrežite tortu vodoravno na 3 jednake kore (diska).
Istucite vrhnje sa šećerom najvećom brzinom kuhinjskog stroja.
Na prvu koru torte rasporedite dio drobljenca s jabukama, a zatim dodajte šlag koristeći vrećicu za ukrašavanje.
Na to stavite drugu koru i ponovite prvi korak. Poklopite trećom korom torte.
Ponovite prvi korak, a zatim tortu ukrasite šlagom, keksima, čokoladnim ukrasima, jabukama i šećerom u prahu.

Dobar tek!