Consumer
Proizvodi

Philips usvaja nove EU propise za energetski učinkovite usisavače
 

Nova energetska oznaka za usisavače.      

  Kratki pregled svega što trebate znati

 

Europska unija izdala je dvije direktive: 665/2013 i 666/2013 koje utječu na način kupnje usisavača i način na koji ih tvrtka Philips dizajnira.

 

 

Prva direktiva (666/2013):

Od rujna 2014. standard za najveću potrošnju energije je 1600 W. Kvalifikaciju za plasman na tržište imat će samo usisavači koji imaju:


- Ulaznu snagu manju od 1600 W

- Minimalnu učinkovitost čišćenja od 70 % za usisavanje prašine na tepisima

- Minimalnu učinkovitost čišćenja od 95 % za usisavanje prašine na tvrdim podovima

 

 

Druga direktiva (665/2013):

Slično energetskim oznakama koje se obično mogu vidjeti na hladnjacima, perilicama rublja ili televizorima, od rujna 2014. novu energetsku oznaku nosit će i usisavači. Ta nova energetska oznaka postavit će više standarde za radne značajke svih modela usisavača. Osim toga, moći ćete usporediti ista svojstva proizvoda u cijeloj ponudi usisavača, što će vašu kupnju učiniti transparentnijom i lakšom.

 

Energetska oznaka naznačuje klasu energetske učinkovitosti (vrh naljepnice, naznačena strelicama) i 5 dodatnih indikatora radnih značajki (donji dio naljepnice). Vrijednosti tih indikatora mjere se uz pomoć standardnih metoda testiranja koje su usvojili svi proizvođači u industriji.

 

 

Energetska oznaka naznačuje klasu energetske učinkovitosti (vrh naljepnice, naznačena strelicama) i 5 dodatnih indikatora radnih značajki (donji dio naljepnice). Vrijednosti tih indikatora mjere se uz pomoć standardnih metoda testiranja koje su usvojili svi proizvođači u industriji.

1) Razred energetske učinkovitosti

Razred energetske učinkovitosti rezultat je kombinacije potrošnje energije i radnih značajki čišćenja na tvrdim podovima i tepisima. Naznačena je na ljestvici od A do G te bojama strelica. Ljestvica započinje slovom A – klasa koja pruža najbolje radne značajke.

 

2) Razred ponovne emisije prašine  

Odnosi se na kvalitetu zraka koji se izbacuje natrag u prostoriju; ta vrijednost naznačuje čistoću ispušnog zraka, a time kvalitetu filtracije. Naznačena je na ljestvici od A do G, gdje se A odnosi na klasu najboljih radnih značajki.

3) Razred učinkovitosti čišćenja tepiha

Vrijednost naznačuje postotak prikupljanja prašine sa standardiziranog testnog tepiha.

4) GODIŠNJA POTROŠNJA ENERGIJE (kWh godišnje)

To je indikativna vrijednost koja se temelji na 50 čišćenja u prosječnom kućanstvu površine 87 m2. Stvarna vrijednost ovisit će o navikama uporabe aparata.

 

 

5) RAZINA SNAGE ZVUKA (dB)

Razina zvuka usisavača naznačena u decibelima (dB).

 

 

 

 

6) Razred učinkovitosti čišćenja tvrdih podova

Vrijednost naznačuje postotak prikupljanja prašine sa standardizirane drvene ploče s procjepom.

7) RADNE ZNAČAJKE ČIŠĆENJA

Naznačene su posebno za tepihe i tvrde podove, na ljestvici od A do G, gdje se A odnosi na klasu najboljih radnih značajki.

Proizvodi tvrtke Philips i radne značajke      

Tvrtka Philips predana je poticanju održivosti kroz inovacije. Dizajnirani za pružanje odličnih radnih značajki i energetske učinkovitosti, novi usisavači tvrtke Philips dokazuju da se odlični rezultati čišćenja mogu postići uz istovremeno smanjenje ulazne snage, čime se smanjuju iznosi na računu za struju i negativan utjecaj na okoliš.

 

Energetski učinkovite verzije Philips usisavača s vrećicom (PerformerPro, PerformerActive, PowerLife) i usisavača bez vrećice (PowerPro, PowerPro Active, PowerPro Compact) pružaju izvanredne radne značajke čišćenja uz oznake energetske učinkovitosti najbolje u klasi.

 

Ti rezultati mogući su zahvaljujući ključnim inovacijama u liniji Philips Floor Care koje obuhvaćaju:

Vrlo učinkovite motore

 

Novi usisavači tvrtke Philips imaju naprednu tehnologiju motora, omogućavajući veći protok zraka uz manju potrošnju energije.

Ključne tehnologije za bolje razdvajanje zraka od prašine  

 

AirflowMax je jedinstvena tehnologija za usisavače tvrtke Philips s vrećicom (omogućava ravnomjerno rasklapanje vrećice za prašinu pa ćete dobiti najbolje rezultate čišćenja čak i dok se vrećica puni), a PowerCyclone je jedinstvena tehnologija za usisavače bez vrećice tvrtke Philips (tehnologija za učinkovito razdvajanje zraka i prašine za sustave bez vrećice).

Usisne četke TriActive+ i TriActiveMax  

 

Usisne četke koje su posebno dizajnirane da maksimalno povećaju uklanjanje prašine i prilagođene za rad s energetski učinkovitim aparatima.